Meggi Goreng Ayam + Sup Ayam Kurma! Gilos Meletop Derrrr..

by - 6:34:00 pm

Assalamualaikum!

Selamat petang semua! Ni baru balik berjongket.. Haha! Mood still ke laut, tapi gagah jugakla cari idea menaip entri nih. Duk godek2 Mr. Lappy nih banyak pulak stori yang tengah tunggu turn untuk di up kan.. Hehe.. Maklum ler, aku ni jenis ke mana2 bawak Mr. Coolpix yang cool forever tu ha (semenjak ada cam ni ler..Eheh..!)

.....so setiap kali  aku rasa ada something interesting yang aku boleh jadikan bahan untuk dikongsikan dalam blog ni, makanya haruslah ko Jah tekan klik2 snap segala bagai gambor dari setiap sudut. Ha, ko hado..? Kahkahkah..!
Maggie Goreng Ayam

.....dan yang aku paling perasanla kan, gambar yang paling aku suka snap is makanan.. Nak2 pulak kalau cuba tempat2 baru kan? Mau terlingkup meja gara2 aku sibuk nak ambik angel yang paling cool kononnya.. Bajet profesional.. Wahahahaha..! Contohnya seperti gambar di atas.. Aku kalau tak sedap jarang aku nak tempek dalam blog aku nih. Tapi yang ni memang tangkap nanges la aku cakap korang..
Sup Ayam Kurma

Ni satu lagi feveret aku bila makan kat tempat  ni.. Sup Ayam Kurma naalae..! Jenuh ler aku duk mengkaji2 cara nak buat nih.. Memang sup dia lain dari yang biasa aku makan.. Korang tak caya boleh try sekali tengok apa reaksi korang.. Kalau tak nenges, maunya meraung korang kat situ hokay..! 

....kedai makan ni ada kat Ipoh, dekat2 dengan Gerbang Malam.. Nama kedai dia 'Rahman Corner' kalau tak silap aku.. Ala, kedai kecik jer, tapi selalu penuh jer kedai dia.. Terkenal dengan Maggie Goreng Kambing & Sup Ayam Kurma nih.. Tapi disebabkan aku tak makan kambing, so aku tukar kepada ayam.. Tetap meletops..! Pergh, terbaek ar..!

Psssst! Sesape yang duk kat area Ipoh tu jangan lupa try.. Tak rugi woo, makan sedap.. Slurrppp..!


WRITTEN BY : 

You May Also Like

22 Silent Hunter's Footprints

  1. sup kurma? tak pernah dgr dan tak pernah makan. eeee...ada resepi tak? nak try arr...hehehehe. nampak sedap nah tu...glupsss

    ReplyDelete
  2. wahhh mcm sedap jerrrr..lapor plak..

    ReplyDelete
  3. @cik najihah Yezza! Toksah cakap ayam ler.. Taruk telur ayam saje pun dah tangkap leleh.. Hiks! ;)

    ReplyDelete
  4. @Zie Madini Masih tercari2 resepi.. Memang sedap.. Nanti nak try buat sendiri.. Reka2.. Kekekeke.. Kalau menjadi kita kongsi2 resepi ye.. =)

    ReplyDelete
  5. @Miss BaNu Tersangatla sedap.. Kita pon lapor jugak nih.. =)

    ReplyDelete
  6. hush terliurrrr! ..hope boleh follow sini (っ◕‿◕)っhttp://yuurayura.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. ingatkan mamak tadi ....
    klu pi sana leh cari gak ni ....

    ReplyDelete
  8. first tau ada sup kurma..hihih..sedap tak mm ayu tak pernah cuba?hehe

    ReplyDelete
  9. @Princess Feyqa Huhu, duk mane? Takpe2.. Nanti klu kebetulan datang Ipoh leh ler try.. =)

    ReplyDelete
  10. @eimaMemang mamak pun.. Kalau jenis yang tak gemar makan makanan mamak tu tak tau ler suka ke tak.. Tapi MM pun bukan jenis gemar mamak2 nih.. Just yang ni tekak mampu telan & sedap.. =)

    ReplyDelete
  11. @are_lin@yu MM pun baru tau.. Kekekeke.. Tak pernah try buat lagi.. Nanti nak try jugak.. Hehehe.. Sedap tau dear.. Tapi kalau gi sana cakap sup ayam jer.. Klu sebut sup ayam kurma dia taktau kot.. Hehehe..

    ReplyDelete
  12. sup ayam kurma 2 nampak sedapla...

    Masha folow akk Misz mieza

    ReplyDelete
  13. sup ayam kurma tu rasa kurma laa yerr.. first time dgr sup ayam kurma.. heheh nmpak sedappp..

    ReplyDelete
  14. ya Allah, sedapnyaaa..kbetulan sy tgh lapar skrg. fancynye blog nih..sy 1stime masuk sini berpinar2 mata ni..hehe cuci mata namany nih..

    slmt bercuti utk tn umah :)
    http://www.1001impianhidup.com/2012/06/besok-cutiiiii-horeyyyy.html

    ReplyDelete
  15. nampak sedap jer... nyum2...
    kali pertama dengar sup kurma.... ;p

    ReplyDelete
  16. @Cik mama Dia rasa sup, pastu ada rasa kari2 sikit, ada rasa macam masak kurma pun ye.. Tu la yang tengah duk kaji selidik ni.. Hehehe..

    ReplyDelete
  17. @leyzajamil Alahai, fancy sangat ke dear? Sampai berpinar? Adess, nak kena tukar bg kot ni.. Gugugu..~~ Selamat bercuti jugak! ^_^

    ReplyDelete
  18. @Masz Sidek Percayelah, memang sedap.. Nanges makan neh.. Ohhh! Slurrrppp.. Over tak? Hehehe.. ;)

    ReplyDelete
  19. @Misz Mieza hihi..tak yah tukar..ok dah tu..mata sy ni je rabun silau..jgn amek hati tau.

    ReplyDelete