PETUA : Redakan Demam Panas Pada Bayi

by - 9:30:00 am

Ambil segenggam asam jawa. Campurkan dengan air suam. Kemudian sapukan ke tubuh bayi. Biarkan hingga kering. Lakukan 2 kali sehari. InsyaAllah suhu badan akan berkurangan.

Tips CM :  Bagi yang dewasa, basahkan seluruh kepala dengan air asam jawa tersebut & sapukan ke seluruh tubuh. Biar kering. Ulang beberapa kali (sebaik2nya setiap kali selepas kering dari badan, terus basahkan lagi). Berkesan dalam masa 2 hari. Insyaallah.

P/S : CM penah kene demam panas masa kat matrik. Roomate la yang tolong basahkan kepala & lapkan badan CM dgn air asam jawa ni. Terharu sangat bile ingat balik. Sblom kuar gi kelas pagi tu die akan basahkan kepala CM & lap badan CM dulu. Balik2 je dari kelas terus die basahkan lagi sebelum kuar gi kelas petang. Petang pon same, balik2 jer terus die check suhu badan CM & sambung basahkan kepala & lapkan badan CM sampai demam CM betul2 kebah. Dalam 2 ari je demam CM dah kebah sepenuhnye. Alhamdulillah. Bukan senang nak dapat kawan camtu kan? Erm, ape kabarla die skang. Semoga Allah sentiasa merahmati hidup die & family. Love u so much my dear friend Munirrah! ^^,



Perkongsian bersama : Pn. Hanisah
dari Kampung Bangsal Awat-Awat (Sarawak)



Terima Kasih Pn. Hanisah! ^_^


 

You May Also Like

1 Shaklee Lovers Visit

  1. oo..asam jawa pun boleh yer..
    saya biasa guna daun bunga raya.. :)

    ReplyDelete