Blogger templates

Wednesday, 28 September 2011

Laki Naik Penin Bile Bini....


SITUASI #1

Laki tepon : Yang oii..Abg kat kedai mamak ni..Awak nak pesan ape2..

Bini jawab : Takmo bang..Bini awak diet..

Laki pon balik umah, goyang tangan tak beli pape..
Sampai umah, tgk bini tarik muke moncong mcm cencorot..
Siap majuk2..Lari tdo bilik sebelah..

Laki query balik : Kan tadi awak yg takmau pesan pape Yang oiii...

Bini jawab : Memangla org kata takmau pesan pape..Tapi belikan jerla pape..Kalau abang beli pape kite makan jerrr...

Laki : Eh, bini aku ni..yang mana satu nihh??? 

------------------------------

SITUASI #2

Laki tepon : Petang ni awak masak ape Yang?

Bini jawab : Alaaahh..Hari2 kena masak, penatlah bang!
Balik keje ni abang makan siap2lah..

Laki pon, balik keje...
Singgah kedai mamak tibai nasik beriyani kari kamben baekk punyerr...
Sampai umah, sendawa bau kamben..
Tiba2..

Bini jerit panggil suh makan.,

Bini : Bang, bini awak masak sambal tumis petai, sama sup ayam, sama telur bistik, sama ayam goreng kunyit..Jom makannnn!!!

Si laki terkulat2 pandang makanan penoh satu meja, sedangkan perot dia dah senak, penoh dgn kamben...
Merajuk lagiii...Tdo bilik sebelah lagiii...!!

Laki : Yang, awak ni ade kecelaruan mental ke halusinasi nihhh???....

------------------------------

SITUASI #3

Bini : Abg ni, kalo duk umah asek sepah umah jerlah! Bini abg penat tau nak kemas umah semedang... Awat abg x kuar pi mancing kerrr... Pi main bola kerr...
Pegilah! Pegilah! Saya nak rilek2 ngan budak2 nih...

Si laki punyer seronok weiiii...
Dan dan bangun pi tukar baju, capai talipon, capai kunci kete....

Bila dah siap, kuar bilik....
Tgk hanak bini dah siap2 pakai baju lawa....

Bini : Banggggg, bini awk sama hanak2 ikot awk eh??...

------------------------------

SITUASI #4

Bini : Bang, ujung minggu ni balik kampung tak?

Laki : Abg kejelah Yang...

Bini : Abg hantar bini abg ngn hanak2 dah la bang, pastu abg lik la KL balik....

Lepas dah hantar hanak bini balik Parit Buntaq,
Esoknyer, laki pon start kete..Nak balik KL....

Baru sampai Tepeng, talipon berbunyi..Bini dia tepon....

Bini : Abg bila nk balik amik kitorang bang?...

Laki : ???????????????......

------------------------------

SITUASI #5

Bini : Abg ni asek tgk tibi jerrr dari semalam tau..Abg tak kesian bini abg kerr? dah kelupas2 kulit jari taw... Asek basoh kain jerr... Abg tulunla lipat banjaran Himalaya dlm bilik rahsia tu bang....

Laki pon, dgn muke rebel.... Masuk bilik rahsia.... Lipat kain....

Sekali, bini masuk bilik nak usha line... Tetibe jerr kena petir plak....

Bini : Ape awk lipat kain mcm ni banggg?... Nape sudut kanan tak align ngn sudut kiri nih?... Nape kolar baju ni awk lipat ke dalam?... Nape spender ni awk lipat 3?... Knape? Knape? Knape?....

------------------------------

SITUASI #6

Bini : Nah hamik anak ni bang... pakaikan pampers, pakaikan baju... Bini abg nak gi mandikan hanak yg sorang lagik....

Laki : Nak pakai baju mane ni Yang??....

Bini : Alah abg ni... Kan baju hanak ade 8 bakul tu.... Pakaikan jerlah baju mana2 pon.... Bukan ade org nk tgk ponnnn...

Bila bini tgk, anak dah siap pakai baju....

Bini : Ape pesen baju abg bg budak ni pakai ni banggg! Apsal suar kunen, tapi baju kaler merah?... Kalo org tgk, nnti org ingat hanak kite ni sami plakkk!...

------------------------------

Credit to : Blog Pelik Oh Pelik



Read More

Monday, 26 September 2011

REVIEW : MAYBELLINE NEW YORK CLEAR SMOOTH ALL IN ONE SHINE FREE CAKE POWDER


Assalamualaikum & selamat petang sume!

Hehe! Ari ni CM nak review satu produk nih..Baru beli Jumaat lepas..

Moh kite tgk apekah ia :-)..



Ni lah die MAYBELLINE NEW YORK CLEAR SMOOTH ALL IN ONE SHINE FREE CAKE POWDER tu..
Nama skit punyer panjang kan..Ahaks!

Klu x slp CM Cake powder nih baru je lagi di pasaran.. Mase kuar iklan tu CM mmg dah target nak try..Kebetolan plak CM nyer compaq powder mmg dah nak abes..So, juz set in mind 'why not give it a try'..Sbb nmpk cam besh jerr..Eheks! ;p



Ni rupe bile dah kuar dari kotak..Sgt nipis & ringan..Mmg seswai utk dihangkut ke mana2 saje especially utk handbag yg tiny miny tu kan..Sbb CM ni mmg jenis bw bnda alah ni lam hanbag..  
(walhal x penah ade mase nak touch up pon..Ahahaha)..



Ni pandangan dari belakang..Ada lubang udara kat bhgn sponge to keep sponge kite tu bebas dari bau busuk..Sbb slalu klu yg xde lubang udara kat blkg tu akan wat sponge kite berbau hapak lebih2 lagi bg yg gune 2 way foundation compaq tu kan..So, bile sponge lembap terus simpan dlm tu masuk plak lam beg make up or handbag tanpa pengudaraan yg bagus akan wat sponge tuh berbau..Sgt tdk enak bukan??? Nak2 plak yg jenis pemalas giler nak tukar sponge baru sampaila bedak tu abes (seperti diriku..Ekekekeke.,), nahh ape lagi..Jerawat pon mula la bermaharajalela..Aigoo~ T_T



Ni plak pandangan dari dalam.. Simple jer..
Try sentuh powder die, mmg lembut & halus sgt..First day try, Im completely satisfied..Dah t'jatuh centa dgn cake powder nih..Tak tukar lain dah kot..Harga pon murah je b'bnding compaq powder CM sblom neh..Jimat dah kat ctu..Tihihi.,=)


Ok, skg meh kite tgk apekah keistimewaan cake powder nih :-

  • Ia mampu mengawal kilauan di wajah kite, so that muke kite sentiasa nampak fresh & tak berminyak. - Proven on my first trial! ;-)
  • Ia mengandungi SPF 25 for high UV protection from skin darkening & PA++ untuk perlindungan tambahan.
  • Kandungan pro Vitamin C menjadikan kulit kelihatan lebih cerah secara semulajadi. - Totally true! Nampak lebih cerah tapi x nampak mcm pakai bedak sgt..Juz natural =) 
  • Teksturnye yg sgt lembut & ringan dpt membantu meratakan tona kulit yg x sekata serta melindungi cela di wajah sekaligus menjadikan kulit kelihatan lebih gebu & flawless. So, sape2 yg ade masalah jeragat or tompok2 itam kat muke tu bolehla try..CM juz apply Biore UV Perfect Face Milk + Krim Multivitamin Fair & Lovely as pelembap, then terus tempek cake powder nih siyes nampak lebih mulus..Apply nipis2 je, tak perlu tempek tebal2 utk natural looks..Tak payah susah2 nak apply segala macam mak nenek BB cream/foundation/concealer tu dah..Jimat masa dah kat ctu..Kekekeke~ ;p
  • Long lasting. Percubaan penggunaan kali pertama mmg tahan lama & sekata tanpa kesan kilauan yg ketara. Klu xnak kilau langsung, pakai Biore UV Perfect Face Milk sbgai make up base. Mmg x kilau. Tapi CM x galakkan pakai slalu la sbb boleh wat kulit menggelupas. CM hnya akan apply Biore UV Perfect Face Milk tu bile ade function yg memerlukan make up tahan lama or nak kuar di kala panas terik jer. Other than that CM juz apply krim pelembab & bedak jer..
  • Rangkaian warna direka khas utk tona kulit wanita Asia, so bile pakai xde kesan cakey or bercapuk mcm certain compaq powder tu.
  • Extra : Oil Free. Non Comedogenic. Gentle On Skin. 


Jom usha wajah CM yg x bape nak flawless nih bile da apply cake powder yg osem inih :-


Applied with Biore Uv Perfect Face Milk as make up base. Fair & Lovely Multivitamin Cream as moisturizer. Final touch up with Maybelline NY Clear Smooth  All in One Shine Free Cake Powder. Done.


P/S :- No editing et all. Sile abaikan pipi ku yg semakin mengembang ituh..Gugugu~
Read More

Friday, 23 September 2011

11 Things About Girl


1. Bila WANITA diam,
Itu bermaksud berjuta persoalan sedang bermain di fikirannya.

2. Bila WANITA tidak membantah,
Dia sebenarnya sedang berfikir sedalam2nya.

3. Bila WANITA melihat anda dengan penuh tanda tanya,
Dia sebenarnya tertanya2 berapa lama anda akan berada di sisinya.

4. Bila WANITA menjawab "Saya Okey" selepas beberapa saat,
Sebenarnya dia langsung tak okey.
5. Bila WANITA merenung anda,
Dia sebenarnya sedang bertanya pada diri sendiri kenapa anda berbohong.

6. Bila WANITA menyandarkan kepalanya ke dada anda,
Dia sedang berdoa agar anda menjadi miliknya selamanya.

7. Bila WANITA menelefon anda setiap hari,
Dia sebenarnya inginkan perhatian anda.

8. Bila WANITA menghantar pesanan ringkas kepada anda setiap hari,
Dia ingin anda membalas sekurang2nya sekali.

9. Bila WANITA berkata "Saya Cintakan Awak",
Dia benar2 maksudkannya.

10. Bila WANITA berkata yang dia tak dapat hidup tanpa anda,
Itu bermaksud dia telah membuat keputusan bahawa andalah masa hadapannya.

11. Bila WANITA berkata "Saya Rindukan Awak",
Tiada siapa dalam dunia ni yang boleh rindukan anda sepertimana dia merindui anda.

Percaye atau tidak, itulah sedikit sebanyak tentang WANITA & isi hatinya..
Diharap dapat membantu anda memahami dengan lebih mendalam akan isi hati seorang insan bergelar WANITA..
ENJOY READING! ^_^
Read More

Thursday, 22 September 2011

WHAT A GUY SHOULD DO & WHAT A GIRL WANTED TO

Assalamualaikum & good day to all!

Okeh, ari nih CM nak bagi tips sikit kat sang2 arjuna di luar sana tu utk lebih memahami isi hati wanita dengan lebih mendalam..(Wahh, ayat giler mabeles..Klu masuk esei BM kat skola doulu2 nih kompem A+++..Extra lagi +..Ahakz!~)

Entri kali ni adelah kesinambungan dari topik yg CM penah utarakan sblom neh..
Sape yg t'miss stori tu sile bace kat SINI ye..

Jom bace apekah tipsnyer.. ;-)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
1. When she walks away from you mad
[ Follow her ]

2. When she pushes you or hits you
[ hug her tight ]

3. When she starts cursing at you
[ say i love you ]

4. When she's quiet
[ hold her hand and ask what's wrong ]

5. When she ignores you
[ act cute so she'll notice you ]

6. When she pulls away
[ Pull her back ]
7. When you see her at her worst
[ tell her you love her and she still looks amazing ]

8. When you see her start crying
[hold her...ask her what's wrong]

9. When you see her walking
[ approach her..give a kiss on the cheek. ]

10. When she's scared
[assure her you're not goin to leave her ]

11. When she lays her head on your shoulder
[ tilt your head too..and hold her hand ]

12. When she steals your favorite hat
[ let her keep it]

13. When she teases you
[ Tease her back and make her laugh ]

14. When she doesnt answer for a long time
[ reassure her that everything is okay ]

15. When she looks at you with doubt
[ Back yourself up ]

16. When she says that she likes you
[ she really does more than you could understand ]

17. When she grabs at your hands
[ Hold hers and play with her fingers ]

18. When she bumps into you
[ bump into her back and make her laugh ]

19. When she tells you a secret
[ keep it safe and untold ]

20. When she looks at you in your eyes
[ dont look away until she does ]

21. When she misses you
[ she's hurting inside ]

22. When you break her heart
[ the pain never really goes away ]

23. When she says its over
[ she still wants you to be hers ]

24. When she repost this bulletin
[ she wants you to read it ]


25. Stay on the phone with her even if
shes not saying anything.

26. When she's mad hug her tight and
dont let go

27. When she says she's ok dont believe
it, talk with her

28. Because 10 yrs later she'll remember
you:-

- Call her at 12:00am on her birthday to tell her you love her.
- Call her before you sleep and after you wake up.
- Treat her like she's all that matters to you.
- Tease her and let her tease you back.
- Stay up all night with her when she's sick.
- Watch her favorite movie with her or her favorite show even if you think its stupid.
- Give her the world.
- Let her wear your clothes.
- When she's bored and sad, hang out with her.
- Let her know she's important.
- When she runs up at you crying, the first thing you say is; "Who's ass am I kicking babe?"


Ha, banyak kan tips CM bagi kat korang ari nih..So, kpd lelaki2 di luar sana tu, korang patot post kan tips yg superb ohsem nih di blog korang..Buatla tajuk "I'D BE THIS BOYFRIEND" ke or "I AM THE MAN YOU LOOKING FOR" ke or ske ati korangla nk wat tajuk ape pon..

Kalau yg pompuan plak if korang nak post tips nih kat blog korang bleyla wat tajuk "A TRUE BOYFRIEND" atau "WHAT A BOYFRIEND SHOULD BE" atau "KEKASIH IMPIAN SAYA" ke, ikot ske ati korangla..Silekan ajerrr..=)

Tapi jgn lupe bagila kredit ke blog CM nih skit..Cian CM penat2 perah otak bg tips kene cilok bulat2 cenggitu jerr..Uhuks~

Okeylah..Rasenye dah cukup panjang dah nih..Malas nak wat part2..Sementara idea mencurah2 ni taip tros sume abis..Korang pon x bengkek asik 'to be continue' je kan?..Hehe~

P/S :- Asal nak bg tips je kene speaking London ye..Baru terkesan di ati..Klu cakap BM nih feel die kureng skit..Ehehe!~;p

Nah layannn lagu sambil membace utk tambah feel..Ekekekeke~;)

ALEX CLAZZIQUAI - I LOVE YOU
SEKIAN, SELAMAT MEMBACE! ^_~
Read More

Ni Budus Namenye..

Assalamualaikum kwn2! Selamat pagi!
Da bekspes ke blom?

Hari ni CM lom ada stori nak citer kat korang..So juz nk kongsi TERKESIMA'AN CM tgk satu pic nih mase blogwalkimg ke satu blog nih tadi..

Apekah pendapat korang??
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

Nilah die pesen org budus pakai tudung.. Tak beragak langsung..Ni dah terang2 ade org stalk ko & snap pic ko senyap2..Ish2~
Speechless~Dunno how to describe..Haih~T_T

P/S : Kpd wanita2 bertudung ke tak bertudung ke kat luar sana tu sile titik beratkan pemilihan warna & material sesuatu pakaian tu dulu ye sblom korang t'gedik2 tayang body bile nak bermandi manda di khalayak ramai..Lagi bagos jgn mandi lgsung..Duk jela kat tepi2 tu tgk org lain mndi smbil mkn eskrem..Kurang ckit dosa org lain mengumpat ko..
Read More

Wednesday, 21 September 2011

Ouwh..Touching..T_T

Selamat petang sume..

Short entri je nih.. Setelah pepagi lagi CM dah emo (gelaran da bertukar kepada gelaran biasa, means mood dah kembali tenang).. Tihihi., ;p

Petang2 nih layan We've Got Married Season 2 (Khuntoria)..Korang tau ke?Ahaks! Klu xtau sile google ye..

Tak sangka plak da last episod.. CM nih jiwe sentimental sket (x sikitla, banyak kottt..Tettt~)..
Pastu duk bersendu syahdu sensorang..

Layan gambar jela ea..Nak sambung feel nih..Ouwhh~T_T

Menghayati dgn penuh perasaan & perasan~

Feeling2 touching2~

P/S : Abaikan mukaku yang tak flawless & pucat ituh..Muke ori..No tempek2 make up bcoz mood adalah very the malas..

Ohh, lagi satu inilah the new me..Cik Meeja dengan spek matanye..Kerosakan yg diakibatkan t'lalu byk mengadap cahaya..Aigooo~ T_T

Sekian..Adios!~ :p
Read More

7 Differences Between Boyz & Gurlz (PART 4)

Anyeong!!! =D

Last point sambungan dari entri ni --> KLIK..KLIK..KLIK..

Ok, no konar2 straight to the point orait.!


PENILAIAN # 7 :
WOMEN ARE EMOTIONAL

Truth :
Kami kaum wanita nih bukanla emosional sbnrnye..It's natural okeh..Women don't hide their feelings. Means kitorang kaum wanita ni tak hipokrit. Sedih katela sedih. Marah cakapla marah ann. Xyah nak wat org len penin2 nak tolong teka prasaan kite plak. Ape kes?? We women juz articulating what's going on in our minds. X salah nak emo, sume org pon penah emo ape.. It's juz normal ok. U guys have to know that being in touch with women's emotions causes them to be sensitive and caring, and sbb tu jgk la lelaki sayangkan wanita. Lumrah alam WANITA diciptakan untuk LELAKI..




That's all 4 now! Thank you for ur time..~ =)


P/S : Segala penulisan berkenaan topik ini adalah berdasarkan kanta kehidupan & penghayatan CM sendiri okeh..No offend! No hard2 feeling ok! Sebarang komen sgtlah dialu2kan.
ECE! ^_~
Read More

Tuesday, 20 September 2011

7 Differences Between Boyz & Gurlz (PART 3)


Ponn!!!Ponn!!!Ponn!!!
Ooopss, brek tak makan ler plak..Heheh~
Ari ni CM datang nek lamborghini..Hoyehhh!!(Angan2 minah senget..Sile jgn layannn..Ahaks!)
Pssstt! Korang, betol ke ejaan lamborghini tu?  

Ahhhh! Abaikan..Ari ni kite nak sambung citer pasal nih okeh --> KLIK..KLIK..KLIK

Terus kepada point yang berikutnyerr...


PENILAIAN # 5 :
WOMEN WILL NEVER KNOW IF YOU LIE TO THEM

Truth :
If korang salah sorang yang bertanggapan camni, sile MARK kat sini bahawa korang silap sama skali..Why CM cakap camtu? Sbb korang mmg blom kenal lagi kaum hawa ni..Isi hati yg penuh dengan rahsia..Penah t'bace tak, 'Women are extremely capable of picking up moods and attitudes and can easily read body language and facial expressions.' AWAS kamoo wahai kaum laki2!

Walaupon korang rasa korang dah terlepas dengan penipuan yang korang rase maha hebat tu, ladies nih sebenarnyer saje jerr bagi can dengan hanya membiarkan penipuan korang tu berlarutan cam tu jerr.. Coz wanita2 ini hanya ingin kekalkan keamanan & keharmonian dalam perhubungan korang, ataupon sebenarnye dorang pon memaksa utk membohongi diri sendiri dgn buat2 tak tau akan penipuan besar korang tu juz bcoz dorang takot nak hadapi kebenaran..Paham? Tak paham?

Contohnye cani la : Korang dah kelentong girlpren korang nih ckit punyer baekk. Korang bajet koranglah kasanova yg paling brilliant coz b'jaye kelentong girlpren korang tu..Walhal si girlpren ni da lame tau dah..Tapi disebabkan sayangnyer kat korang tu sampai setengah mati, so dorang wat2 xtau jela yg korang tu tgh menipu dorang sbb dorang xnak kehilangan korang..
Ha, tak bersyukur lagi ke ade girlpren cani??
Syukurla nakkk.. =)



PENILAIAN # 6 :
JEALOUSY AND POSSESSIVENESS ARE A PART OF BEING A WOMAN.

Truth :
Ea?? Ye ke pompuan jer yg kuat cemburu ni?? Korang tak penah rase cemburu?? Brani potong jari arr wey klu korang tak penah skali pon timbul rase cemburu ni..Kuceng pon pandai cemburu bile tuan die ade pet baru.

Meh nak citer, pompuan ni sebenarnyer bersikap protective dengan ape yg dorang anggap dah jadi milik dorang. Pompuan akan sedaya upaya melindungi ape saja milik dorang yang dorang sgt2 hargai t'utamanya yang melibatkan hati, prasaan & perhubungan nih. Tapi tu bukanlah bermakna yg dorang tak percayekan korang as their boy ; dorang juz cube guide perhubungan korang tu. Korang tau sbb ape? Xtau jugak??

Adess, apela lem*** sgt korang nih.. Ish! Opkosla sbb korang adalah harta yang paling berharga buat dorang..Klu boley dorang xnak langsung sesuatu yg buruk menimpa korang & perhubungan korang..Begitulah cinta WANITA terhadap LELAKI , cinta SI ISTERI terhadap SUAMI, & cinta KEKASIH SEJATI terhadap KEKASIHnye..Adaa pahammm??Aigooo..X phm jgk xtaula..
Ade 1 lagi point yang CM nak share..Tapi next entri je la ea..
Penat jari menaip nih..Jgn lupe intai2 kat cni if nak tau apekah ia..Tetttt~

P/S : Segala penulisan berkenaan topik ini adalah berdasarkan kanta kehidupan & penghayatan CM sendiri okeh..No offend! No hard2 feeling ok! Sebarang komen sgtlah dialu2kan..


SELAMAT MENELAAH! HEHE! ^_~
Read More

Monday, 19 September 2011

7 Differences Between Boyz & Gurlz (PART 2)


Yuuhuuu!!! CM in da hauz!!!
Ouwh!Sengalnyerrr~Kehkehkeh~;p

Seperti yang dijanjikan, ari ni CM akan continue update pasal topik nih-->KLIK..KLIK..KLIK..

PENILAIAN # 3 :
WOMEN ONLY WANT TO CONTROL MEN.

Truth :
Alahai cik abams oiii..Awak tau beza ke tak antara control ngan sayang.Tulunla weih..Korang sepatotnyer bersyukurla dapat aweks or wife yg giler2 sayang kat korang..Nak tau betapa sayang & kasehnyer sorang wanita tu t'hadap asben or boipren dorang nih, bile dorang tgk korang terluka, atau berduka berhempas pulas kerah keringat, dorang akan datang to help, not to control.. Harus tau beza itu ye boy2 sume..So, bagila ur gurl peluang & ruang untuk membantu & menyokong supaya dorang rase kehadiran dorang di sisi korang tu bermakna & dihargai..Boleh gituh?? ; )



  PENILAIAN # 4 :
KEEPING A WOMAN REQUIRES A LOT OF HARD WORK, TIME AND MONEY.

Truth :
Okeh, ni isu serius nih..Korang perlu tau yang sesebuah perhubungan tu memerlukan masa & usaha untuk memupuknye..You shouldn't look at it as a burden. Usaha dan masa korang tu takkan sia2 coz ur wife or girlfriend will reciprocate the effort u put into it..Tgkla skg pon da ramai kaum2 hawa ni kuar bekeje cari duit sendiri..Kalau bukan utk bantu korang, jadi utk apekah??Fikir2 & renung2kanlah ye..=)


Okeh, to be continue..
Nantikan kemunculan PART 3 plak ye..

P/S : Segala penulisan berkenaan topik ini adalah berdasarkan kanta kehidupan & penghayatan CM sendiri okeh..No offend! No hard2 feeling ok! Sebarang komen sgtlah dialu2kan..

SELAMAT MEMBACE!!! ^_^
Read More

Thursday, 15 September 2011

7 Differences Between Boyz & Gurlz (PART 1)


Hye all!!!


Ari ni entri CM spesel ckit..Entri khas untuk halwa mata kaum adam kat luar sana tu..
Kepada kaum hawa pon digalakkan bace nih klu korang nak tau pakwe or boipren or asben korang betol2 paham korang or tak..

Meh CM nak kabo betapa bezanya pemahaman/penilaian kebanyakan lelaki Vs. kaum hawa nih :-

PENILAIAN # 1 :
 SHE'LL NEVER BE SATISFIED.

Truth :
Wanita nih jenis yang sukakan kesempurnaan ye Cik abams Cik abams sume.. Wanita akan sentiasa cuba cari jalan to make things better. So, jangan la pandang cadangan2 yang aweks korang bagi tu as complaints or critisms,  but as her desire to make the relationship or situation the best that it can be okeh..


PENILAIAN # 2 :
A STRONG, CONFIDENT WOMAN DOESN'T NEED A MAN TO TAKE CARE OF HER.

Truth :
Ohhh, jangan skali2 pk pompuan jenis cani tak perlukan korang kaum adam sebagai pelengkap idup dorang. Everyone loves to be taken care of and to feel needed. Kalau pon la bini korang tu reti repair paip bocor kat umah korang tu sendiri, or mmg da terer giler tukar minyak itam kete sendirik, dorang tetap akan cari korang jgk..Korang nak tau sbb ape? Sbb dgn adenye korang di sisi wives or gurlpren2 korang nih akan buat dorang rase selamat & dilindungi.. So, jgn sekali2 berenti dari bertanye, "Ade ape2 yg awak nak saya tolong?".Kompem girl2 korang sgt epi bile korang slalu tnye soklan nih..Tapi jgnla pulak korang balik2 duk tanye "Awak ade lelaki lain ke slain saye?", atau
"Awak ade curang dengan saye tak?"..Pompuan sgt menyampah tiap kali lelaki tnye soklan2 cani..Korang hanya akan wat dorang rasa bengang jerr (Silap2 dapat penampor pree plak..).., Coz cara korang tanye tu seolah2 korang x percayekan dorang..Beware! Jangan sampai u guys kene dump ngn gurl2 korang juz bcoz of those stupid questions okeh..

Adesss, penat ar mengarang..Cukup ar 2 point dulu utk ari ni yeh?..
Esok2 CM update PART 2 plak..Kalau nak tau ape lagi percanggahan penilaian boy2 ngn gurl2 neh rajin2la jenguk belog CM nih hokeh?.~


P/S : Segala penulisan berkenaan topik ini adalah berdasarkan kanta kehidupan & penghayatan CM sendiri okeh..No offend! No hard2 feeling ok! Sebarang komen sgtlah dialu2kan..

Till then, ciow!!! ^_~ 
Read More

Bank Masa..


Sedarkah korang bahawa setiap dari kita ni melabur dalam sebuah bank yang sama??

"Bank Masa".. Itulah bank yang kite kongsi bersama..Setiap pagi ia akan kreditkan 86,400 saat ke akaun kite..


"Bank Masa" takde istilah baki dibawa ke hadapan dan takkan benarkan kite buat sebarang overdraf.. Setiap hari ia akan bukakan akaun baru utk kite..Setiap malam segala baki pelaburan kite akan dilupuskan..

If korang gagal untuk menggunakan deposit yang dikreditkan ke akaun korang pd setiap pagi tu, korang adalah seorang yang sgt rugi..Sebab korang takkan diberi peluang utk patah balik..Merayu merengek meraungla korang sampai kuar air mata darah skali pon..Jawapannyer same, bolayannn~~


Withdraw2 sama sekali x dibenarkan..So, xyah beranganla nak withdraw baki deposit semalam ea..
Korang kene idup b'gantung kpd deposit yg korang dpt untuk ari ni..So, harus pandai melabur..
Klu korang bijak, korang dapat untung..But if t'silap langkah, rugi besar la korang..
Pelaburan yang bijak adalah pelaburan untuk mendapatkan kualiti hidup yang lebih sehat, kegembiraan yang berpanjangan, dan juge kejayaan yang cemerlang!


Ingatlah bahawa MASA tak menunggu sesape..Semalam hanya akan tinggal SEJARAH..Esok akan kekal menjadi MISTERI..Dan hari ini, ia merupakan ANUGERAH buat kite sume..
Jadi, hargailah masa anda! Gunakan sebaiknyer ke arah kebaikan..

 "To realize the value of ONE YEAR,
ask the student who failed.
To realize the value of ONE MONTH,
ask a mother who gave birth prematurely.
To realize the value of ONE WEEK,
ask the editor of a weekly newspaper.
To realize the value of ONE HOUR,
ask the lovers waiting to meet.
To realize the value of ONE MINUTE,
ask the person who missed the bus.
To reealiza the value of ONE SECOND,
ask the person who just avoided an accident."

There are many To-morrows,
But there is only one To-day.
~Joaquin Miller
Read More

Labels

Advanced Joint Health Tablet Advertorial Affiliate Alfalfa Complex Anti-Aging B Complex Berpantang Cinch Energy Tea Mix Collagen Powder Cyst Depression Detox Energizing Soy Protein ESP GLA Complex Healthy Nutrition Healthy Recipes Info Sihat Kehamilan Kesihatan Kesihatan Kanak-Kanak Kuih Raya 2016 Lazada Lecithin Lifestyle Masalah Lemah Pundi Kencing Motherhood Journey My Pregnancy Journey NON-GMO Nutriferon Obesiti Omega Guard OsteMatrix Parenting Penuaan Performance Drink Personal Placenta Previa Postnatal Pregnancy Pregnancy Tips Prenatal Quotes & Motivations SAARA SAARA Aisyah SAARA Amani SAARA Ariana SAARA Lorea Ombre SAARA Medina Sakit Gigi SEDD Senggugut Set "Milk Booster" Shaklee Set Berpantang Shaklee Set Detox Shaklee Set Energy Booster Set Imune Booster Set Kecantikan Shaklee Set Kehamilan Set Kekal Langsing Set Kencing Tak Lawas Set Kesihatan Sendi Shaklee Set Kulit Cantik Set Mengandung Set Mighty 3 Gems Set Prenatal Set Ramadhan Set Senggugut Set Tenaga Shaklee Shaklee Effect Shaklee Issue Sistemik Lupus Eritematosus (SLE) Sustained Release Vita-C Plus Sustained Release Vita-C Plus™ (500mg) Tempahan Kuih Raya 2016 Tentang Shaklee Testimoni Testimoni Alfalfa Testimoni B Complex Testimoni Enfuselle Hydrating Moisturizer Testimoni ESP Testimoni GLA Complex Testimoni Set Alergik/Resdung Testimoni Set Berpantang Shaklee Testimoni Sustained Release Vita C Testimoni Vitamin C Testimoni Vivix Tip Keibubapaan Tip Penyusuan Tips & Info Kesihatan Tips Dan Petua Tips Kesihatan TIPS RUMAHTANGGA TTC TTCians Vita E Complex Vita-Lea For Children Vitamin E Complex Vivix Vivix®

Copyright © RosmizaAli.Com™ Made with ❤ by azhafizah.com