Jongket2 Teluk Intan..

by - 10:00:00 am

Assalamualaikum..

Cea, dalam ke laut maut kencang jugak up story.. Haha! Mood dah beransur pulang ke jiwa. Maka bertindan2 idea menerjah otak untuk dikongsi bersama pembaca setia blog bunga2 nih.. Hehehe..

Ni sambungan story kenduri di Changkat Tin bulan lepas ye. Haha..! Gila lapuk punya cerita. Sorila, mood berblog turun naik jer 2,3 minggu nih. Heuheuheu.. So, hari ni nak ceritalah pulak aktiviti kitorang berempat (Ayah Mertuaku, Ayah We, Mr. Chenta, & Me..) lepas dah kenyang mentekedarah di kenduri tu.. Ngeh3! ;p

Dengan perut yang penuh tu, masih gagah berjongket ke sana ke mari. Ngahahhaa! Actually, ayah nak pergi melawat atuk kat kampung. So, lepas kenduri tu terus kitorang ke Kampung Kunci Ayer 4 di Teluk Intan.. Dalam setengah jam di kampung, kitorang pun gerak la pulak ke pekan Teluk Intan. Mengimbau kenangan silam kata ayah mertuaku.. Hehehe..
Tujuan utama sebenarnya ke pekan tu nak ke sini.. Restoran Mastan Ghani.. FYI, family belah mertua MM ni memang peminat tegar makanan mamak. Restoran ni pulak antara restoran mamak yang glamer kat sana, so alang2 dah sampai pekan tu haruslah menerjah ke Mastan Ghani ni demi menjojolkan pusat dengan sepinggan mee rojaknya yang ohsem..! Hahahaha! Padahal baru lepas mentekedarah dekat kenduri, pastu belasah pulak cupcake kat umah opah.. Dannnnn lagi mau makan ka? Lalalallalala..~~ 
Antara view kat dalam restoran ni yang memikat hati MM adalah gambar Menara Condong Teluk Intan nih. Gambar klasik. Entah tahun bila la dia snap nih.. Nice kan? ^^,

Arakian bermulalah adegan makan2 buat kesekian kali. Act, masa tu MM dah kenyang tahap nak meletop dah perut nih. So, MM order sirap bandung jer buat hilang haus tekak yang tak berapa nak haus tu..Hehehe..
My sirap bandung.. ^_^

ABC special Mr. Chenta..

Mee rojak ku.. Dalam kenyang2 tengok deme makan macam sedap bebenor, haku pun nak try jugaklah.. Hahahahha! 

Sembang kencang kan MM ni. Konon2 kenyang, walhal habis sepinggan dibedal mee rojak tu.. Ahaks! Kenyang sudah! Sambung pusing2 pekan dengan hati yang girang..Lalalalalala.~
Ni barulah real nyer Menara Condonng.. Tadi tengok gambar jer..^_^

Close up sikit.. Menara Condong yang disnap secara menyondong.. Maka jadilah begini.. Gugugugu..~

Okay, ni special sikit. Masa kitorang on the way ke Changkat Tin tu, sempat lagi kitorang menyinggah untuk snap pic nih. Sapa tau apakah benda ini? Sape dapat teka MM bagi 50 sen.. Hehehehehehe..
Benda apakah ini???



WRITTEN BY :


You May Also Like

1 Shaklee Lovers Visit