REVIEW : MAYBELLINE NEW YORK CLEAR SMOOTH ALL IN ONE SHINE FREE CAKE POWDER

by - 7:10:00 pm


Assalamualaikum & selamat petang sume!

Hehe! Ari ni CM nak review satu produk nih..Baru beli Jumaat lepas..

Moh kite tgk apekah ia :-)..



Ni lah die MAYBELLINE NEW YORK CLEAR SMOOTH ALL IN ONE SHINE FREE CAKE POWDER tu..
Nama skit punyer panjang kan..Ahaks!

Klu x slp CM Cake powder nih baru je lagi di pasaran.. Mase kuar iklan tu CM mmg dah target nak try..Kebetolan plak CM nyer compaq powder mmg dah nak abes..So, juz set in mind 'why not give it a try'..Sbb nmpk cam besh jerr..Eheks! ;p



Ni rupe bile dah kuar dari kotak..Sgt nipis & ringan..Mmg seswai utk dihangkut ke mana2 saje especially utk handbag yg tiny miny tu kan..Sbb CM ni mmg jenis bw bnda alah ni lam hanbag..  
(walhal x penah ade mase nak touch up pon..Ahahaha)..



Ni pandangan dari belakang..Ada lubang udara kat bhgn sponge to keep sponge kite tu bebas dari bau busuk..Sbb slalu klu yg xde lubang udara kat blkg tu akan wat sponge kite berbau hapak lebih2 lagi bg yg gune 2 way foundation compaq tu kan..So, bile sponge lembap terus simpan dlm tu masuk plak lam beg make up or handbag tanpa pengudaraan yg bagus akan wat sponge tuh berbau..Sgt tdk enak bukan??? Nak2 plak yg jenis pemalas giler nak tukar sponge baru sampaila bedak tu abes (seperti diriku..Ekekekeke.,), nahh ape lagi..Jerawat pon mula la bermaharajalela..Aigoo~ T_T



Ni plak pandangan dari dalam.. Simple jer..
Try sentuh powder die, mmg lembut & halus sgt..First day try, Im completely satisfied..Dah t'jatuh centa dgn cake powder nih..Tak tukar lain dah kot..Harga pon murah je b'bnding compaq powder CM sblom neh..Jimat dah kat ctu..Tihihi.,=)


Ok, skg meh kite tgk apekah keistimewaan cake powder nih :-

  • Ia mampu mengawal kilauan di wajah kite, so that muke kite sentiasa nampak fresh & tak berminyak. - Proven on my first trial! ;-)
  • Ia mengandungi SPF 25 for high UV protection from skin darkening & PA++ untuk perlindungan tambahan.
  • Kandungan pro Vitamin C menjadikan kulit kelihatan lebih cerah secara semulajadi. - Totally true! Nampak lebih cerah tapi x nampak mcm pakai bedak sgt..Juz natural =) 
  • Teksturnye yg sgt lembut & ringan dpt membantu meratakan tona kulit yg x sekata serta melindungi cela di wajah sekaligus menjadikan kulit kelihatan lebih gebu & flawless. So, sape2 yg ade masalah jeragat or tompok2 itam kat muke tu bolehla try..CM juz apply Biore UV Perfect Face Milk + Krim Multivitamin Fair & Lovely as pelembap, then terus tempek cake powder nih siyes nampak lebih mulus..Apply nipis2 je, tak perlu tempek tebal2 utk natural looks..Tak payah susah2 nak apply segala macam mak nenek BB cream/foundation/concealer tu dah..Jimat masa dah kat ctu..Kekekeke~ ;p
  • Long lasting. Percubaan penggunaan kali pertama mmg tahan lama & sekata tanpa kesan kilauan yg ketara. Klu xnak kilau langsung, pakai Biore UV Perfect Face Milk sbgai make up base. Mmg x kilau. Tapi CM x galakkan pakai slalu la sbb boleh wat kulit menggelupas. CM hnya akan apply Biore UV Perfect Face Milk tu bile ade function yg memerlukan make up tahan lama or nak kuar di kala panas terik jer. Other than that CM juz apply krim pelembab & bedak jer..
  • Rangkaian warna direka khas utk tona kulit wanita Asia, so bile pakai xde kesan cakey or bercapuk mcm certain compaq powder tu.
  • Extra : Oil Free. Non Comedogenic. Gentle On Skin. 


Jom usha wajah CM yg x bape nak flawless nih bile da apply cake powder yg osem inih :-


Applied with Biore Uv Perfect Face Milk as make up base. Fair & Lovely Multivitamin Cream as moisturizer. Final touch up with Maybelline NY Clear Smooth  All in One Shine Free Cake Powder. Done.


P/S :- No editing et all. Sile abaikan pipi ku yg semakin mengembang ituh..Gugugu~

You May Also Like

2 Shaklee Lovers Visit