Makang & Makang.. Eheks! ^_~

by - 6:17:00 pm


Assalamualaikum & selamat petang semua!
Hanya mampu update blog di petang ari senin jer.. Haih~~

Sori la yer korang.. MM sejak benti keje ni macam bertambah2 bz plak.
Ntah hape yang di'bz'kan pon xtau ler.
Bile dah bergelar surirumah sepenuh masa ni baru tau rupanya keje sebagai surirumah lagi teruk dari keje biasa. Tabik spring la pada semua suri2 rumah yang dah lama berkecimpung dalam bidang ni.

Tu pon belum masuk lagi yang dah ada anak.. Pergh! Memang korang terbaek ah klu dapat uruskan rumahtangga tanpa mengeluh & tak pernah rasa penat.

Anyway, MM ari ni bukan nak bercerita kisah rumahtangga ye. Tu baru mukaddimah. Sikit punyer berjela, mukaddimah hangguk ang! Hahahah! 
Chop! Sila jangan bertukar channel, ni mmg MM ye.. MM versi sengal. kekekekekekek.,

Sebab ape intro tu sikit nyer panjang? Sebabbbbbbbbbb.................................... yang berikut2nye ni hanyalah gegambar yang diusahakan untuk wat korang terliur..
Keji tak haku?.. Ngahahahhahaha~~

Sudahlah tu, layankan ajela ye..
Zassssssss!....~~~~

Prawn Fried Wanton - Secret Recipe 
Banana Yogurt Shake - Secret Recipe
*MY feberet..
Chocolate Ice + Cream - Secret Recipe


Lokasi berikutnya...
 Makang lagi - Ipoh Hainan Chicken Rice
 Siamese fried chicken - Ipoh Hainan Chicken Rice
*Yang ni memang best, rase die sweet sour dgn ayam bersalut tepung yg crunchy.. Plus mangga ala2 kerabu manggo gitu.. Meletopppp!!!! Suka3!..

 Kailan Goreng Dengan Sos Tiram + Kekacang tabur - Ipoh Hainan Chicken Rice
 Chicken Sup - Ipoh Hainan Chicken Rice
Teh 'O' (Mine..Dalam misi mengurangkan minum ais..) - Ipoh Hainan Chicken Rice
 Nasik ku yang tak berjaya dihabiskan gara2 ulser di mulut..Huhuhu.,
 Cincau suam (Mr. Chenta punyer) - Ipoh Hainan Chicken Rice


Lastly but not least......
 Ice Lemon Tea (Mine)
Triple Passion (Mr. Chenta's)
2 Chocolate Muffins - Kenny Rogers Roasters
 Original Quater Meal (Mr. Chenta's) - Kenny Rogers Roasters
 Twin Meal Drumsticks (Mine) - Kenny Rogers Roasters
Act, kitorang punyer side dishes tu tertukar.. Gara2 waiter yang amik order tu loghat.. Orang cakap lain, lain yg dibagi..

 Shedap kannnn???...Ahaks!


Dannnnnnnnnnn...............
Tak ingat ape name benda nih (kawan hubby punyer, menyempat ajer haku curik2 snpa..
Ngahahahah!~~~) - Secret Recipy Lagi!
 Nih MM punyer.. Pon tak hengat nama.. 
Main bedal jer.. Heeeeee... - Secret Recipe
 Hubby & kawannyer yang sangat hepi bile mengadap makanan..
Heheheheh..,


Sekian sajer ENTRY BERGAMBOR untuk kali ni... Sila meliur ye...
Erks, MM pon sebenarnya dah lapar nengok pics nih sume..

Oklah, nak gi masak..


~~Tata~~~




WRITTEN BY :



Dah Baca? Jangan Lupa LIKE ye! ^^,

You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit