Berjongket Cari Makan..

by - 2:06:00 pm

Assalamualaikum..

Hehe.. Setelah penat godek2 camera cari sumber pic untuk diupload ke blog, akhirnya berjaya juga up entri pasal nih.. Dah sebulan kot.. Baru nak update.. Haih..~ Slow la sekarang nih.. Macam ada malas2 sikit nak buat entri. Huhu.. =.=

Tapi demi tidak menghampakan readers ku, maka gagah juga la MM nak buat stori.. Ohoh! Bulan lepas bersamaan 7 April 2012, MM & Mr. Chenta teman ayah mertua & ayah we gi kenduri ntah berapa pupu ntah kat Changkat Tin. Teman idok ler kenai sangat sebenarnya. Tapi kaum kerabat belah bapak mertualah jugak. Sampai2 je dengan selamber MM gi nyibuk nak tulis ucapan 'Selamat Pengantin Baru' kat guest book..  Padahal nama pengantin pun haku tak tau.. Siap boleh tanya plak gadis2 penjaga buku tu sape nama pengantin.. Dah macam tetamu tak diundang pulak rasa.. Tapi ape de hal, makan pree kot.. Bedal ajelah.. Ngahahaha..!
Seawal jam 11 pagi lagi MM dah siap.. Menyempat lagi berposing bajet ayu..

Lama tak berbaju kurung.. Rindu pulak.. Teringat zaman2 bekerja.. Syok sebab kerja asyik beli kain buat baju kurung manjang.. Barulah mood bekerja tu datang, bila selalu bertukar2 baju baru.. Hehehe.. ^_~

Lama jugak kitorang duk melepak layan sembang ngan mak2 pak2 sepupu sepapat belah bapak mertuaku. Buat muka toye conquer meja. Sampai tetamu lain datang takde tempat duduk. Bengkek jer muka diorang. Ngahahahhaha..

Dah agak2 kenyang perut melantak tak hengat, barulah terhegeh2 mintak diri nak balik. Hehehehe.. Okay, part yang paling best bila pergi kenduri kawen of course lah dapat doorgift cute2.. Hahaha! Boleh buat koleksi.. Lalalalalalalala..~~

English Vintage Cup as a doorgift.. Comel tak? ^^,

Disebabkan hanya Mm jer yang dapat doorgift ni manakala yang lain2 semua dapat cupcake jer, maka haruslah haku berposing sakan menonjolkan kepoyoan tak berbelah bagi.. Eh, apa benda pulaklah haku merapu neh.. (Oh! Jerawat bersepah.. T_T )

 Dan lagi... Dah cop nak buat cawan susu ku.. Hahahaha! Orang simpan buat perhiasan, haku buat bancuh susu....Lalalalalalalalala..!~ ^^,

Sebenarnya kitorang tak terus balik.. Hahahaha! Sambung berjongket ke Teluk Intan pulak.. Yang tu kena tunggu entri lain la ye.. Hehehehhe..


Till then, chiow! ^_~

WRITTEN BY :


You May Also Like

0 Shaklee Lovers Visit