Merata Cari Benda Alah Ni Weyh!

by - 8:30:00 pm

Assalamualaikum..

Kalau sape yang selalu ikut FB MM tu mesti tau benda apa yang MM duk sibuk mencari merata alam nih.. Siang malam pagi petang duk merengek nak makan benda ni tau korang..

...... beras korea! Haha! Tu panggilan MM for this kind of beras.. Sebab tak tau apa nama sebenar beras ni, so haku bantai beras korea! Bajet korea jelah ada beras ni kan..? Ni lah padanya kalau dah jadi hantu citer korea.. Nak makan pun feeling2 korea.. Ngahahahahaha!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
Dapat da! Weehuuu!!!! ^__^

Akhirnya dapat jugak weyh MM makan nasi dari beras ni.. Rupanya nama dia calrose short grain ler.. MM dapat ni masa balik kampung tempoh hari tau.. Tu pun sebab dapat info dari sorang member FB yang dia beli beras ni kat sinun.. 

.....macam budus jer weyh haku gi mall tu semata2 nak cari benda alah ni.. Padahal bersepah kot kat Tesco, Jusco bagai.. Selama ni tak kenal rupa beras ni cemane, pastu duk merengek cakap takdelah, tak jumpalah.. Sampai naik penin incit asben melayan kerenah si bini nih.. Ngahahahahaha!

Harga dia agak mahal la bagi MM.. Ni peket kecik (1 kg), RM9.. Kitorang bedal 2 peket.. Tamak haloba.. Takut tak jumpa dah kat kedai lain.. Sengal..! ^_<


So, sape kat sini yang suka makan calrose short grain ni?


WRITTEN BY :


You May Also Like

5 Silent Hunter's Footprints

  1. camne rasa beras korea ek? tak pernah makan makanan korea. hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe...tercapai hajat kamu

    ReplyDelete
  3. @Zie Madini Dia sticky2 skit.. Ala2 beras pulut.. Tapi less sticky dari beras pulut.. Makanan korea.. Erm, nak komen pun tak reti.. Bergantung pada tekak memasing.. MM suker jer.. Hehehe..

    ReplyDelete
  4. @Kancil 8349 Hehehe..Alhamdulillah.. Ngalahkan orang mengidam kan? Haha!

    ReplyDelete
  5. Mcmana nk masak dia? Mcm beras biasa ke sukatan air tu?

    ReplyDelete