RAMLY Frankfurter TAK HALAL??!!!

by - 10:27:00 am

Yo! Sssuppp!
Eh, salah lagi..Assalamualaikum semua! Ngeeeee~~^^,
Ha, kan ke sopan gitu..Barulah budi bahasa budaya kita!
Huh??? Kene ke tu??
Tak kesahla, janji rock! Wahahahha!=p
 
Ok, gurau2 jugak, main2 jugak, nih berita PENTING & semua perlu amik tau okeh?
Especially bagi yang MUSLIM..CM baru dapat emel dari sorang member yang bgtau pasal hal ni..
 
Korang penah makan RAMLY Frankfurter? Ala, sosej tu ha..Brand RAMLY nyer..
Tak tau jugak? Tgk gambar kat bawah nih..
 
 
If penah & slalu makan, silela benti berbuat demikian sekarang.. 
 
Kenape???
Nilah nak kabo ni.. Bace info kat bawah nih. CM xde edit satu patah perkataan pun tau..
 
Subject: FW: Jawapan kpd email RAMLY Frankfurter(Sosej) Lembu Ada DNA Khinzir.

 Macam mana Jakim nak inform public. Sijil halal berdasarkan pada tempat proses yg sama semasa permohonan. Pertukaran owner syarikat tak ada kena mengena dengan pengiktirafan sijil halal sebab pekerja masih sama dan nama syarikat masih sama. "Dah lama dah".....cina menggunakan cara ini utk menyakinkan orang islam. Beli syarikat melayu atau syarikat yg dah ada sijil halal. Mudah ringkas cepat dan Berjaya mengabui mata orang islam.
Lagi nama pulak "RAMLY" sama juga dgn pau "AHMAD" yang tertipu umat "MUHAMMAD". Nak tawakal tapi sekarang dah tau, maka terbatalah tawakal  kita tadi. Tukarlah jenama baru "AGROMAS" 100% bumiputra FAMA punya. Kalau  dia menghidangkan yg tak halal juga terpaksalah dia tanggung.
Wallahuallam.

      Untuk pengetahuan semua rakan2, setelah aku berjumpa dengan Datuk
      Ramly "Ayahanda Negeri Selangor"dia bukan lagi pemilik Ramly Burger.
      Pemilik barunya adalah 1 tokey cina. Terjualnya syarikat tu setelah
      dia teraniaya oleh sahabat beliau sendiri yg menjual syarikat
      tersebut kepada tokey cina nie didalam keadaan Datuk Ramly
      kesempitan wang dulu. So kesimpulannya jenama melayu tapi bukan hak
      milik orang islam lagi.

      Sekian harap maklum.
Sport point No.8 - Keputusan Analisis : Sampel frankfurter lembu (RAMLY) didapati mengandungi DNA KHINZIR!
 
 
~Wallahu'alam~



You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit