Back To Hometown After 4 months! T_T

by - 10:00:00 am

Assalamualaikum lagi sekali!

Alhamdulillah, last week bersempena dengan cuti hari buruh MM & Mr. Chenta balik melawat mak MM di Terengganu. Dah 4 bulan kot kitorang tak balik jenguk mak since last December.. Huhu.. Sepatutnya bulan 3 tu kitorang balik but since masa tu baru berpindah ke Perak & banyak fulus terbang untuk touch up rumah baru, so terpaksalah tunda ke Mei. Kocek nipis derrr.. Sadis sungguh..~~ T_T
See the muka? Very the happy dapat balik kampung! Kalah seri pengantin.. Hiks! ;p

Sebab nak jalan jauh tak boleh nak pakai lens coz MM ni kaki tdo dalam kete..Hahaha!Kang silap haribulan lens ke mana hape ke mana.. Haru jer.. So, Mr. Specky ni lah penyelesaiannya..TQ Mr. Specky!.. =)
Hari tu kan baru beli brooch merah polka dot ni.. Janji nak tayang, nah amik nak tengok sangat.. Terasa comel sangat diriku ini.. Erks! Sila jangan muntah di sini ye.. ;p
Mr. Chenta merangkap Mr. Drebar yang gagah menyogok haku ngan DVD kartun supaya tak tido sepanjang perjalanan..Hiks! ^^,

Oh ya! Pada hari yang sama kitorang nak bertolak ke kampung tu jugak my MIL nak berangkat menunaikan umrah. So, petang sebelum kitorang bertolak tu kitorang gi hantar my MIL ke Medan Gopeng dulu.. Semua jemaah umrah kali ni dikehendaki berkumpul di sana untuk briefing. Then mereka bertolak ke KLIA dengan menaiki chartered bus..  Seronok tengok orang nak pergi umrah, harap one day my turn pulak.. InsyaAllah.. ^_^
With my SIL & husband serta anak2 buah yang cumil.. ^^,

Masa ni my MIL dah bertolak ke KLIA, so sebelum kitorang bergerak ke kampung, bergambarla dulu.. Malangnya gambar with my MIL takde..Boleh pulak haku terlupa akan kewujudan Mr. Coolpix nih dalam bag.. Tu la, duk sibuk teruja tengok orang ramai2.. Haih!~ -_-
Mr. Chenta yang tengah sibuk duk bercerita.. MM pun taktau apa story dorang nih..
Ni dia Darwish yang cute! Comey tak syaye?.. ^^,

Kitorang sempat menyinggah di Tesco demi memenuhi kehendak perut yang kekosongan sambil menyanyi lagu kosong..Kosong..Kosong.. Makan ape ekk masa tu? Oh, serius dah lupa..! Sebab tak snap gambar.. Skrang apa pun tak ingat.. Adesss~~ 

..... takpela, bab makan tu nanti kita stori lain ye.. Hahah! Dah kenyang tu laju pulak lah Mr. Chenta mengheret MM ke kedai video.. Apa nama kedai tu arr?? Ya! Lupa jugak.. Ermmm.. Tak kesah la nama apa pun, janji kedai video. Dapatlah dua set DVD kartun seperti yang dijanjikan buat bekal halwa mata sepanjang perjalanan nanti.. Gambar DVD pon haku lupa nak snap..! Apekah..?! Hurm.. Nanti kemudian MM tayang ye..

.....perjalanan pun bermula.. Kitorang potong ikut Genting coz taknak lalu ikut Gerik.. Jalan ikut Gerik tu tak berapa selamat sangat, nak2 pulak jalan malam2 cani.. Around 10 ++ pm kitorang benti kat stesen minyak  area Gambang utk mengisi perut.. See? Bajet tak kitorang? Makan pun kat petrol pump.. Act, dah lapar sangat.. Nak tunggu sampai R&R macam jauh lagi.. So, apa lagi? Belasah jelah.. Hehehe..,
Ni lah menu kitorang.. Maggi cup! Mine, Chicken Falvour.. Slurrrrp! Makan panas2 pergh sentap dol..
Tak sabar nak menyuap! Lapar giler seyh..~
Inilah dia motip utama.. Benti menikmati supper sambil menonton wayang.. Selamber bangau jer parking depan pintu kedai runcit Shell lelama.. Lalalalalalla..~

......citer apa tu ekk? Nilah dia my favourite Yakitate Japan.. Sonok, boleh belajar cara2 buat roti.. Sapa kat sini yang pernah tengok angkat ketiak..! Hahhahaha!

....to be continue.. Kbai! ^^,v


WRITTEN BY :



You May Also Like

8 Shaklee Lovers Visit

  1. hehe mkn megi je kenyang ke tu..yakitate japan gnie dah tgk time kt kolej lg time umo 19..habis study pun tgk se round lg...haha kira 2round lah..tiap kali tgk cite tu mmg prot akan jadi lapa sbb tgk diorang buat roti cm sedap kn :)

    ReplyDelete
  2. wahh beznya balik kpg..ayu bln 6 ni br nk blk.hhehe

    ReplyDelete
  3. @Syazni SimplyStyleHaha!Memang tak kenyang pun makan megi tu.. Buat alas perut jer tu.. Kang gastrik mplak..Huhu..

    Samalah kita.. MM pun dah start tengok masa kat kampus.. Tapi masa tu donlod jer.. Bajet sikit! Maklumla, student mana de duit sangat nak beli mengarut2 tu.. Hehehe.. Siyes memang nampak sedap sangat roti@japan dia.. Hiks! Lapar la plak..

    ReplyDelete
  4. @are_lin@yu Bez sangat! Tapi tak puas, balik kejap jer.. Incit asben takleh nak cuti lelama.. Huhu..~T_T

    ReplyDelete
  5. seonoknya...." balik kampung ! wowowow balik kampung ! hehehe" :

    *makan magie cup aje ? kenyang kaa ?

    ReplyDelete
  6. bestnya ada kampung. zie nan hado. tu yg anggap sri aman (tmpt kerja husband) sbg my kpg...heheheh. tp since preggy...lama dh zie tak ke sana :(

    ReplyDelete
  7. @Nurrul Oooooo! Balik kampung! Hahaha! dah balik ke rantau balik dah ni.. Tak kenyang pun makan megi tu.. Tapi bolehla wat alas perut.. Hehehe..,

    ReplyDelete
  8. @Zie Madini Best! La ye ke? Alalalala, cian.. Klu sudi moh ler ke kampung kite. Hehe.,

    ReplyDelete