Friday, 20 May 2016

ENERGY BOOSTER FOR RAMADHAN!

ENERGY BOOSTER FOR RAMADHAN! | Assalamualaikum & selamat pagi kesayangan! Semua dah breakfirst? Or ada yang masih dalam marathon ganti puasa hari ni? Bagi yang belum breakfirst tu, jangan lupa breakfirst dulu ye sebelum mulakan aktiviti hari ni. Bagi yang berpuasa, selamat berpuasa.. Semoga bertenaga sepanjang hari!


Pagi ni nak share cadangan suplemen pembekal tenaga untuk persiapan menyambut Ramadhan tak berapa lama lagi ni.. Kakak pun memang tak miss ambil suplemen2 ni masa bulan puasa.. Sesuai untuk bersahur bagi yang tak lalu nak menelan nasik or apa2 makanan di awal pagi macam kakak.. Sesuai juga diambil semasa berbuka.. Jom ketahui apa kelebihan setiap suplemen ni!😊


CADANGAN SUPLEMEN PEMBEKAL TENAGA (ENERGY BOOSTER) 
  1. ESP -- Pembekal tenaga segera dan meningkatkan sistem imun.
  2. CINCH TEA -- mengandungi taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan. Pilihan alternatif terbaik menggantikan minuman kopi, soda atau manisan.
  3. MEALSHAKES -- membekalkan nutrisi lengkap kepada sel tubuh.
  4. PERFORMANCE DRINK -- membekalkan tenaga dan meningkatkan daya ketahanan fizikal serta keseluruhan badan.
  5. VITALEA -- penambahan tenaga segera untuk kecergasan tubuh badan dan kekuatan mental.
  6. B COMPLEX --  menukar lemak, karbohidrat dan protin kepada tenaga sekaligus mengurangkan masalah keletihan/kelesuan.


Ni cadangan full set ye.. Tak semestinya kena ambil semua suplemen ni.. Boleh 8pilih ikut keperluan badan anda.. Jom whatsapp Kak Diamond untuk tempahan dan pertanyaan lanjut.!^_~v




Read More

Thursday, 12 May 2016

SELAMAT HARI JURURAWAT!

SELAMAT HARI JURURAWAT! | Selamat Menyambut HARI JURURAWAT kepada semua kenalan & readers Kak Diamond yang berkerjaya sebagai jururawat & kepada semua jururawat seluruh Malaysia.. 


Terima kasih atas jasa dan pengorbanan anda semua.. Semoga terus maju jaya dalam kerjaya & sentiasa bersedia memberikan khidmat yang terbaik untuk masyarakat Malaysia..



Read More

Wednesday, 11 May 2016

TIPS TURUNKAN PARAS GULA IBU HAMIL

TIPS TURUNKAN PARAS GULA IBU HAMIL | Setiap ibu mengandung pasti berasa risau bila dapat tau terkena GDM kan? Bila fikir pasal anak di dalam kandungan, mau tak menggelabah nak cari penawar.. Sanggup buat apa saja untuk anak. Hanya yang pernah mengandung & yang dah bergelar ibu je tau perasaan ni. Risaunya Allah je la tau.. Huhu..


So hari ni Kak Diamond nak berkongsi sedikit tips bagaimana ingin menurunkan paras gula bagi ibu mengandung. Semoga bermanfaat & dapat membantu para ibu hamil yang mengalami masalah GDM di luar sana.

TIPS TURUNKAN PARAS GULA IBU HAMIL :-
  1. Elakkan mengambil susu ibu mengandung kerana ia mengandungi kandungan gula yg tinggi. Jika perlukan kalsium tambahan dalam badan, boleh diambil dari susu segar, cheese atau supplemen (OsteMatrix).
  2. Kurangkan pengambilan makanan berkanji dan mempunyai Index Glisemik yang tinggi seperti nasi putih, kentang, dan roti putih. Boleh amalkan pengambilan Energizing Soy Protein yang mempunyai Index Glisemik yang rendah sebagai pemakanan tambahan.
  3. Lebihkan makan sayur-sayuran, buah-buahan dan makanan berserat lain.
  4. Amalkn diet yg rendah lemak dan lemak tepu seperti mentega, daging berlemak, ayam dan kulit.
  5. Elakkan dari mengambil makanan yang bergoreng. Pilih menu yang berpanggang, stim atau rebus.
  6.  Jangan minum minuman 3 in 1. Biasaka minum air yang dibancuh sendiri dan kurangkan kandungan gulanya.
  7. Pastikan appointment klinik sentiasa on time untuk memeriksa keadaan kesihatan keseluruhan ibu setiap bulan.


Sekian perkongsian untuk hari ni. Diharap dapat membantu! ^_^




Read More

Saturday, 7 May 2016

SISIK IKAN MERAH : SUMBER UTAMA KOLAGEN SHAKLEE

SISIK IKAN MERAH : SUMBER UTAMA KOLAGEN SHAKLEE | Ikan merah adalah ikan laut dalam yang hidup bebas dan membiak pada kedalaman 5000m atau 5km didasar laut. Kebolehan ini membuktikan ia tahan tekanan tinggi disebabkan sifat elastik sisik ikan merah. 


Bayangkan, manusia hanya boleh menyelam hingga 1000 meter, jika lebih paru-paru kita akan pecah kerana tidak tahan tekanan.  Oleh sebab itulah sisik ikan merah adalah bahan utama dalam RSS Collagen kami. Ianya premium dan sangat berkualiti. 


Pssst! Bulan ni promosi Shaklee Collagen Powder! Jangan lepaskan peluang untuk dapatkan sumber terbaik kolagen anda pada harga hebat..! ^_~


-------------------------------------------------------------
Dapatkan EXTRA SPECIAL OFFER dengan :-
-------------------------------------------------------------
Whatsapp "COLLAGEN TWIN SPECIAL!" --> Ke 0195327438
Whatsapp "COLLAGEN TWIN SPECIAL!" --> Ke 0195327438
Whatsapp "COLLAGEN TWIN SPECIAL!" --> Ke 0195327438
Whatsapp "COLLAGEN TWIN SPECIAL!" --> Ke 0195327438
Whatsapp "COLLAGEN TWIN SPECIAL!" --> Ke 0195327438




Read More

Friday, 6 May 2016

APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX?

APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX? | Okay, hari ni kakak nak share tentang detox. Apa kesan yang bakal kita lalui semasa dalam proses detox. Sebelum tu kakak nak tanya, ada tak dari kalangan pembaca blog kakak ni dalam proses detox? Or ada yang masih belum tahu cara2 nak detox? Atau ada yang baru nak belajar2 detox? Okay, kalau ada boleh ajukan soalan di bahagian komen ye.. Atau boleh direct whatsapp kakak.. Nanti kakak cuba jawab satu persatu.. 


So as for today, kakak kongsikan dulu apa yang bakal berlaku sepanjang proses detoxifikasi. So that nanti kalian tak adalah terkejut or takut nak teruskan proses detox ni..  ^^,

SUMBER : Team FLY Detox Program

APA YANG BAKAL BERLAKU SEPANJANG PROSES DETOX?

  • Pening!
Ini normal sebab badan tak cukup makan + kesan dari angin. Banyakkan minum air dan urut untuk kurangkan angin dan berikan keselesaan bagi perjalanan darah lancar.


  • Kerap Membuang Air kecil & Besar!
Inilah tanda detox. Ia keluar dari badan kita melalui air kecil & air besar. Tapi kalau sampai teruk sangat tahap diarhea tu, counterback dengan Performance Drink to control ok!


  • Badan Berangin / Kentut!
Ini juga salah satu proses kesan dari detox. Peppermint Ginger Plus boleh bantu legakan masalah ini.


  • Letih!
Ya! Ini adalah kerana kita dah terbiasa makan sedap solid food, tiba2 kena buat detox, bersih semua toksin. Dah la tak ada protein, muscle semua jadi lembik. Jadi elakkan exercise berat ok! Nanti kalian lagi pening dan penat.  So exercise buat yang biasa2 je, indoor dalam 10 minit macam tu..


  • Mulut Busuk, Lidah Pun Macam Ada Lapisan!
Semasa detox, antara deria yang terkesan adalah lidah! Kalau sistem penghadaman kita sebelum ni tinggi kandungan asid, ia memang akan keluar dari perut.. Itu yang jadi busuk sampai ke lidah & ia akan membentuk seperti satu lapisan. Jadi, kerap bersihkan lidah dan berkumur k!


  • Lapar!
Makan buah dan banyakkan minum air. Ini biasa berlaku sebab kita dah biasa makan banyak.. Tiba2 kena makan sikit.. Memang akan lapar. Tapi selagi kita komited, In Shaa Allah dalam masa beberapa hari, kita boleh kawal lapar tu.. Maksudnya detox kita berjaya dan kita sepatutnya dah berjaya juga kawal nafsu makan terlebih sebelum ni..


  • Berat Badan
Tak berganjak? Relaks.. Formula dia, untuk kurang 1 kg, kena bakar solid fat 7700 kcal. So kalau pemakanan masa detox ada culas + mayo, gula, garam, terlebih.. maybe akan amik masa 8-10 hari untuk hilang 1kg! So kalau nak cepat turun kg, jangan ngelat makan ye.. Disiplin!


Sebenarnya kurus dengan sihat adalah berkadar dalam 500 gm – 1 kg per week. Kalau kalian jenis gemuk air, berat boleh pergi kurang dalam 2 kg/week. Jadi kalau inginkan kesan yang paling efisen, detox dan exercise sekali ok! Exercise light2 pun ok janji badan bergerak.. ^_^


Setiap detoks ada kebaikannya dan ada juga kesan pada kita. Jadi selagi kita boleh kawal, In Shaa Allah detox kita pasti berjaya dan selepas itu kita akan lebih bertenaga. Siapa nak resepi atau cara detox paling berkesan boleh pm kakak.. Jom kakak guide!





Read More


All content provided on RosmizaAli.Com™ are originally from my own perspective of thinking and writing. I make no representations as to the accuracy or completeness of any information on this site or found by following any link on this site.

Copyright © RosmizaAli.Com™ Designed by azhafizah.com