KUIH RAYA 2011 @ 1432H!

by - 12:28:00 pm

Assalamualaikum semua!

Dah masuk ari ke-26 kite berpuase ekk? Cepat sungguh mase berlalu..

Persiapan raye korang cemane? Baju raye da beli? Tudung raye? Songkok raye? Kasut raye?Kuih raye??Wahhh, bertubi2 soklan kuar setelah beberape lame x update blog..Ahaks!

CM persiapan dari segi baju raye, kasut raye, tudung raye etc., sume tu still 0%..Ahahaha!Best x??

Kuih raye korang buat sendirik ke beli? CM beli jer..X sempat arr nak buat..Tambah2 plak x brape nak ade mood raye tahun nih..
Sengal tak??

Orang lain eksaited 1st time nak sambut raye ngan asben & kuarge baru, CM terbalik plak..
Ntah pape kan??Wahahahaha! ;p
Ohhh, mood raya di manakah dikau bertapuk (kepade sesape yg xtau, bertapuk tu bahasa sabah..maksudnye bersembunyi atau menyorok.Hikhik!)???

Berbalik kepada topik ari nih, CM nak share la antara kuih raye yg berjaye diborong oleh CM
tahun ni..Akakakaka!


Rempeyek mabeless..

Rempeyek ni CM order ngan sorang officer kat tempat keje CM ni..Baru dapat jap tadi..Tahun lepas x order coz xtau, tapi sempat rase member punyer, sedap ler plak..Tahun ni terus order..Hikhik!


Biskut Gajus..

Biskut nih CM beli kat gerai2 yg jual kuih raya kat HKL..Beli kelmarin nih..Sebenarnye CM duk cari2 biskut gajus cani, tapi tangkai die wat ngn cengkih..Sedap gile..Da lame x jumpe..Last CM makan mase blaja kat UMS dulu..Tu pun sbb x blk raye, t'pkse beraye ngn family angkat kat sane (sib bek ade family angkat..Klu x, kompem tdo je lam bilik..Huhuwaa! T_T)..Kalau kat semenanjung nih last CM makan mase kecik2 dulu, ntah darjah bape ntah mase tu..Huhuhu~

Almond London versi White Coklat..

Almond London nih pon CM beli kat tempat same ngn biskut gajus tadi..Tapi yang ni versi white coklat + ade bentuk ati kat atas..Saje skali skala nak tukar citarasa, asik kaler coklat je tiap2 tahun..So tahun ni try white la plak..Sedap ke tak tu kene tgu raye nnti la baru leh rase..Gugugu~ Sekali borong 3 bekas RM50..Bedal je lah..Wakakaka!

Pastu CM order kek buah kukus gak dari sorang lagi staf kat opis nih..Tapi ade kat umah, malas nak buka bungkusan die..So, xdeler gambar..Hakhak!=p

Lagi 2 jenis mother in law CM bagi, tart nenas gulung ngn semperit..Pon ade kat umah, lupe nak snap gambar..So, pon xde gambarla..Ala, tart nenas ngn semperit bunge biase tu je..Korang da bese tgk nyerr..

** Gambo x clear..Huhu., snap ngn cam hp cikai2 je..Sob sob! T_T

Korang nyer kuih raye bape jenis tahun nih? Sharela..Hikhik! ^_^

You May Also Like

2 Silent Hunter's Footprints

  1. gnie tak ready lagi kuih raya..just baru beli kerepek2 je =)

    Persiapan raya pun baru kasut je...hee..

    mood raya tahun ni kelaut..mana tah hilangnya..

    ReplyDelete
  2. Ahaha! Tu la pasal..CM meriah ngn kuih je.. baju raye segala bagai tu ntah bile ntah nak beli..Wahahaha! Ke laut biru peginyer mood raye tahun ni..Gugugu~

    ReplyDelete