Featured Slider

SEMINAR ONLINE KUNCI RAHSIA PENJEMPUT REZEKI

SEMINAR ONLINE KUNCI RAHSIA PENJEMPUT REZEKI | Assalamualaikum. Hai korang! Kalau korang kenal dengan founder empayar Spectacular iaitu Master Nana Macarona (MNM), Kekza pasti korang mesti tahu apa beliau punya kekuatan.


Yess!

ILMU KUASA MINDA!

Atau selalu orang sebut as ‘The Law Of Attraction’.

Ada orang yang tak percaya tentang kuasa minda semua ni. Ada yang kata pelik lah, mengarutlah, ilmu sesatlah, bla bla bla..

But actually inilah perkara yang kita lalui hari2. Percaya tak?

Even Kekza pada awalnya doubting habis pasal ilmu ni. Macam yelah tu, yo yo ooo je..😒

Tapi bila dah apply sendiri & rasai sendiri kesannya pada diri dan kehidupan Kekza, now Kekza percaya.

Dan inilah yang membuatkan Kekza nak gali lagi, nak korek lagi, nak timba & nak serap sebanyak mungkin ilmu2 penjemput rezeki macam ni.

Alhamdulillah, Allah bagi lagi peluang kali ni dengan adanya SEMINAR ONLINE KUNCI RAHSIA PENJEMPUT REZEKI yang berlangsung siang tadi.

Sebelum ni dah ada buat secara offline. Tapi tak dapat pergi atas faktor2 tertentu yang tak dapat nak dielakkan.

So kali ni memang Kekza tak nak lepaskan peluang.

KUNCI RAHSIA PENJEMPUT REZEKI TERBONGKAR!!! 


Ada beberapa teknik/kunci penjemput rezeki yang Master Nana share tadi iaitu TBE, AVF, dan MTM.

Teknik2 ni bila kita apply dalam keadaan mode alfa, memang kita dapat rasa feel dia tu macamana.

Kekza cakap ni bukan base on nota ke apa tau. Tapi base on pengalaman sendiri. 

Do it consistently without doubt. Korang akan rasa the different. Trust me.

Setakat baca apa yang Kekza tulis ni mungkin korang tak dapat nak bayang macamana. Tak dapat rasa semua tu kan?

Tapi apa yang Kekza boleh cakap, lebih dari berbaloi join seminar tadi. Sangat2 berbaloi. 

Tak menyesal & tak rasa rugi langsung.

So di kesempatan ni, I want to say million thanks to Master Nana sebab sudi luangkan masa hari2 minggu macam ni berkongsi ilmu dengan kitorang yang join seminar online tadi.😊

Thank you so much!😘♥️



#SeminarKRPR

Read More

KELAHIRAN YANG DINANTI..

KELAHIRAN YANG DINANTI.. | 2 tahun lalu, pada pukul 4.49 petang lahirlah seorang #PuteraSoleh permata hati kami yang kami namakan sebagai AHMAD NAUFAL ‘AZIZ BIN AHMAD NAZEM.


Dilahirkan secara caesarean dengan berat 2.2kg pada usia kandungan 36 minggu (Emergency case plasenta previa type 3).

Hari pertama awak lahir ke dunia, ibu tak sempat tengok awak pun sebab ibu kena bius penuh.

Sedar2 dah kena tolak masuk wad.😢

Hari kedua baru ibu dapat bangun & jumpa awak. Awak kecik sangat masa tu sampai ibu takut nak pegang. Takut awak sakit kalau ibu pegang.

Tapi ibu rindu sangat nak peluk cium awak. Ibu angkat perlahan2, ibu renung muka awak, rasa macam tak percaya tubuh kecil ini pernah berada dalam rahim ibu selama 36 minggu.

Alhamdulillah, syukur yang tak terucapkan. 5 tahun penantian, akhirnya awak hadir penuhi impian ibu & ayah.

Terima kasih Allah atas anugerah terindah ini.♥️

H ini, genaplah sudah umur awak 2 tahun. Ibu doakan agar anak ibu sentiasa berada dalam lindungan, rahmat, dan kasih sayang Allah swt.

Cita2 ibu nak tengok awak jadi ahli tahfiz. Semoga Allah perkenankan doa ibu ni.

SELAMAT HARI LAHIR KESAYANGAN IBU & AYAH..

Membesarlah sebagai seorang yang berjasa pada ibu ayah, agama, bangsa, & negara. Jadilah hamba Allah yang patuh dan taat pada segala perintahNya.

Doa ibu sentiasa mengiri perjalananmu..

Much love from ibu..💋♥️

#ANATurnsTwo


#MotherhoodJourney

Read More

FAMILY QUALITY TIME : GENTING HIGHLAND

FAMILY QUALITY TIME : GENTING HIGHLAND | Assalamualaikum. Hari ni sekadar nak berkongsi tentang personal life Kekza je. Asyik update pasal Shaklee je kang korang boring. Hehe.. Lagi pun dah lama rasanya tak menulis tentang diri sendiri. Adoi, bajet retis sangat nih.. Hahahaha!

Bagilah can sekali sekala tuan tanah kedaung enterprem. Tihihi.. Untuk bacaan anak cucu di masa hadapan katanya. Biar kenangan tu sentiasa ada. Korang nak baca korang bacalah ye, kalau tak nak tekan butang pangkah laju2. ^_^"

Okaylah, berbalik pada tajuk asal. 2 minggu lepas kami sekeluarga ke Genting Highland. Saja la nak amik angin bukit sekali sekala. Bawa anak hirup udara segar sambil menikmati cuaca sejuk. Alasan bawak anak, padahal mak yang lebih. Ahahaha! Orang sakan bercerita pasal GPO tu, aku naklah tengok jugak. Hehe..

Lepas breakfast terus menonong naik Genting.. Takde planning ye tuan2 & puan2.. Sejenis on the go punya family..Hahaha!
Sampai Genting tak tau nak pergi mana. Nak naik terus sampai atas ke nak ke GPO je. Yelah tak plan, tau2 dah sampai atas bukit. Kah!😅

Last2 naik terus sampai atas. Pusing punya pusing macam boring pulak, terus husband cakap jomlah naik skyway gi turun bawah. Maka ke GPO lah kami.

Budak kecik tu tak taulah dia gayat ke apa. Asal pintu cable car terbuka je kat each station, menggelupur ajak keluar.. Hahaha!
Sampai GPO,  layankan si kecik main2 jap, pusing2, then terus makan tengahari kat situ. Makanan kat sini boleh tahanla pricey. Hahaha! Sekali sekala bolehlah. Selalu2 bergegar lah kocek bapakmu nakk..😅





Dah penat berlegaran kat bawah tu, then beransurlah kami nak balik. Tapi sebelum tu kenalah naik balik ke atas nun naik skyway sebab kereta park kat atas. Ya Tuhan, punyalah ramai manusia pulak dah time tu. Cuak dah sisturr takut anak meragam. Tapi alhamdulillh, elok dia tidur sepanjang2 beratur tunggu turn nak naik skyway tu. Sakit tumitku berdiri lama. Hahaha!

Sekian cerita dariku untukmu. Macam gitu je ending? Hahahaha! Lama tak mengarang sis, intro ke bulan, isi ke bintang kejora, ending ke laut dalam. Hahahaha! Jangan kecam, nanti sis praktis lagi.. Hahaha!

Sebelum akhiri cerpen pendek hidupku ini, terimalah sedikit vlog untuk tatapan followers & readers tersayang.. Bertemu lagi dalam next entri In Shaa Allah.. Kbai! Assalamualaikum..





Read More

CHEWABLE VITAMIN C IS AVAILABLE NOW!!!

CHEWABLE VITAMIN C IS AVAILABLE NOW!!! | Today is the day! Bagi yang dah lama menantikan kemunculan semula Chewable Vita C dari shaklee ni, mulai hari ni korang dah boleh start order dah tau. It’s back! Applause!!! 

Ramai orang suka Vita C Chew ni sebab harganya lebih murah & lebih mudah diambil sebab boleh kunyah kalau tak boleh telan. So jom Kekza kongsikan secara ringkas beberapa kelebihan, manfaat, dan siapa yang perlu ambil Chewable-C Plus ni..


ANTARA KELEBIHAN CHEWABLE-C PLUS SHAKLEE : 

  • Ianya diperbuat daripada sumber semulajadi seperti tumbuh-tumbuhan.
  • Mengandungi serbuk Rosehips, Bioflavonoids citrus dan hesperidin untuk meningkatkan fungsi Vitamin C.
  • Selain itu, Bioflavonoids juga berfungsi untuk tingkatkan penyerapan optimum Vitamin C.
  • Dos lebih rendah iaitu 100mg menjadikan ianya sesuai untuk pelbagai peringkat usia.
  • Size yang lebih kecil berbanding Sustained Release Vita-C Plus menjadikan ia mudah dikunyah dan ditelan.
  • Bebas dari perwarna, perisa & pemanis tiruan.
  • Dihadirkan dalam botol yang lebih kecil dan travel friendly.

ANTARA MANFAAT CHEWABLE-C PLUS SHAKLEE :

  • Meningkatkan daya imunisasi badan.
  • Mengurangkan selesema & flu.
  • Menguatkan tulang, gigi serta gusi.
  • Membantu dalam penghasilan kolagen semulajadi tubuh.
  • Melindungi kolagen badan kita dari musnah & rosak.
  • Bagus untuk kesihatan kerana sifat antioksidanya.
  • Meningkatkan penyerapan Iron untuk mereka yang mempunyai paras hemoglobin (Hb) rendah.

SIAPA YANG PERLUKAN CHEWABLE-C PLUS SHAKLEE?

  • Untuk mereka yang kerap demam & selesema.
  • Untuk yang gusinya sering berdarah.
  • Untuk yang mempunyai masalah kulit kusam, berjerawat.
  • Untuk mereka yang selalu bersin atau resdung.
  • Untuk mereka yang selalu ada alahan.
  • Untuk mereka yang paras hemoglobinnya rendah.
  • Untuk ibu hamil.
  • Untuk mereka yang tidak mengamalkan pemakanan kaya Vitamin C seperti orange.
  •  Untuk mereka yang susah nak telan Vitamin C SR.

.
HARGA TERSANGAT MAMPU BELI!

Kurang dari RM55! Tahan untuk 3 bulan penggunaan! ^O^ Untuk sebarang pertanyaan, konsultasi dan pembelian, hanya perlu klik sahaja link di bawah!😘




Your Trusted Health & Beauty Consultant,

.


Read More

BORAGE SEED OIL Vs. EVENING PRIMROSE OIL

BORAGE SEED OIL Vs. EVENING PRIMROSE OIL | Tumbuhan Borage dan Evening Primrose telah digunakan dalam bidang perubatan tradisional sejak lebih 400 tahun dahulu di Amerika.

Kajian dalam perubatan moden mendapati minyak daripada biji Borage dan biji Evening Primrose merupakan sumber Asid Gamma-Linoleic (GLA) semulajadi.

GLA adalah sejenis asid lemak Omega-6 yang boleh didapati daripada minyak Borage, blackcurrant dan Evening Primrose.

Namun kandungan GLA dalam minyak biji Borage adalah yang TERTINGGI antara 3 tumbuhan ini.

GLA yang terdapat di dalam minyak biji Borage dan minyak Evening Primrose sering digunakan untuk:-

  • Mengurangkan kesakitan dan inflamasi pada pesakit Rheumatoid Arthritis dan Multiple Sclerosis.
  • Meningkatkan penghantaran impulse saraf dan berguna dalam membantu memulihkan penyakit Alzheimer.
  • Merawat masalah darah tinggi & kolesterol tinggi.
  • Melegakan masalah kulit seperti eczema dan dermatitis.
  • Melegakan sindrom PMS (senggugut), endometriosis, & masalah kesuburan wanita.
  • Mengurangkan kesakitan dan kebas akibat kencing manis & gout.
  • Mengurangkan simptom SLE.
  • Mengurangkan gejala ‘hot flashes’ semasa menopause.


Di dalam badan manusia, GLA ditukarkan menjadi Prostaglandin, bahan seperti hormone yang penting untuk mengawalatur kebanyakan fungsi badan.

Kekurangan GLA dalam badan akan menyebabkan masalah kesihatan seperti inflamasi, bengkak dan sakit; tekanan pada mata, sendi dan salur darah; pengeluaran lendir pada membran mukus; otot lembik; masalah gastrointestin, saraf, water retention, alergic dan masalah sintesis hormone.

Kajian mendapati minyak biji Borage mengandungi 2 kali lebih GLA berbanding minyak Evening Primrose, dan nyata memberikan kesan yang lebih pantas dalam mencegah & membantu merawat masalah-masalah kesihatan di atas.

Jadi secara ringkasnya, fungsi minyak biji Borage dan minyak Evening Primrose adalah sama, cuma berbeza dari segi kepekatan kandungan GLA di dalamnya.

*NOTA : GLA Complex Shaklee diperbuat daripada minyak biji Borage, minyak bunga matahari dan Vitamin E.





Your Trusted Health & Beauty Consultant,
Read More