Amboi2, Cik Semut Ni..

by - 1:07:00 pm

Assalamualaikum! ^_^

Sekarang ni umur dah dekat 30..*Tua dah aku rupanya.. T_T ..Haruslah rerajin amalkan minum susu.. Nak jaga tulang la katakan.. Tapi aku ni jenis culas sikit kalau benda2 yang berkaitan ngan kesihatan nih. Bukan culas apa, tak disiplin.. Aku minum ikut suka jiwa raga semanis kurma aku jer.. Eh..! ^.^

....biasa disarankan segelas pagi, segelas lagi malam sebelum tidur.. Aku pulak ikut mood.. Datang mood rajin, rajinler aku minum segelas pagi segelas malam. Datang mood malas tahap dewa, harem langsung tak minum. Kekadang jer paksa jugak minum. Tu pun incit asben yang paksa.. Tapi aku minum malam jelah.. Pagi buat2 lupa.. Selebihnya pulak banyak aku bagi si Tam Tam minum.. Ahaks! ^o^

Tapi yang aku bengkeknye, tiap kali nak minum ada jer makhluk nih tumpang minum sekaki.. Eh tak, 4 kaki kot.. Semut berkaki empat kan..? Ke 6..? Takkan 8 pulak.. Ermmm.. Failed! -_-#
Nampak tak dot itam kecik yang aku bulatkan tu? 

Aduyaiii, ko pun nak jaga tulang jugak ke cik semut oiii..! Setau aku ko tak bertulang, ate pe celup pulaklah ko duk berenang dalam gelas aku nih..? Ni lah yang buat aku naik malas nak bancuh susu nih..! Haha..! Alasan.. Nak ngelat dari minum susu.. Lalalalalala..~~


P/S : Sape kat sini yang rajin amal minum susu? 


Ladies, try this out the next time you're stuck in traffic...!


WRITTEN BY : 

You May Also Like

11 Silent Hunter's Footprints

  1. HEHEHE/...sama ler kita umur dh nk 30 tahun. zie 2 tahun lg utk cecah 30 tahu...whoaaaa! :P


    pssttt...semut pun nk minum gak arr yunk. minum sampai mati lemas koo dia. hahah :D

    ReplyDelete
  2. Jangankn air manis, air putih mati pun dia berenang jugak. Geram btul sgt2 ngan bdk2 tu skang.

    ReplyDelete
  3. bagus2 minum susu.. patut la nmpak muda gitu kan.. huhu..

    ReplyDelete
  4. Cik Semut call aku tadi, dia kata dia bengang betul ngan entry ko kali ni. ade setengah jam gak la dia merengek kat aku, kata ko kedekut la, tak berati perut la. puas aku explain kat dia, last2 baru dia setuju tak berenang dalam susu ko dah. Aku suruh dia baring dalam tin milo ko je, kekekek.

    ReplyDelete
  5. @Zie Madini Tu ler pasal.. Kelemasan di lautan susu anlene.. Wakakakaka! MM lagi 3 tahun nak masuk 30.. Extra sikit dari Zie.. Kuikuikui.. ^^,

    ReplyDelete
  6. @Cinta Misteri Eh, betul2! Kat umah ni pun sama.. Asal kita masak air je, 'dia' dulu yang rasmi.. Bengang jer rase di jiwe.. Huhu.. T_T

    ReplyDelete
  7. @FarhanaOh Farhana Hallamak! Ye ke? Ekekekeke.. Merah idung I u terkembang kuncup.. ^o~

    ReplyDelete
  8. @Arina Ahmad Ye ke weyh? Patut ar tetibe 'dia' mintak no. fon ko ngan aku pagi tadi.. Nak mengadu domba rupanya..

    Ooo, ko la yang bg idea suh 'dia' main golek2 dalam tin milo aku plak ni ye.. Hampes tul.. Uhuks! ;p

    ReplyDelete
  9. semut memang suka pow air kite :D

    ReplyDelete
  10. @Ardini Humaira Semut memang suka dengki ngn kite.. Huhu..

    ReplyDelete
  11. Semut suka kena telan mcm Shah pun nak jadi semut dan masuk minuman korang hehehe :)

    My fb Shah Shah Ril

    ReplyDelete