Featured Slider

SPECTACULAR TAKES US 2019!

SPECTACULAR TAKES US 2019! | Hari ni kesemua 102 orang Shaklee leaders yang berjaya melayakkan diri ke International Trip Shaklee bakal terbang ke US!✈️

Tahun ni legasi Spectacular hantar wakil seramai 11 orang. Tahniah kepada semua wakil Spectacular ! πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ









You guys so inspiring!😍

Keep inspiring others & enjoy your holiday!πŸ’ž

In Shaa Allah, tahun depan bakal bertambah lagi jumlah wakil Spectacular. Fighting mode on! Yeah!πŸ’ͺ🏼πŸ”₯πŸ”₯





Berminat untuk menyertai kami dalam next VVIP  Internatioan Trip? Jom register sekarang!πŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

CITA² NAK JADI FOUNDER BUTIK SHAWL JENAMA SENDIRI, BERAKHIR DENGAN JADI DISTRIBUTOR & LEADER SHAKLEE!

CITA² NAK JADI FOUNDER BUTIK SHAWL JENAMA SENDIRI, BERAKHIR DENGAN JADI DISTRIBUTOR & LEADER SHAKLEE! | Kekza dulu sebenarnya ada cita² nak ada butik sendiri tau. Nak ada koleksi tudung & shawl dari jenama sendiri.

Pernah buat bisnes custom made shawl sebagai permulaan. The strugle is sooo real gais!πŸ˜…

Bermula dari buat research tentang material, buat cutting, design label, tempah label, potong kain, jahit sendiri, jahit manik sulam² semuanyaaa sendiri.

Fuhhh! Belok jugakla pinggang nak siap selai² shawl. Last² daku quit!πŸ˜‚

And pada waktu Kekza start rasa nak quit tu sebenarnya permintaan dah makin meningkat. Tapi serius tak larat nak hadap all those processes sebelum nak dapat end product. Penat weyh!πŸ₯΄

Jumpa Shaklee!πŸ’ž


  • Modal rendah
  • Plan bisnes menarik
  • Product world brand
  • Setiap produk dihasilkan dengan kajian klinikal
  • Ada jurnal saintifik yang sah
  • High demand products
  • Tak perlu simpan stok
  • Untung runcit tinggi
  • Sistem bonus infiniti
  • Support team yang aktif & kukuh

Dengan bermodalkan hanya RM75, akhirnya Kekza terjun ke bisnes Shaklee!

Produk dah ada. Tinggal nak promot & jual je. Tak payah penat² nak pikir nak hasilkan produk bagai.

❤️ BUSINESS TOOLS PROVIDED !
❤️ ACTIVE & SUPPORTIVE BUSINESS TEAM !
❤️ PROVEN SUCCESS MENTOR !



Kita diajar dari zero to hero. Modal pun rendah. Tak perlu risau rugi apa² pun.

Alhamdulillah, berkat tunjuk ajar dari mentor, now dah jadi leader dah pon.☺️πŸ’ž

Baru 1st level leader but will upgrade soon! In Shaa Allah..



Nak join team Kekza mengejar impian?

KEKZA OPEN 10 SEATS FOR JULY INTAKE !

Modal hanya RM75 sahaja!

RM75 tu bukan untuk Kekza tau, tapi untuk korang register ID & dapat starter kit for bisnes start up.

Wasap segera!
So siapa cepat dia dapat naa!😘
Jom klik sini ⤵️⤵️

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM #ShakleeBusinessWithAuroraXSpectacular
Read More

JANGAN LIMITKAN KEMAMPUAN DIRI KITA

JANGAN LIMITKAN KEMAMPUAN DIRI KITA | Saat terdetik yang kita tak mampu, kita tak layak, kita tak boleh, sebenarnya pada saat itulah Allah sedang hantar ‘test’ kepada kita.

“Betul kau nak?”
“Setinggi mana keinginan kau?”
“Sejauh mana kau mampu pergi?”
“Boleh ke kau bersabar?”
“Sanggup ke buat apa yang orang lain tak mampu buat?”
“Betul ke sanggup?”

Dan saat kita memilih untuk berhenti dan berpaling, itulah saat kegagalan kita. Kalau ujian yang simple pun tak lulus, macamana nak upgrade?

Maka bila dah terjentik hati untuk buat sesuatu, teruskan buat sampai jadi. 

Jangan berputus asa! 

Kerana sifat putus asa itu bukanlah sifat orang² yang berjaya.πŸ™…πŸ»‍♀️

Semua orang mampu! In Shaa Allah.

Allah kan ada..😊❤️

A S S A L A M U A L A I K U M  &  S E L A M A T  P A G I !




Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

ANAK - LUKISAN YANG DICORAKKAN OLEH IBUBAPA

ANAK - LUKISAN YANG DICORAKKAN OLEH IBUBAPA | Hari tu masa bawak Naufal pergi mandi pool, ada beberapa orang kanak² lain yang tengah mandi.

And ada sorang ibu ni tengah teman anak² dia mandi. Dari jauh dah kedengaran suara ibu tu. Kalau korang ada follow IG Kekza, boleh dengar suara tu dalam instastory Kekza.

Actually takde niat nak rakam suara ibu tu. Sebenarnya tengah rakam ragam Naufal yang excited berlari² nak pergi pool.

Masa tu tak perasan lagi. Bila tengok balik video² tu, jelas kedengaran suara ibu tadi menjerit² marahkan anak².

Anak tak nak dengar kata, sampai ibu bertindak sedikit kurang waras bila direntapnya tangan anak yang kecil dan menyeret anak tu keluar dari pagar pool.

Sambil menjerit marah²kan si kakak yang terpinga² kena tinggal kat situ.

“Kau duduk situ! Jangan balik!”

Allahuu.. Terpinga² Naufal melihat kejadian tak sepatutnya dia tengok.😒

Beberapa kali kata² ugutan tu keluar dari mulut si ibu dari luar pagar. Si kakak terus meraung² dalam pagar.

Lamaa situasi berlarutan. Kekza cuba alih perhatian Naufal dari situasi tu.

Selepas beberapa ketika, akhirnya ibu tadi datang ambil si kakak dengan keadaan yang masih marah².

Kekza cerita pasal ni bukan nak aibkan sesiapa. Tapi sebagai peringatan untuk diri sendiri.

Anak sebenarnya sangat suci hati mereka. Andai kata mereka menunjukkan sikap² yang tak menyenangkan, benda pertama kita kena buat ialah semak balik diri kita.

Kerana semuanya bermula dari kita.

Ibu yang emosinya terganggu selalunya adalah kerana keperluan fisiologinya terganggu.

Tubuh & mental penat, tak cukup tidur, tak cukup rehat, makan pun terkejar², mandi, berak semua berkejaran, solat pun tak tenang. Tak ada masa untuk fokus pada diri sendiri.

Semua tu menyumbang kepada ketakstabilan emosi seorang ibu.πŸ˜”

Dan emosi yang tak stabil itu akan tersalur kepada anak². Sebab tu anak buat pe’el. Macam² perangai.

Penting untuk ibu sentiasa berada dalam keadaan TENANG & BAHAGIA.

Waktu² begini, sokongan suami sangat penting. Mainkanlah peranan wahai para suami. Bantu isteri anda keluar dari bebanan emosi yang terganggu.

Isteri & ibu yang TENANG, impaknya sangat besar untuk keluarga terutamanya kepada anak².

Cubalah cari solusi. In Shaa Allah, semoga dipermudahkan semua urusan para isteri & ibu² di luar sana.

❤️❤️❤️





Mencari produk² Shaklee atau berminat untuk menjana pendapatan bersama kami? Jom klik siniπŸ‘‡πŸΌ

Your Shaklee Business Leader
& Independent Distributor
πŸ“²0195327438

✨ Postage Setiap Hari (kecuali cuti umum)
✨ COD Kajang/Bangi/Putrajaya/Sekitar KL


#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More

SIKAP, FIKIRAN, DAN TINDAKAN

SIKAP, FIKIRAN, DAN TINDAKAN | Assalamualaikum semua.. Selamat pagi!πŸ€—

Untuk berjaya, mulakan dengan mengubah satu tabiat  kecil dahulu seperti suka bertangguh, suka buang masa, malas dsb..

SIKAP, FIKIRAN dan TINDAKAN kita menentukan siapa diri kita hari ini.

Ubah aktiviti yang tidak bermanfaat kepada aktiviti yang mengasah minda dan hati.

In Shaa Allah perlahan² kita akan bina tabiat positif yang baru dan bina kejayaan² kecil sebelum melangkah ke kejayaan² yang lebih besar.

Jom doa & jadikan hari ini lebih baik dari hari semalam!πŸ’ͺ🏼

πŸ”₯πŸ”₯πŸ”₯



#kekzabeauty #ShakleeByKekza #ShakleeMalaysia #SpectacularByMNM
Read More