Rayo Den Rayo Kau..

by - 4:14:00 pm

Salam Syawal Salam 1 Malaysia!!!! =)

Balik2 dari bercuti raye ni terus buka blog..Nak skodeng sambutan raye, baju raye, kasut raye, kuih raye, duit raye, balai raye, jalan raye etc. awak orang semela..Hikhik!
Bz body x??Ahaks! =p

Majoriti update pasal sambutan raye korang kan?? So, CM pon ape lagi, cbukla jgk nak update citer raye..Haha!

Tapi CM nyer sambutan raye tahun ni bese2 jer..Mood ke laut sampai sudah..Gugugugu~
Sampai sekeping haram gambar berbaju raye xde..Ahaks!Mengong~ ;p

Walaubagaimanapun, adela sekeping dua pic yg CM sempat snap..Tu pun ngan t-shirt bese je..
Hahaha~Sengal..,@_@

Tahun ni CM beraye di kampung CM kat Terengganu...
1st raye, cam bese bgn pagi2 mandi sunat aidilfitri, tlg mak siapkan ape yg patot kat dapur, pastu siap2 gi solat sunat aidilfitri..

Balik dari sembahyang sunat, jamah nasi impit kuah kacang yg mak buat ckit..Cik asben makan nasi minyak mak buat gak..pastu terus gerak ke kuburan, menziarah kubur arwah ayah, abang2, datuk, & nenek CM..

Then balik sambung mam..Lalalala~
Tgu bdk2 dtg beraye ke rumah, da agak2 xde orang tu kitorang gi beraye umah makteh plak..
Agak2 da kenyang perot, balik umah rehat2 tgu adik bradik lain balik..

Da masuk tghari baru adik bradik2 lain sampai..Ape lagi riuh jgkla diwatnyer ble da sume askar berkumpul..(CM mase tu da siap tukar uniform, tshirt ngn kain batik..X betah pakai baju kurung lelame..Hahaha!~)


Sweet Little Candy..Aisyah Umairah~Org lain cbuk mkn die cbuk nak bergambor..Cumil x??

Makan3..Lalalala~

Raye ke-2 xgi memane..duk umah tgu org dtg je..

Raye ke-3, CM ke majlis pernikahan member skola lame di Kerteh..Alhamdulillah, sorang lagi da selamat diijabkabul..Lagi sorang xtau ble..(Rugi xde gambo..Sob sob! T_T)

Kitorang bertolak balik KL kurang lebih jam 6 ptg dari umah mak CM..Sedey sgt t'pkse tgl mak sensorang..Ikot ati xnak balik..Tapi apekan daya, sebagai is3 kene sentiasa di cc suami.. Uhuhu~

Singgah umak kakak jap kat Kemaman, pastu dan lagi gi makan2 kat umah adik ipar kakak..Lalalala~Makan lagiiii~=p

Bertolak dari Kemaman ke KL dalam 10.30 mlm..Terus ke Semenyih ke umah Kakak ipar plak..Sampai lam 2 pagi..Penat x hengatla weiii~

Esoknyer, pagi gi bekpes makan roti canai dulu (Pergh, pekene plak ngn teh tarik..Tangkap leleh jgkla setelah sebulan x dpt bekpes..Heks!)..Petang lepas Jumaat gi beraye umah Chu (mak su) belah ayah mertua..
Makan2 nasik + kari ayam + air ribena (Kellasss kauuu~)


Muke fresh pepagi bute nak gi bekpes..

On da way ke umah Chu..Da tghari ckit muke tegang je..Paneh derr~Demi kerana makan, den torjah juo..Lalala~

Perot da konyang, rehat2 jap..Petang pas asar terus ke umah besan bapak mertua plak..
Makan2 lagi..Petang2 nih sodap ler plakk pekene roti nan + capati + air asam boi..Bergelogak perot den kekonyangan..Hahaha!


Muke cover kenyang..Senyum x perlu kata apa2..Ahaks!

Balik2 da masuk maghrib..Mandi2 & berehat..Jam 10 mlm kuar mengeteh la plaks..Wahahaha! Lagi skali belasah roti canai + teh tarik..Lazaaatttt~Slurrrp!!^_^
(Mintak mahap..Malam2 xde gambo..Muke sememeh, x touch up lgsung..Heheh~)

Erkks, preview handbag raye cket..Tetttt~


Cunn x?? Present from opismate dari Sabah..Jgn jellesss~=p

Raye ke-5, teman akak gi beli perabot dapur..Pastu gi bantai maggie goreng + teh ais..Balik..
Malam bajet nak g tgk antu bonceng, tp besela raye2 ni..Panggung penuhhh derrr..Kuciwa jerrr..
Last2, tmn akak gi shopping2 then amik cik asben yg gi anto motor kat KL..Then balik semenyih balik..

Raye ke-6, pepagi da gi beraye umah abang ipar..Melecur lidah den minum teh panas..Adehhh~
Kul 10 pg, kitorang bertolak ke kg mertua kak ipar di Pasoh N9..

Ni lah cinta ati CM..Hikhik! Sempat berposing sementara tgu org lain bersiap..Eheheh~
   
On the way ke Pasoh..Muke toye xley blahhh~Akakaka!

Pon Ponnn!!!Preview handbag raye lagik..Tetttt~


White F.Timber Sling Handbag..Nak kate baru tu xdela..Tapi beg ni la yg CM hangkut ke hulu ke hilir..Wat gi keje pon yg ni la jgk..Senang nak silangkan..=)
Kat Pasoh makan sodap gilerrr kottt..Gambar ade beberape keping snap ngn DSLR kakak ipar..Tapi lom transfer lagi..Haks!

Petang bertolak balik Semenyih, malam makan KFC + Pizza+ Air Sarsi = Perot hampir meletop..

~THE END~ 

You May Also Like

2 Silent Hunter's Footprints

  1. ni first time kan raya ngan husband? encik husband also orang terengganu ke? aku ade kakak sedara first time kene raya kampung husband, tepon kitorng nangis sedih. dia kata, 'bayangkanlah, selama 28 tahun raya ngan family, tetibe raya tahun ni raya ngan orang baru T__T' ade sorang kawan aku plak giler happy raya kampung husband~ ko amacam? any new experience bleh share?

    anyway, happy to know yang ko guna handbag tu! lain kali kitorang beli lagi, kekekek~

    selamat hari raya mieza, jemput ler dtg rumah aku~

    ReplyDelete
  2. @Arina AhmadYup..1st raye ngn asben..Asben ku org perak ler..Ipoh mali ipoh ipoh mali..Wahahaha!!!Tahun ni blk raye kg aku..Ipoh x blk lagi nih..Gugugu~Mgu dpn kot baru balik..Experience?Bese2 jer..Xde yg extraordinary..Mood ke laut derr raye tahun ni..xde prasaan pon..Hahaha~

    Ko wat open hauz kerr?? Klu bdk2 lain gi aku ikotla..Aku mane tau umh ko katne..Wuhuhu~

    ReplyDelete