SAARA CLEARANCE SALE!




CLEARANCE SALE!!! SAARA LOREA OMBRE & SAARA MEDINA!!!
SMS/WHATSAPP SEGERA KE 019-532 7438!!!



Monday, 21 November 2016

MamyPoko Open Air Fit – Lampin Pakai Buang No. 1 Di Jepun!

MamyPoko Open Air Fit – Lampin Pakai Buang No. 1 Di Jepun! | Sebagai newbie parents, MD & suami memang langsung tak ada pengalaman & sangat kurang pengetahuan dalam pemilihan lampin yang baik untuk keperluan bayi kami. Jadi kami banyak bertanya kepada experienced mommies dari kalangan keluarga, kenalan dan juga sahabat handai tentang ini. Sepanjang 3 bulan usia bayi kami, kami dah cuba pelbagai jenis lampin pakai buang yang ada di pasaran. Boleh kata 60% jenama lampin yang ada kat pasaran Malaysia ni kami dah cuba. Dan kami dapati, setiap jenama ada kelebihan dan kekurangan yang tersendiri.


Dalam banyak2 jenama yang dah dicuba, salah satu lampin pakai buang yang MD paling berpuas hati & baby pon selesa sangat ialah MamyPoko Open Air Fit Tape Diaper!
Dengan teknologi pengeringan yang super pantas, MamyPoko Open Air Fit adalah lampin terbaik yang memberikan kekeringan maksimum untuk keselesaan bayi. MamyPoko Open Air Fit mempunyai teknologi aliran udara yang baik untuk membantu memelihara punggung bayi kita daripada bauan yang kurang menyenangkan dan juga memberi perlindungan dari bakteria yang menjadi punca kepada ruam. Bahagian pinggang lampin yang stretchable memastikan bayi kekal selesa dengan pengudaraan yang baik.


Kenapa MamyPoko Open Air Fit Patut Menjadi Lampin Pakai Buang Pilihan Anda?


MamyPoko Open Air Fit adalah lampin pakai buang pilihan nombor 1 di Jepun! Ruam lampin? Tumpahan dari bocor lampin? Tak perlu bimbang tentang itu lagi! MamyPoko Open Air Fit direka khusus dengan bentuk yang sempurna sesuai untuk si kecil yang aktif. Ia memberikan perlindungan yang terbaik untuk mengelakkan air kencing dari melimpah atau bocor semasa bayi kita sedang sibuk meneroka dunia. ^_^


Kat bawah ni MD kongsikan keistimewaan yang terdapat pada MamyPoko Open Air Fit yang para ibu bapa patut tahu untuk menjadikan lampin pakai buang ini sebagai pilihan utama anda! ^^,


Haaa, menarik kan? Ada lagi yang special tau.. Selain dari design yang cute, apa yang buat MD tertarik sangat dengan MamyPoko Open Air Fit ni ialah 'indicator line' yang terdapat pada lampin. Indicator ni berwarna kuning jika lampin masih kering. Tapi bila lampin dah basah, kita boleh tengok line tu akan berubah ke warna hijau. Kira bila line dah bertukar sepenuhnya ke warna hijau, so kita taulah yang lampin si kecil kita tu dah penuh. So senanglah nak cek lampin bayi kita. ^^,


Garisan penunjuk (indicator line) yang berubah warna apabila lampin basah..

Kadang-kadang kita sebagai ibu bapa terlepas pandang keperluan penting bagi lampin yang baik untuk keselesaan bayi kita. Dengan lampin yang betul, bukan sahaja bayi, malah kita sebagai ibu bapa juga turut dapat menikmati keselesaan yang berpanjangan sepanjang hari. Jadi pemilihan lampin yang betul amatlah penting untuk bayi kita. Kalau ada bajet lebih bolehlah bertukar ke MamyPoko Open Air Fit! Bayi selesa, ibu pon gembira.. ^_^



MamyPoko Open Air Fit special design dari Jepun ni boleh didapati secara online di portal membeli belah LAZADA. So, apa tunggu lagi? Jom bertukar ke MamyPoko!..^_~



Read More

Wednesday, 9 November 2016

Mudahnya Bergaya Dengan Easy Wrap Shawl By Emma_For_GBK!

Mudahnya Bergaya Dengan Easy Wrap Shawl By Emma_For_GBK! | Lama betul ambil masa nak sharing review pasal easy wrap shawl ni.. MD pernah janji di instagram nak review sejak sebelum bersalin lagi.. Tapi tak sempat nak up entri, dah terberanak dulu.. Huhu~ Hari ni tengah nak clear gallery phone, baru perasan ada lagi gambar teaser yang MD pernah up di IG dulu.. Yang konon2 nak sharela kat blog lepas tu.. Last2 tak tershare pon.. Aduhaiii~ Maafla noh.. Masa shawl ni sampai, MD tak sempat nak gayakan pon. Tau2 dah kena tahan masuk wad. Memang tak lah nak beriya melawa dalam wad uols.. That's why la terdelay entri review ni.. Gugugu~


Jadi hari ni MD akan tunaikan janji untuk share dengan korang tentang shawl yang best ni. Sekarang ni memang banyak instant shawl yang dijual di pasaran. Pelbagai jenama ada. Salah satu yang MD suka ialah dari @emma_for_gbk. Shawl2 dari @emma_for_gbk ni lain dari yang lain tau. Pluss limited edition. Selalu memang cepat sangat habis stok untuk satu2 design. Kalau lambat, menganga la uols.. Terbaru yang MD suka ialah easy wrap shawl! Sangat2 mudah nak pakai. Tak payah dah bersusahan nak lilit2 nak ejas2 kasi stail. Sebab easy wrap shawl by @emma_for_gbk ni adalah sejenis shawl jenis instant yang memberikan gaya tersendiri untuk si pemakai.


Nak cecantik dah tak susah dah sekarang dengan easy wrap shawl by @emma_for_gbk! Tak sampai 5 minit dah siap! Nak2 golongan mak2 anak kecik ni kan? Teringin nak fefeeling gojes macam dulu tapi tak sempat nak melilit tudung bagai.. Last2 sarung tudung instant biasa je.. Huhu.. Tapi dengan adanya easy wrap shawl by @emma_for_gbk ni, mak2 anak ramai pon dah boleh bercantik2 macam anak dara.. Ewahhhh!~




Cantik kan shawl ni? ^^, Materialnya dari high quality chiffon. Selesa, flowy, sejuk & tak jarang. Design easy wrap shawl by @emma_for_gbk ni cepat berubah tau. Sebab tu ia special & limited. Harga pon affordable.. Kalau nak order boleh direct hubungi ownernya k! ^_~



INSTAGRAM : @emma_for_gbk
HP NO. : +60 12 507 0505



Read More

Tuesday, 8 November 2016

3rd Trimester Pregnancy? Memang Macam Ni.. Berbeza Dengan Pengalaman Pertamaku..

3rd Trimester Pregnancy? Memang Macam Ni.. Berbeza Dengan Pengalaman Pertamaku.. | Putera soleh MD dah nak masuk 3 bulan dah lagi beberapa hari. Sekejap je rasa masa berlalu. Masa tengah struggle hamilkan dia pada trimester ke-3 dulu memang tak dapat lupa. Banyak sangat pengalaman & kenangan. Tak boleh tidur malam sedang encik suami kemain enak berdengkur kat sebelah itu biasa dah.. Jelesnya time tu rasa nak main drum je tengah malam atau sengaja buat2 kocak tin biskut konon2 lapar supaya encik suami terjaga & join MD berjaga malam sekali.. Dengki sangattt tauuu.. ^^,"


Jalan serupa penguin itu juga biasa. Penat tahu kite cuba nak catwalk supaya berjenis sikit kejadiannya bila berjalan tapi memang impian jela kau nak acah2 santun bila dah sarat sebegitu.. Memang gaya penguinwalk je paling sesuai. Kadang encik suami gelakkan jua. Tapi MD bolayan je. Malas nak layan. Bila badan terlebih penat, perut mengeras. Bila dah kena false alarm macam tu maka mohonlah berehat. Bila tengah rileks pula baby mula aktif. Perut kau umpama lautan bergelora dibuatnya. Haha! Lain2 pengalaman yang normal, kain baju makin sendat.. Kerap ulang-alik ke tandas. Itu semua akan dialami oleh ibu2 mengandung di trimester ke-3 kehamilan. 


Tapi MD ni special kes sikit. MD ada masalah placenta previa type 3-4. Tak boleh berjalan sangat. Tak boleh buat kerja berat even kerja2 rumah biasa pon tak dibenarkan. Memang kena bedrest betul2 sebab risau bleeding. Kena tahan wad awal even masa tu still sihat walafiat & tak ada tanda2 nak bersalin. Elok check in wad petang tu, pagi esoknya dalam pukul 2.40 am bleeding teruk. Tengah sedap tidur tiba2 terasa basah. Ingatkan air ketuban pecah ke apa. Rupanya berdarah! Allah! Memang panik habis masa tu even tak sakit pon. Sebab melencun habis kena katil. Masa tu tak risau lain dah, cuma risaukan bayi dalam kandungan. Huhu.. Hari tu saja MD kena tukar uniform spital sampai 4 kali sebab bleeding banyak sampai habis melencun uniform & alas katil. Tapi mujurlah tak berlarutan. Mujur jugakla MD check in masuk petang tu. Ikut hati nak mengelat lagi tu. Nak check in esoknya je. Tapi percaturan Allah itu Maha Hebat. Digerakkan hati MD supaya check in cepat. Kalau tidak, tak taulah apa jadi kalau bleeding masa kat rumah or masa on the way ke hospital. Na'uzubillah.. 


Lepas kejadian bleeding tu MD terus tak dibenarkan bergerak sangat. Apetah lagi nak berjalan even nak ke toilet pon. Doktor suruh mintak tolong nurse tolak dengan wheelchair kalau nak mandi atau nak buang air. Tapi MD degil, tetap pergi toilet sendiri. Weyh, kite tengah sarat2 macam gitu kerjanya asyikla nak ke tandas mengucil. Takkan la setiap kali tu nak mintak tolong nurse. Tak sampai hatiku. Kesian kat nurse even memang tanggungjawab diorang. Macam tak ada kerja lain lah pulak kang asyik nak mengadap muka ni je tolak ke tandas 4,5,6 ploh kali sehari.. Hahah! Mujurlah tak ada continuos  bleeding lepas tu. But still tak dibenarkan pulang ke rumah. Kena jadi pemastautin kat dalam tu sampailah selamat bersalin. 


Kalau ikutkan, MD kena stay kat dalam wad lebih kurang sebulan. Sebab kondisi MD masa tu dah okay. Dah tak ada pendarahan. Cuma still kena pantau sehingga selamat bersalin. Sampailah satu hari tu. MD & the gang (siap ada geng dah kau dalam tu.. Kihkih!) curi2 keluar pergi kedai runcit cari kudapan & bahan bacaan buat penghilang bosan. Tak adalah jauh mana pon. Dalam kawasan hospital lagi, cuma memang terasa jugaklah penat dia.  Sekali balik tu terus diserang rasa sakit pinggang ya amat. Lepas tu rasa sakit perut memulas. Allah, panik lagi sekali! Takut kena marah dengan nurse sebab gatal sangat pergi berjalan dah orang pesan jangan berjalan. Huhuhu~ So MD diam2 je sembunyi dalam surau tahan sakit. Sampai prang nak datang melawat pon MD tak bagi. Mujurlah tak berlarutan. Kalau tak, masaklah telinga nak kena tadah bebelan nurse. Huhuhu~ 


2 minggu dalam wad, semua nurse dah kenal dah dengan MD. Siap kena gelar 'ketua darjah' lagi sebab MD la paling lama kat dalam tu masa tu. Orang lain, masuk hari ni esok dah keluar bawak anak. Aku tak beranak2 kat dalam tu. Tapi tak sampai sebulan pon MD kena tahan sebab dalam minggu kedua tu jugaklah MD kena emergency operate sebab contraction dah kerap even MD sendiri macam tak perasan sangat pon rasa cobtraction tu. Hahah! So dipendekkan cerita pada tarikh 15 OGOS 2016, maka selamatlah seorang putera dilahirkan secara ceaseran. Lahir tak cukup bulan which is at 36 weeks dengan berat 2.2 kg. Hari pertama lahir MD tak sempat jumpa pon putera hati MD sebab still lalok ubat bius. MD special kes, kena bius penuh. So memang tak tau apa berlaku masa lahirkan putera sulong MD ni. Tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan.


Sekarang tuan putera dah makin membesar. Berat dah bertambah2. Dukung lama2 pon dah terasa lenguh tangan ibu ni. Pengalaman hamil & melahirkan kali ni memang sangat memberi kenangan. Harapannya, jika masih dikurniakan rezeki untuk hamil kali kedua biarlah semuanya normal & bersalin pon secara normal. Aminnn.. ^_^




Read More

ALERGIK SEAFOOD HILANG DENGAN ALFALFA COMPLEX DAN VITAMIN CSHAKLEE!

ALERGIK SEAFOOD HILANG DENGAN ALFALFA COMPLEX DAN VITAMIN C SHAKLEE! | Alhamdulillah, regular customer repeat order suplemen Shaklee & bagi feedback positif. Untuk pengetahuan semua, customer MD ni dah start beli suplemen sejak dari awal penglibatan MD dalam bisnes Shaklee lagi iaitu sejak 2013! Kami kenal sebab sama2 blogger & masa tu memang rancak berblogwalking ke blog antara satu sama lain. Pada masa sama kami juga kenalan di facebook. Lama2 tersangkut jadi customer MD sampailah sekarang. ^_^


Customer MD ni ada masalah ALERGIK dengan makanan laut. Bila makan makanan laut jadi naik gatal2 katanya. So MD suggest Set Alergik/Resdung Shaklee (ALFALFA COMPLEX + VITAMIN C + B COMPLEX) untuk diamalkan. Dan sepanjang pengambilan set ni secara konsisten, alhamdulillah masalah alergik beliau dah hilang. Sampailah sekarang, beliau memang tak miss amalkan ALFALFA COMPLEX & VITAMIN C Shaklee ni.. Cuma B COMPLEX je beliau stop sebab katanya selera makan membuak2 bila makan B COMPLEX.. Ihiks!


Btw, B COMPLEX ni memang bantu tambah selera makan. Selalu MD akan suggest customer yang ada masalah berat badan (underweight) atau kurang selera makan amalkan B COMPLEX untuk bantu tambah selera makan. Tapi ia bergantung pada kondisi badan seseorang individu juga. Ada yang makan, tak ada pula kesan selera bertambah. Tapi ada orang selera dia memang bagai juara bila ambil vitamin B COMPLEX ni.. ^_^"

Testimoni Alergik Seafood, Testimoni Alfalfa Complex Shaklee, Testimoni Vitamin C Shaklee, Shaklee Untuk Alergik Seafood, Shaklee Untuk Resdung

MD happy sangat bila dapat bantu orang lain dapatkan kesihatan yang lebih baik dengan asbab pengambilan suplemen Shaklee ni. Apa pun semuanya dengan izin Allah jua. Kita manusia ni hanya mampu berusaha & berikhtiar untuk dapatkan yang terbaik untuk diri kita. Selebihnya tawakal & doa agar diizinkanNya. Tak kiralah kita makan suplemen apa2 pun. Cuma pada MD, buat masa sekarang ni vitamin/suplemen yang paling melekat di hati hanyalah Shaklee! 


Bukanlah kata vitamin dari jenama lain tu tak bagus. Setiap produk tu ada kelebihan yang tersendiri. Kita sebagai penggunalah yang menilainya. MD jatuh cinta dengan Shaklee & mula ambil langkah berbisnes Shaklee ni pon sebab MD sendiri dah amalkannya dan rasa kesannya. Walhal MD asalnya hanyalah seorang pengguna yang membeli suplemen ni dari distributor lain. Tapi bila sendiri dah beli, dah amalkan, dah dapat rasa perubahan pada diri sendiri selepas amalkannya, lama2 terjatuh cinta. Dan alhamdulillah sehingga ke hari ini MD masih seorang pengamal suplemen semulajadi terbaik ini! 


Jadi kepada anda di luar sana yang mementingkan kesihatan tubuh badan anda dan masih tercari2 vitamin atau suplemen terbaik untuk diri anda, MD sarankan sangat untuk anda cuba Shaklee! Amalkan pengambilan suplemen tambahan sedari muda. In Shaa Allah, badan kita akan kekal sihat sehingga ke usia emas.. ^_^

Set Resdung Shaklee, Set Alergik Shaklee




Read More

Friday, 4 November 2016

Kandungan Nutrien Di Dalam Alfalfa Complex Serta Manfaatnya

Kandungan Nutrien Di Dalam Alfalfa Complex Serta Manfaatnya | Semalam MD dah kongsikan tentang tumbuhan alfalfa yang tinggi kandungan nutriennya. Dan MD dah kongsikan juga secara ringkas berkenaan salah satu produk promo bulan ni iaitu Alfalfa Complex.


So hari ni MD nak berkongsi pula tentang kandungan nutrien yang terdapat di dalam Alfalfa Complex beserta manfaat setiap nutrien tersebut terhadap kesihatan tubuh kita. Sebelum tu suka MD kongsikan lagi sekali tentang sejarah penghasilan Alfalfa Complex secara ringkas sebagai pengenalan sebelum kita teruskan dengan khasiat yang dibekalkan untuk tubuh kita. 


Alfalfa Complex telah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan satu produk Formulasi Signature Shaklee.  Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa L) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia.

Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tidak penting akan dilupuskan. 


Kandungan Dan Manfaat Setiap Nutrien Yang Terkandung Di Dalam Alfalfa Complex :-



Vitamin A

  • Baik untuk penglihatan;
  • Membina daya tahan terhadap jangkitan terutamanya dalam saluran pernafasan;
  • Menggalakkan pertumbuhan sel;
  • Menggalakkan kulit yang sihat.

Vitamin U

  • Menggalakkan kesihatan badan;
  • Membantu mengatasi ulser peptik. 

Vitamin E

  • Melindungi sel-sel daripada sinar uv;
  • Baik untuk kesihatan jantung & kesihatan otot;
  • Memperbaiki sistem imun badan;
  • Menguatkan dinding pembuluh darah;
  • Membantu fokus mata.

Vitamin B6 

  • Membantu asimilasi makanan dan metabolisme protein dan lemak;
  • Menggalakkan kesihatan saraf dan kulit;
  • Membantu mengurangkan loya bagi ibu hamil.

Vitamin K

  • Penting dalam fungsi hati dan pembekuan darah..


Vitamin D 

  • Mengawal penggunaan kalsium dan fosforus di dalam badan.


Kalsium 

  • Membina dan mengekalkan kesihatan tulang dan gigi;
  • Membantu pembekuan darah;
  • Mengawal rentak jantung;
  • Membantu dalam pembinaan sel saraf dan fungsi saraf.

Zat Besi  

  • Diperlukan dalam penghasilan hemoglobin (sel darah merah).

Kalium 

  • Membantu fungsi otot, jantung, dan tindakbalas enzim;
  • Membantu dalam pencernaan lemak.

Fosforus 

  • Meningkatkan peranan tisu saraf.

Klorin (Klorida)

  • Elektrolit penting yang membersihkan dan menyucikan badan;
  • Memgawal metabolisme lemak, gula dan kanji.

Sodium 

  • Mengawal keseimbangan cecair dalam badan;
  • Meneutralkan asid dalam badan;
  • Menghalang pembekuan darah;
  • Mengaktifkan sistem limpa, usus dan fungsi perut.

Silicon Magnesium 

  • Membantu badan untuk menangani sembelit;
  • Merangsang fungsi otak;
  • Melindungi kulit dan badan;
  • Baik untuk ketahanan saraf; 


Selain itu, Alfalfa juga kaya dengan protein di mana kandungan proteinnya adalah 18.9% berbanding daging lembu, 3.3% berbanding susu dan 13.1% berbanding telur. Protein diperlukan untuk membina sel-sel tubuh badan kita. Kekurangan protein di dalam badan menyebabkan kita cepat lesu dan letih.



Khasiat Keseluruhan Alfalfa Untuk Kesihatan Badan :-
  • Untuk pelangsingan dan pengurangan berat badan
  • Untuk melancarkan pembuangan dan mengelakkan sembelit
  • Untuk atasi masalah badan dan ketiak berbau
  • Untuk meningkatkan kesuburan suami isteri dan membantu memperbaiki masalah cyst dikalangan wanita
  • Untuk kecantikan kulit dan jerawat
  • Untuk allergy, sinusitis, resdung, bersin tak berhenti, eczema
  • Untuk gastrik dan perut sensitif
  • Masalah anemia (kurang darah), masalah tinggi kolestrol, diabetes dan gout
  • Masalah hypothyrodism dan infeksi pada ginjal dan pundi kencing serta saluran urinari
  • Mengurangkan retensi air dan garam berlebihan
  • Mengurangkan keletihan dan kelesuan tanda asid tinggi dalam tubuh
  • Masalah sakit sendi dan rapuh tulang
  • Untuk ibu berpantang dan menyusukan anak
  • Baik untuk menghadapi menopause
  • Kaya dengan protein asid amino untuk atasi kekurangan nutrien

Sekian dulu perkongsian MD untuk hari ini. Semoga sedikit sebanyak dapat memberikan pencerahan tentang produk Alfalfa Complex Shaklee berkenaan kandungan dan manfaatnya terhadap kesihatan tubuh badan kita. Jadi bagi yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut berkenaan produk ini atau ingin mencubanya, bolehlah berhubung dengan MD secara langsung melalui sms/whatsapp di talian 019-532 7438..^_^



Read More

Thursday, 3 November 2016

Kenali Tumbuhan Alfalfa & Alfalfa Complex Shaklee!

Kenali Tumbuhan Alfalfa & Alfalfa Complex Shaklee! | Assalamualaikum & salam sejahtera semua! Bersempena dengan promosi Shaklee bulan ni yang salah satu produknya adalah Alfalfa Complex, so MD rasa suka untuk berkongsi tentang tumbuhan yang menjadi asas penghasilan produk hebat ni iaitu tumbuhan Alfalfa! Nak consume satu2 produk tu terutamanya produk kesihatan macam ni kenalah kenal dulu asal usul kejadiannya, ye tak? Jangan main telan je. 


So, hari ni MD kongsikan tentang bahan utama dalam produk Alfalfa Complex ni supaya korang tak ragu2 lagi untuk mengamalkannya sebagai suplemen harian korang okay! ^_~


Kenali Tumbuhan Alfalfa

Kenali Tumbuhan Alfalfa, Alfalfa Complex Shaklee
*Sumber : Online Botany

Alfalfa atau nama saintifiknya Medicago sativa L  adalah sejenis tumbuhan dalam kategori rumput yang memiliki beberapa ciri seperti mempunyai akar tunjang, batang merayap atau menjalar tegak dari pangkal kayu, dan tingginya adalah sekitar 30-120 cm. Ia mempunyai jenis daun tersusun tiga. Tangkai daunnya agak berbulu dan berukuran 5-30 mm. Bunganya kecil berwarna ungu dan tersusun pada jambak yang padat.


Tumbuhan ini mengambil masa selama 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencecah sehingga 20 kaki (2-4 meter) ke dalam tanah. Ini membolehkan ia menyerap pelbagai nutrisi penting yang terdapat di dalam tanah yang menjadikannya tumbuhan yang penuh dengan khasiat penting untuk kesihatan sejagat.


Alfalfa Complex Shaklee, Apakah Kandungan Alfalfa Complex Shaklee?
Image Extracted From Google

Alfalfa juga dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan’ kerana khasiatnya yang kaya dengan segala nutrien. Dalam banyak kajian, dilaporkan bahawa rumput ini mampu hidup sehingga 30 tahun bergantung pada keadaan persekitarannya.


Dari segi sejarah pula, tumbuhan ini dikatakan berasal dari tinggalan tumbuhan alfalfa yang berusia 6,000 tahun yang telah ditemukan di Iran dan negara Mediteranean. Terdapat bukti tulisan tertua menggunakan rumput alfalfa pada tahun 1,300 sebelum masihi di Turki. Tanaman ini ditanam di beberapa negara tropika termasuk di Malaysia oleh penternak memandangkan khasiatnya sebagai sumber makanan berkhasiat. Ia memiliki kandungan protein, vitamin, dan kandungam mineral yang tinggi yang diperlukan oleh haiwan ternakan untuk membesar. (*SUMBER : Anim Agro Technology)



Alfalfa Complex Shaklee
Alfalfa Complex Shaklee sebenarnya bukanlah produk baru. In fact, Alfalfa telah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan satu produk Formulasi Signature Shaklee.  Alfalfa Complex Shaklee diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa L) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia.


Daun Alfalfa dari Shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tidak penting akan dilupuskan. 


Alfalfa Complex Kaya Dengan Vitamin Dan Mineral. Antaranya:
  • Vitamin A
  • Vitamin E
  • Vitamin U (S-methylmethionine)
  • Vitamin B6
  • Vitamin K
  • Vitamin D
  • Kalsium
  • Zat besi
  • Mangan
  • Potassium
  • Fosforus
  • Klorin
  • Sodium
  • Silikon magnesium 

Selain itu, Alfalfa juga kaya dengan protein di mana kandungan proteinnya 18.9% berbanding daging lembu, 3.3% berbanding susu, dan 13.1% berbanding telur. 


Apakah khasiat dan kebaikan Alfalfa Complex Shaklee & siapakah yang memerlukannya? Okay, yang ni nanti MD kongsikan dalam entri yang lain ye. Sampai di sini dulu perkongsian MD untuk hari ini. Diharap dapat memberi manfaat buat semua terutamanya bagi mereka yang mementingkan kesihatan. Jumpa dalam next entri In Shaa Allah..^_^



Read More

Tuesday, 1 November 2016

Promosi SHAKLEE Bulan November 2016!

Promosi SHAKLEE Bulan November 2016! | Alhamdulillah, Oktober berlalu dengan baik sekali. Terima kasih kepada semua pelanggan MD yang telah berurusniaga dengan MD sepanjang bulan lepas.. Anda semua memang awesome! ^_^


Hari ni dah masuk bulan baru, 1 November 2016! Bermaksud ada promosi baru! Yeay! Clap3x! Bulan ni MD seronok sungguh la sebab Shaklee offer harga runtuh produk hebat2 belaka. Antaranya immune system booster NUTRIFERON®, pengemulsi semulajadi LECITHIN, agen detox semulajadi ALFALFA COMPLEX, & juga multivitamin lazat berperisa anggur VITA-LEA® FOR CHILDREN!!!
Promosi Nutriferon Shaklee, Promosi Shaklee Bulan November 2016
Promosi Nutriferon Shaklee, Promosi Shaklee Bulan November 2016
Lecithin Shaklee, Promosi Lecithin Shaklee
Promosi Alfalfa Shaklee, Promosi Shaklee Bulan November 2016
Promosi Alfalfa Shaklee, Promosi Shaklee Bulan November 2016
Promosi Vita-Lea For Children Shaklee, Promosi Shaklee Bulan November 2016

Haa, korang patut grab offer bulan ni tau.. Sebab harga tersangatlah murah.. Produk hot pula tu.. Bukan selalu ada offer macam ni.. Siapa perlukan produk2 di atas? Okay, later MD share okay.. Tunggguuuu.. ^_~



Read More

All content provided on RosmizaAli.Com™ are originally from my own perspective of thinking and writing. I make no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

Copyright © RosmizaAli.Com™ Made with ❤ by azhafizah.com