My Super Happy Saturday! (PERHATIAN! INI ADALAH ENTRI BERGAMBAR..!) ^_^

by - 1:05:00 pm

Hey peeps! ^_~
Apa khabar? Wah!!! minggu ni MM tersangatlah busy..
Rasa macam nak patah dah pinggang ni ha.

Walaupun dah sebulan MM berpindah ke Perak ni, tapi rumah baru around 60% finished setup.. Slow sikit. Yela incik asben kerja. So, kene tunggu hari dia cuti baru boleh sambung setting rumah sikit2. Until last night, baru clear sikit mana2 yang berselerak, berserabai tu. Adoiyai, pening kepala juga berpindah randah ni.

Walaubagaimanapun (pergh! A++ punyer gred BM..), sempat jugakla kami melencong ke lain dalam pada rumah tak siap tu kan? Ngahahahahha! ^_~


Ceritanya bermula pada hari Sabtu lepas. Plan dengan incik asben, pepagi tu nak keluar gi hantar barang ke rumah anak2 yatim. Then, terus shoot ke kedai perabot & elektrik. Hajat di hati nak gi shopping perabot rumah. 
Sebelum keluar rumah.. Haruslah berposing dulu.. Kekekekek..,

Dengan incik asben pulak..^_^

Elok kitorang keluar dari rumah, tak sampai 10 minit asben punya office coleague call ajak gi survey tempat for their company event next Saturday. Terus incik asben tanya MM, "Nak pergi tak?".. MM pun okay kan ajer la mendengarkan khabarnya tempat yang diorang nak pergi tu ada aktiviti outdoor yang memang dah lama MM idamkan.. Hahaha!

So, apa lagi.. Laju2 la kitorang patah balik rumah pack baju spare. Manalah tau, kot2 dalam survey2 tu sempat jugak nak beraktiviti. Ahaks! Siap2 pack baju, terus shoot ke office incik asben di mana semua staff diorang dah berkumpul kat situ. Around 12 tengahari, kitorang pun geraklah ke lokasi kejadian. Semua sekali 4 buah kenderaan yang terlibat..Hehehe., 
Muka excited dapat jalan2..

Kitorang sampai ke lokasi kejadian lebih kurang pukul 1 tengari...Pusing2 cari tempat dulu... 
Dalam perjalanan tu ternampak sesuatu yang menaril! Laju2 ambik camera tekan butang snap. Haks! ;)

Inilah dia benda yang menarik tu.. Gamare Tea Valley Gopeng.. Diorang kata ni salah satu kilang yang mengusahakan penanaman pokok kayu cendana. Daunnya dijadikan teh. Menarik kan? Macam tembok besar China pun ada.. :)

Antara pemandangan menarik yang sempat disnap..

Perjalanan yang sedikit mencabar..

Bila terserempak dengan kenderaan lain yang berlainan arah.. Serius cuak MM korang sebab jalan kat situ tersangatlah sempit & bercuram.. Kalau MM yang drive, awal2 haku dah surrender.. Huhu~

Lega setelah berjaya melepasi halangan.. ^_^

Tanda2 nak sampai dah tu.. Heheh.. ;)

Teruskan perjalanan lagi..

Cantik sangat chalet2 kat sini..

Tenang dan mendamaikan..

Pusing punya pusing punya pusing.. Akhirnya sampai sudah! Yeayyyy!!!! ^o^
Inilah tempat yang kitorang pergi tu.. Adeline Rest House yang terletak di Gopeng Rainforest Resort. Sangat cantik tempat ni. =)

First benda yang menarik perhatian MM.. Panjang dah akal nak bodek incik asben & the geng join the aktiviti.. Kekekekek., ^_~

Chalet atas bukit.. Ohsem! ^_~

Adeline Rest House pemplate..

Belek2 dulu..

Sebelum apa2 haruslah posing dulu.. Hikhik! ^^,

Gaya bebas.. Peace! Feeling2 korean jap..

Okaylah korang.. Rasanya dah banyak sangat gambar yang MM dah tempek kat sini. Banyak lagi sebenarnya MM nak tayang kat korang nih. Nak tengok lagi? Tunggu entri 'MY SUPER HAPPY SATURDAY - Part 2' pulak ye..   



Tata! ^_~



WRITTEN BY :


Dah Baca? Jangan Lupa LIKE ye! ^^,

You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit

  1. ewah2 dia~ jeles la aku kat sini T___T

    dah nampak 'motor' besar ko kat fb. huih, dasyat!

    ReplyDelete
  2. @Arina Ahmad Ngahahahha! Aku memang sajer nak kasi ko jeles! Jomler weh.. Setting ngan bebudak kat opis tu datang sini.. Syok siot! Bleh aku join skali.. Heheheh.,;)

    ReplyDelete
  3. Best nah agenda weekend uols taw. btw, ko cantek weh! merah mata ku tgk :P

    ReplyDelete
  4. @Zie Madini Sesekali lalink.. Dah lama tak berekreasi.. Eheheheh.. Owh! Malula syayer.. Mekasey puji.. Hikhik! *blushing* ^^*,

    ReplyDelete