Wednesday, 4 January 2017

KENALI KOMPONEN UTAMA VIVIX® – RESVERATROL DAN KEBAIKANNYA

KENALI KOMPONEN UTAMA VIVIX® – RESVERATROL DAN KEBAIKANNYA | Vivix® mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.  


Apakah itu Resveratrol?

Resveratrol adalah sejenis anti oksida - polifenol, yang didapati pada tumbuhan, buah-buahan, bijian dan kekacang. Kulit anggur merah mengandungi konsentrasi Resveratrol yang paling tinggi. Ia bertindak sebagai 'sistem imunisasi' untuk memelihara sel-sel daripada jangkitan virus dan bakteria.

Kebaikan Resveratrol Di Dalam Vivix Shaklee


Kesan-Kesan Utama Resveratrol :-
  1. Melindungi dan mengaktifkan mitokondria - Setiap sel badan mengandungi ratusan mitokondria, ia dikenali sebagai "kilang menjana tenaga" atau "loji tenaga sel". Selain daripada menjana tenaga dan menyelaras metabolisma tubuh, mitokondria juga mengawal proses tumbesaran dan kematian sel-sel. Organ-organ kita akan terpengaruh jika mitokondria mengalami sebarang kerosakan.
  2. Mengaktifkan gen anti-penuaan (Sirtuin 1) - Sirtuin 1 adalah gen anti-penuaan yang membawa kesan terapeutik kepada penyakit-penyakit seperti gangguan metabolik, masalah neurodegeneratif, kanser serta penyakit kardiovaskular. Apabila gen Sirtuin 1 dirangsangkan oleh Resveratrol, ia akan mengaktifkan pertumbuhan sel yang normal dan sihat serta mematikan pertumbuhan virus, bakteria serta sel-sel abnormal seperti sel kanser.
  3. Melanjutkan jangka hayat - Penyelidikan oleh Dr. David Sinclair dan ahli-ahli sains Itali memaklumkan bahawa Resveratrol mempunyai kesan melanjutkan jangka hayat.
  4. Meningkatkan daya ketahanan - Bagaimana meningkatkan daya ketahanan? Dengan Resveratrol, bilangan dan fungsi mitokondria di dalam sel-sel otot ditingkatkan untuk membentuk fiber otot seperti otot ahli-ahli sukan. Daya ketahanan dapat ditingkatkan melalui proses ini.
  5. Membina daya ketahanan terhadap kanser melalui 3 fasa :-
  • Fasa Pertama - Mengurangkan kerosakan sel-sel sihat akibat serangan agen-agen karsinogenik.  
  • Fasa Pertumbuhan - Mengaktifkan gen Sirtuin 1 untuk menghalang pertumbuhan sel-sel kanser. 
  • Fasa Pertumbuhan Pesat - Mempercepatkan kadar kematian sel-sel kanser.



Kebaikan-Kebaikan Lain:- 
  1. Mengurangkan kerosakan kepada DNA dan sel-sel.
  2. Mengurangkan kadar penyakit Alzheimer dan Parkinson.
  3. Menyelaraskan paras gula dalam darah, memperbaiki fungsi insulin di kalangan pesakit Diabetes.
  4. Mengurangkan sekatan pada saluran darah dan pemejalan darah.




Jangan Lupa FOLLOW & LIKE :-


Read More

Tuesday, 3 January 2017

10 MANFAAT DAN KEBAIKAN VIVIX® SHAKLEE!

10 MANFAAT DAN KEBAIKAN VIVIX® SHAKLEE! | Hai angels! Okay hari MD just nak share tentang manfaat dan kebaikan yang kita boleh dapati dengan mengamalkan Vivix® Shaklee secara konsisten. So jom tengok apakah 10 MANFAAT & KEBAIKAN VIVIX® SHAKLEE terhadap kesihatan tubuh badan kita!


10  MANFAAT & KEBAIKAN VIVIX® SHAKLEE :-

  1. Menggalakkan PENUAAN yang sihat – awet muda dan anti-penuaan.
  2. Membantu mengelakkan KANSER – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius.
  3. Mengurangkan risiko PENYAKIT JANTUNG – melindungi jantung.
  4. Mengurangkan kompilasi DIABETES / KENCING MANIS.
  5. Meningkatkan kesihatan ARTHRITIS dan menyokong kesihatan SENDI – melindungi saraf.
  6. Mengurangkan risiko penyakit NYANYUK - merawat ALZHEIMER.
  7. Membantu mengurangkan penyakit PARKINSON.
  8. Membantu memulihkan penyakit STROK / ANGIN AHMAR.
  9. Meningkatkan kesihatan IMUN badan.
  10. Menggalakkan KESIHATAN OPTIMUM dan menyeluruh.




Jangan Lupa FOLLOW & LIKE :-

Read More

Sunday, 1 January 2017

JANUARY '17 SHAKLEE PROMOTION!!!

JANUARY '17 SHAKLEE PROMOTION!!! | Yeay! Promosi kembali lagi! Alhamdulillah, 2016 berakhir dengan baik sekali.. Hari ni bermulalah pengembaraan kita semua dalam tahun baru 2017. Sebagai pembukaan tahun baru yang In Shaa Allah akan jadi tahun yang cemerlang buat kita semua ni, MD nak war2kan promosi Shaklee untuk bulan Januari 2017 ni.


Promosi bulan ni ialah tak lain tak bukan, tentunya raja segala suplemen iaitu VIVIX®! Terasa seperti sebuah reward untuk diri sendiri setelah berhempas pulas sepanjang Disember 2016 yang lepas dengan promosi SAARA & juga promosi Shaklee sendiri iaitu Shaklee Collagen Powder. Lagi satu produk yang tengah promo bulan ni ialah VITA-LEA® FOR CHILDREN

Raja Segala Suplemen, Kebaikan Vivix Shaklee, Manfaat Vivix Shaklee, Siapa Yang Memerlukan Vivix Shaklee?, Kenapa Perlu Ambil Vivix


Bagaimana kita menjaga kesihatan tubuh kita? Terpulang kepada individu.. Bagi MD, pengambilan suplemen tambahan adalah penting memandangkan pemakanan & gaya hidup kita pada zaman serba maju ni semakin lama semakin kurang sihat. Selain tu, sebaiknya rajin2lah bersenam. Berjalan pon merupakan salah satu jenis senaman. Jom amalkan gaya hidup sihat!





Jangan Lupa FOLLOW & LIKE :-




Read More

Friday, 30 December 2016

LAZADA BACK TO SCHOOL!

LAZADA BACK TO SCHOOL! | Musim persekolahan bakal bermula! Time2 macam ni parents yang ada anak yang dah bersekolah tu memang tengah sibuk la siapkan kelengkapan persekolahan anak2 kan? Anak2 pon seronok jugak sebab dapat kelengkapan persekolahan serba baru. Teringat zaman2 persekolahan dulu. MD paling seronok bila nak start penggal baru persekolahan. Seronok sebab semuanya baru! Ngehehehe.. Well, siapa tak seronok kalau dari head to toe dilengkapi dengan persiapan serba baru uolls.. Baju baru, tudung baru, kasut baru, beg baru, pencil case baru, stationeries semuaaaa baru! Berjoget pergi school punya semangat.. Ahahahah! >_<


Ada yang awal2 dah setel semua sebab tak nak kelam kabut. Kalau bab baju sekolah, zaman MD dulu mak just beli kain je then jahit sendiri. Untung jugakla mak pandai menjahit. Tapi zaman sekarang kadang2 tailor pon dah tak menang tangan nak terima tempahan. Lagi satu kalau dulu, nak beli kelengkapan sekolah ni memang kena keluar bawa anak2 semua pilih barang sekolah masing2.. Tapi zaman sekarang ni seboleh2 nak cuba jimatkan masa & wang betul tak? Maklumlah, sekali keluar dah confirm2 terbang fulus untuk isi minyak kereta, nak bayar tol, nak bayar parking semua.. Dah jalan dalam mall tu maunya la kan anak2 tak demand nak makan kepci la nak makan manhattan fish market la kan.. Hehe.. Biasalah tu.. Tihihi!


LAZADA BACK TO SCHOOL!

Haa, bercakap pasal kelengkapan sekolah ni MD nak sharelah dengan parents sekalian yang LAZADA sekarang ada promosi BACK TO SCHOOL! So, mana yang belum setel buat persiapan untuk anak2 tu bolehla cuba usha2 kat lazada. Jimat masa, tenaga & kos2 tambahan lain.. Tinggal bayar untuk harga barang & cas penghantaran je. Tau2 barang dah sampai depan rumah. Mudah sungguh membeli-belah zaman serba di hujung jari ni kan?


BACK TO SCHOOL promotion ni valid sehingga 5 JANUARI 2017 tau! So sempat lagilah nak cuci2 mata tengok apa lagi kelengkapan sekolah anak2 yang belum lengkap. Ada beg sekolah, stationeries, tumbler untuk anak2 bawak bekal air ke sekolah, dan macam2 lagilah. Selamat kembali ke sekolah anak2! ^__^


Lazada Malaysia




Read More

PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA!

PENGAMBILAN VITAMIN C BANTU PENYEMBUHAN SEGERA! | Assalamualaikum.. Salam Jumaat semua.. Hari ni MD just nak share testimoni salah seorang pengamal Sustained Release Vita C Plus Shaklee. Haa, selalu kalau kita sebut tentang Vitamin C ni, dalam kepala mesti ingat cantik je kan? Well, MD masa mula-mula kenal Vitamin C ni pon cuma tau nak kulit cantik je sebab Vitamin C ni sangat sinonim dengan kecantikan. Tapi sebenarnya, Vitamin C sangat memainkan peranan yang penting untuk kesihatan tubuh kita. Paling penting yang MD tersangatlah suka ambil Vitamin C ni ialah ia mempunyai antioksidan yang membantu dalam meningkatkan sistem imun tubuh kita.


Lagi satu, Vitamin C sangat membantu MD dalam proses penyembuhan luka bersalin. MD bersalin secara ceaseran, so pengambilan Vitamin C ni sangatlah penting supaya luka cepat sembuh. Bukan sahaja luka bersalin, malah luka2 pembedahan lain juga. Pada masa yang sama, baby yang direct feeding pon dapat khasiat kesihatan yang baik. Kita makan Vitamin C untuk boost sistem imun tubuh kita, pada masa sama dapat boost sistem imun baby sekali. So far alhamdulillah #puterakenit MD sihat walaupon lahir tak cukup bulan. Sehingga ke hari ini, belum pernah demam or sakit teruk. Sekali je hari tu dia kena selesema tapi alhamdulillah, tak lama.. 2,3 hari je then dah okay dah.. Masa selesema tu memang MD upkan dose Vitamin C ni sebab tak nak makan ubat lain. Okay, pasal tu nanti MD share dalam entri yang lain.

Vitamin C Semulajadi, Vitamin C 500mg, Vitamin C


Hari ni MD nak kongsikan testimoni salah seorang pengamal Vitamin C shaklee. Ini bukti yang Vitamin C sangat membantu dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Bukan MD je cakap tau..  


Alhamdulillah, sepanjang lebih 50 tahun Shaklee di pasaran Malaysia, telah ramai yang mendapat manfaat kesihatan yang baik dengan pengambilan secara konsisten suplemen2 Shaklee. Dan MD merupakan salah seorang pengamal suplemen2 Shaklee yang mana MD sendiri merasai kesannya pada kesihatan tubuh badan MD. Jagalah kesihatan kita selagi kita masih sihat dengan mengamalkan pengambilan suplemen yang betul. Ada banyak brand di luar sana yang anda boleh pilih. Pastikan pilihan anda semulajadi, selamat, dan berkesan. Nak yang confirm selamat dan berkesan, boleh pilih Shaklee.. ^_^

Lazada Malaysia


Jangan Lupa Follow Untuk Lebih Info & Tips Kesihatan :-

Instagram : shaklee_by_diamonds
Whatsapp : 019.532.7438


Read More

Sunday, 18 December 2016

Kolagen Bukan Sekadar Untuk Cantik!

Kolagen Bukan Sekadar Untuk Cantik! | Bercerita tentang kolagen ni ramai yang berpandangan bahawa ia hanya bertujuan untuk kecantikan kulit semata. Namun tidak ramai yang tahu manfaat lain dan kepentingan kolagen terhadap kesihatan tubuh badan. Memandangkan PROMOSI SHAKLEE DISEMBER 2016 masih lagi berlangsung dan berbaki beberapa hari sahaja lagi ni, jadi MD teringin nak berkongsi tentang kepentingan & manfaat lain kolagen selain untuk cantik.


suplemen kolagen, kolagen shaklee, kolagen semulajadi, manfaat shaklee collagen powder

Untuk pengetahuan bersama, tubuh kita terdiri daripada 75% kolagen. Namun kandungan kolagen di dalam tubuh akan semakin hilang seiring dengan peningkatan usia kita. Menjelang usia 20 tahun tubuh kita akan mula kehilangan 1.5% kolagen dari badan. Pada usia 30-an, badan kita akan kehilangan 15% kolagen, seterusnya 35% akan hilang apabila usia kita mencecah 40-an.



Semakin banyak kita kehilangan kolagen dalam badan, semakin kurang agen sokongan untuk kulit jadi anjal. Kehilangan kolagen dari dalam badan manusia bergantung kepada individu. Ada sesetengah individu agak pesat dan ada pula yang agak lambat. Ini bergantung kepada pemakanan, persekitaran dan toksin yang secara tidak kita sedari mengganggu sistem kesihatan tubuh kita. Tanda-tanda kolagen dalam badan semakin berkurang dapat dilihat apabila kulit semakin mengendur dan berkedut serta kering, rambut menjadi tidak sihat dan gugur, kuku menjadi rapuh, sendi-sendi mula terasa sakit, dan penglihatan semakin kabur.



Sebagai salah satu cara untuk mengekalkan kandungan kolagen dalam badan ialah dengan mengambil kolagen tambahan. Pengambilan kolagen tambahan membantu badan menambah dan memperbaiki kolagen di bahagian-bahagian seperti kulit, ligamen, tulang, sendi, 'muscle', 'tendon', gusi, gigi, mata, saluran darah, kuku dan rambut.


7 KESAN LANGSUNG KOLAGEN TERHADAP FIZIKAL :-

  • Anti-Penuaan - mengurangkan liang2 pori, kedutan, dan garis2 halus.
  • Menghidrat - melembapkan kulit.
  • Mengembalikan Keanjalan Kulit - kulit lebih tegang dan lembut.
  • Melicinkan - meningkatkan kelicinan kulit.
  • Menyuburkan - mengekalkan kesuburan rambut dan kuku yang sihat.
  • Mencerahkan - mengurangkan pigmentasi, jeragat, dan tona kulit yang tidak sekata.
  • Menegang - membantu menegangkan dan menganjalkan payudara.


Bagaimana Ingin Memilih Kolagen Terbaik?
Bagi memilih kolagen terbaik di pasaran, pastikan terdapat 8 ciri berikut terdapat pada kolagen pilihan anda :-

  1. Kolagen yang diambil dari jenis kolagen yang dimakan atau diminum, bukan melalui suntikan.
  2. Saiz molekul kolagen bersaiz kecil untuk penyerapan pantas (1000 Dalton).
  3. Mempunyai emolient unggul dan mampu mengunci kelembapan berpanjangan.
  4. Mempunyai antioksidan yang tinggi.
  5. Mengandungi elemen B Complex untuk sintesis dan membina kolagen semulajadi tubuh.
  6. Mengandungi glucosamine untuk menjaga kesihatan sendi.
  7. Mampu merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang.
  8. Kolagen tersebut adalah selamat dan tidak bertoksik.

Shaklee Collagen Powder mempunyai kelapan-lapan ciri di atas. Ia dijamin SELAMAT, SEMULAJADI, dan SENTIASA BERKESAN! Adakah anda tergolong dalam kalangan mereka yang memerlukan kolagen tambahan? Haa, cuba cek balik diri anda.. Kalau dah mula nampak kedut2 halus kat muka, atau dah mula nampak ada jeragat pada kulit, itu antara tanda badan anda dah mula hilang kolagen. Jadi, cepat2lah top up kolagen tubuh anda dengan pengambilan suplemen tambahan kolagen! ^_~




Jangan Lupa Follow Untuk Promosi Dan Lebih Tips Kesihatan :-

Instagram : @shaklee_by_diamonds



Atau boleh juga hubungi MD melalui SMS/WHATSAPP di talian di bawah :-
>>>>>019.532.7438<<<<<


Read More

Saturday, 17 December 2016

PROMOSI BESAR-BESARAN JUBAH & BLOUSE SAARA 2016!


OMG!! MURAHNYA SEMUA...
PROMOSI SEHINGGA 70% & SERENDAH RM30‼️


"NAK SEMUA PLISSS!!!"



Susah nak cari blouse cantik siap ZIP GOLD di dada dan tangan serendah RM30?? Dan nak cari jubah terbaik, sedap pakai, selesa, flowwy, terus nampak cantik, sizing besar kurang daripada RM100?? Dah puas terjah & belek semua design di butik... Semua mahal dan tidak berkenan di hati...



Haaaa... Tak payah pening2 kepala dah... Jom tengok koleksi jubah dan blouse daripada SAARA ni!! Kami gerenti anda akan TERBELI punyaaa....



KENAPA HARGA MURAH SANGAT??

Alhamdulillah setelah setahun SAARA di pasaran, maka kami berbesar hati nak bagi REWARD pada semua yang bersama2 kami selama setahun sambil kami nak clearkan semua stok2 yang ada..



SALE BESAR-BESARAN sampai LICIN STOK sepanjang DISEMBER 2016!!!



Produk Apa Yang Ada Y.E.S Tu?
🌼 Blouse SAARA Ariana RM30 (Net Price RM65)
🌼 Jubah SAARA Medina RM60 (Net Price RM89)
🌼 Jubah SAARA Lorea RM69 (Net Price RM129)
🌼 Jubah S.E.D.D RM70 (Net Price RM109)


Blouse Murah Bawah RM50, Blouse Wudhu' Friendly, Tunic Murah Malaysia
Blouse SAARA Ariana

Jubah Murah Malaysia, Jubah Murah Bawah RM100
Jubah SAARA Medina

Jubah SAARA Lorea Ombre

Jubah S.E.D.D


Masa YEAR END SALE (Y.E.S) ni lah boleh beli banyak2.. KENAPA??
🍁 Buat stok jual pada kawan2 @ keluarga;
🍁 Pakai sedondon raya tahun depan;
🍁 Untuk majlis2 yang perlu pakai sedondon (marhaban, majlis kahwin, majlis graduation, majlis sekolah etc.);
🍁 Buat koleksi baju pergi kerja tahun 2017;
🍁 Buat koleksi baju jalan2 cuti sekolah;

.
HARGA DIJAMIN MURAH SAMPAI TERMIMPI2 TAU..


Yang berminat tu tunggu apa lagi uollsss?? Stok dah makin susut & SGT2 LIMITEDJom PM MD laju2 atau komen atau whatsapp untuk book. Biar kami periksa stok dulu, kalau ada stok baru bayar! Siapa cepat dia dapat!!


SMS/WHATSAPP : 019.532.7438
SMS/WHATSAPP : 019.532.7438
SMS/WHATSAPP : 019.532.7438


Jangan Lupa Follow Untuk Update Terkini :-

Instagram : @pakaianmuslimahsaara
Page : Pakaian Muslimah SAARA Kajang/Bangi



Read More

All content provided on RosmizaAli.Com™ are originally from my own perspective of thinking and writing. I make no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

Copyright © RosmizaAli.Com™ Made with ❤ by azhafizah.com