Surat Cinta Seorang Rockers..

by - 10:00:00 am


Salam awekku,

Amacam awekku? Lu orait ke? Wa harap lu ok2 je. Awekku, gua telah membaca surat lu tempohari. Apasal lu buat cenggini kat gua? Selama ni cintan gua terhadap lu bukan main. Lu ingat gua main2 ke? Cintan gua mendalam very deep u know? Verry deep purple! Lu tak perasan ke?

Apa kurangnya gua ni? Cuba lu cakap. Gua ni tak cukup hensem ke? Atau lu ada balak lain? Lu sound gua beb! Mentang2 lu keja opis, lu ada skandal ngan mat despatch kat opis lu tu!

Mamat poyo tu lu nak? Apa barang?!! Setakat mat despatch, kalau lu nak tau, gua dulu pun penah mintak jadi cikgu tapi tak dapat. Bukan pasal gua xde kelayakan, tapi tadika kemasa jarang amik cigu lelaki. Lagipun jiwa gua lebih kepada seni. Tiket konsert gua semua habis jual! Sebab tu la gua jadi tukang jual tiket konsert funfair buat sekian lamanya sampai tauke funfair tu tak offer kat onglain. Gua memang betul2 tak puas ati ni! Lu memang bikin gua panas!
Sampai ati lu buat cani kat gua setelah apa yang gua kasik kat lu. Lu ingat gua ni apa?!!

Awekku, lu ingat tak dulu sewaktu lu & gua first time jumpa? Masa tu hujan. Lu xde payung. Lu lari pegi kat bus stop. Lu basah kuyup. Kesian pulak gua tengok lu kesejukan. Gua bukak jaket gua pastu kasik lu pinjam. Baek punyer gua usha. Start dari tulah lu & gua sama2 sudah feeling2. Gua ingat lagi lagu 'Antara Gadis' masa tu kita layan menjadi lagu tema cinta gua kat lu.

Gua slalu nyanyi lagu tu kat talipon public. Lu tak ingat ke? Ke lu dah lupe?!! Pehal lu buat cenggini?!! Gua dah tangkap cintan maut kat lu wo! Janganlah buat gua cani. Kalau lu tak suka cara gua lu cakaplah! Janganla kerana besday lu gua hadiahkan t-shirt metallica, lu buat cani lak kat gua. Gua tau sape gua. Dulu lu xdepun cani. Lu tak kisah pun! Lu layan selamba je.

Tapi sekarang lu berubah? Nampak je gua rocker tapi gua pun beriman jugak beb! Sembahyang Jumaat tak tinggal wo! Lu pikirlah sendiri beb! Gua dah curahkan segala2nya kat lu. Gua dah sound mak bapak gua yang gua nak meminang lu. Gitar Gibson secondhand gua tu gua dah gadai. Gua nak buat modal nak kawen ngan lu.

Cayalah cakap gua! Gua tak tipu! Betul cakap lu! Gua harap lu pikirlah baik2, beb! Gua dah xde awek lain lagi. Lu sorang jelah yang gua cinta. Awek lain gua usha diorang tak layan gua cakap lu! Gua tak tipu! Betul punya cakap lu!

Akhir kata dari gua, kenang gua dalam doa makan malammu. Semoga lu berbahagia, beb!

Yang Benar,
Rockersejati -sygQu-





You May Also Like

7 Silent Hunter's Footprints

  1. hahahaha..keras mana hati rockers tu..dalam hati ada taman..kah3x..ehem..solat jumaat je full? fardhu cane pulak,,hehe ;p

    ReplyDelete
  2. ni surat cinta siapa la yg tercicir ni? haha

    ReplyDelete
  3. wakakaak, terhibur betul aku baca. kalau aku dapat surat camni, aku tak sure aku nak rase ape, terharu? tergeli hati? la la la~

    ReplyDelete
  4. hahaha dalam hati ada taman bebs..cayalah...

    ReplyDelete
  5. haha...rocker tulis surat cinta cmni ek?

    ReplyDelete
  6. Ngahaha! Sendirik bace 2,3 kali pon tergelak2 lagi nih..Gile tangkap syahdu mat rock nih!

    ReplyDelete
  7. hahaha... kiranya cam gnie la ---> "muka ganaz, tp hati....CUTE!" hehehe :P

    ReplyDelete