Review : Nano White Product

by - 9:13:00 pm

Salam 4 Syawal 1432H! =)

Haha! Seminggu x update blog tetibe wat entry produk review plak..Ahaks!

Sebelum tu CM nak ucapkan selamat MERDEKA RAYA wat semua kenalan bloggers & readers yang setia mereview & membace di blog CM nih! (Ade ke pon yg rajin singgah cni..Gugugu~) 

Harap dimaafkan segala kekhilafan yang ade ye, walaupun kite hnya berkawan di alam maya ni je..Uhuks! =)

Ok, berbalik kepada topik kite pada hari ni..(Seh, gaye cam pengacara malaysia hari ini daa~Miahahaha!)

Ade sesape penah guna Nano White Beauty Product x sblom nih??
Kpd yg penah gune tu mesti da tau kelebihan & kekurangan produk nih kan? Results die mcm besela, different person differentla die nyer kesan..

As for me, ni lah satu2nyer produk yang CM penah gune yg paling seswai ngan kulit muke CM..Rangkaian produk die mmg sgt best sesangat.. Tapi xtaula orang lain..

Act, CM da gune produk ni agak long time ago la..Da lame gune mule la bosan walaupun kesan nyer mmg sgt bagus pada kulit muke CM, pastu getik plak la nak tukar2 produk..Tgk orang pakai loreal nak pakai loreal gak kononnyer, tgk org ni pakai olay nak tukar olay la plak, tgk org ni pakai nitrogena (btol ke ejaan ni pon..Heheh~), nak jgk pakai nitrogena..Last2 muke hancusss..Nyesal x sudah..Wuuuuuuuu~ T_T

CM xdela pakai full set produk ni, juz yg basic2 je. Antaranye :-
Awakening Snow Wash

Facial cleanser ni die punyer foam tekstur tu sgt halus & lembut..Bau die pon lembut..Xde kesan tighten mcm sesetengah pencuci muke tu..

Refining Treatment Toner
Lepas da cuci muke tu, CM akan dap2kan kulit muke ngn refining toner ni..Memang menyegarkan..

Cell Moist Whitener
Da segar2kan kulit muke dgn toner tadi, CM sapukan moisturizer ni plak..Sejuk & terus serap masuk dlm kulit muke..
Whitening Serum Concentrate
Last step baru CM pakai serum ni.. Pastu tempek je compaq powder..Xyah make up base ke, foundation ke, bb cream ke pe..Simple..Hehe~
4 item yg kat atas ni kire wajibla kene pakai if nakkan hasil yg terbaik..Nak pakai tu plak kenela ikut step die klu nakkan kesan yg cepat..Tapi basically produk ni lebih khusus kpd produk pemutihan la..Utk masalah2 kulit lain mcm kulit kusam, jerawat, or jeragat tu x surela plak produk ni boleh bantu ke x..Uhuhuhu~
Lain2 yg CM penah ade tp jarang2 apply :-
Clarifying Cleansing Milk
Ok, cleansing milk ni klu ade yg xtau boleh bertindak sebagai make up remover..Taruk je sikit kat kapas muke tu, then sapukan kat muke..Biasa CM hanya akan apply cleansing milk ni bile bermake up je..Klu x, malas..Hahaha! Tapi klu rajin, tiap kali sblom nak cuci muke tu better lap dulu muke ngn cleansing milk ni..Pastu baru cuci muke cam bese..

Hydrating Whitening Mask
Mask ni pun best, tapi cam CM cakap tadi la kan, kemalasan menguasai diri..So, apply bila mana rajin menjelma jer..Ahahaha! :D
Polishing Renewal Exfoliator
Kalau da sebut exfoliator tu rasenye sume da tau kan? Bg yg xtau tu, exfoliator ni fungsi die membantu menanggalkan sel kulit mati..Nak apply tu kene biar kulit kering(tak perlu basahkan dulu), terus apply..Lepas tu baru bilas ngn air bersih, nak lagi best guna air suam..Kulit akan terasa lebih lembut & halus.. CM biase 2,3 ari sekali, xpon seminggu sekali baru rajin nak buat..Ahaks!Malas.. Kuikuikui~ ;p


Sekarang ni CM tgh berusaha nak abiskan produk yg ado skg, pasni nak guna Nano White balik la..Hiks! =)

SEKIAN, TERIMA KASIH..kehkehkeh~

You May Also Like

1 Shaklee Lovers Visit

  1. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete