Cuti2 Terengganu..!

by - 5:40:00 pm

Assalamualaikum!

Fuh! Liat sungguh nak update blog. Sorry la yer korang. Mood turun naik sungguh la lately nih. Padahal hari2 jer aku buka account blogger nih. Tapi takat view2 gitu jer. Nak up entri jauh sekali. Haih!.. 

Pssssttt..! Mulai hari ni aku nak bahasakan diri sebagai aku jer instead of MM okay.. It feels so me tau bila membahasakan diri as 'aku'.. Hope korang don't mind la ekk..

So hari ni di petang nan indah ni aku nak up sikitla stori pasal cuti hari tu..Kitorang sampai kampung around 1++ am. Coz sebelum tu menyinggah rumah kakak jap kat Kemaman berehat & membetulkan urat2 yang dah meregang dek kerana jauh perjalanan luas pemandangan.. Ehh.. Merapu di situ.. Sila abaikan..

On the other day, we all terus shoot ke Kuala Terengganu. Cuti tak lama beb, haruslah pantas ke hulu ke hilir sebelum run out of time kan? Haha..! First intention is nak gi melawat kakak yang baru lepas berpantang kat sana. Erks, baru tak baru sangatla. Dah 3 ke 4 bulan camtu kot. Hehehe.. Masa baru bersalin tu aku tak dapat nak balik melawat, so tertundalah sampai kawan tu dah habis berpantang. Baru aku terhegeh2 tayang muka tak bersalah.. Ngahahhaha..
Aku dalam coklat habis.. Ha, kat belakang tu my beloved one & only mom ye..Cian mak, lama anak nan asbestos nih tak balik menjenguk ye.. Biane mak.. T_T
Ni namanya nak tayang brooch riben baru.. Ngahahhaha! 
One of my tabiat, asal naik kete jer memang takleh pakai kasut.. Rasa tersangatlah rimas bila berkasut di dalam kereta.. Dunno why? Why arr???*sambil garu2 kepala yang tak gatal

....see my sling bag? Di dalam tu penuh dengan caca marba. Berat ada la dalam sekilo lebih kot.. Ntah2 2 kilo..Hehehe.. Macam nak tercabut bahu mak nyah menggalasnyer.. Nanti one fine day, aku reveal segala mak nenek yang aku hangkut kat dalam tu ye.. One fine day tu taktau la bile.. Tunggulah bila aku dah ada mood.. Esok ke, minggu depan ke, bulan depan ke.. tahun depan pun ada kebarangkalian di situ.. Ohoh..!  
Ni semua gambar dalam perjalanan ke Kuala Terengganu.. Aku sangat gembira tiap kali lalu area ni.. Rasa tenang jer. I like pokok rhu.. ^__^ 
Masjid.. Erm, tak sempat nak baca apa nama masjid nih..
Ha, ni trademark Bandar Marang..Seafood gergasi..! Aumm..! 

Dan2 tu pulakla tekak mengaum nak makan sotong celup tepung.. Pergh..! Sentap nih kalau dapat, makan pulak tu di tepian pantai nan indah kan? Dengan angin sepoi2 bahasa menyapa di wajah, pekena pulak dengan ABC special! Gila leleh weyh..Tapi..........*ade insiden yang sangat menguji kesabaran di sini.. Nanti aku stori..*
Dah nak sampai dah.. ^^,
 
Monumen batu bersurat di tengah bandaraya Kuala Terengganu..
 
Menuju ke Pasar Payang.. Daulat Tuanku..
See betapa jam nya area Pasar Payang nih? 
Shopping keropok! 

Okay, nak tau insiden2 yang sangat menguji kesabaran itu..? Sila tunggu next entri ye.. Coz sekarang tetiba mood hilang mengenangkan kisah itu.. Kbai!


WRITTEN BY : 

You May Also Like

2 Shaklee Lovers Visit

  1. sekali je pernah sampai terengganu..tu pun sebab kazen nikah :) paling best kat sana pantainye....best sgt2..damainya

    p/s : samala kite mood nak hupdate dah kelaut..hee

    ReplyDelete
  2. @Syazni SimplyStyle Terengganu memang terkenal dengan pantainya yang cantik.. Tapi yang paling agak sedihnya, sekali haram tak pernah sampai ke pulau2 yang ada kat Terengganu.. Hmmm.. Kene pujuk incik suami gi bercuti ke pulau lak pasni.. Hehehe..

    ReplyDelete