Lupusnya Zaman Pemerintahan Terakhir Khalifah Islam

by - 7:54:00 pm

Assalamualaikum..

Khalifah Sultan Abdul Hamed II  (Khalifah terakhir)


Memperingati 90 tahun sejarah hitam SISTEM PEMERINTAHAN ISLAM..

Khalifah terakhir kita Sultan Abdul Hamed II meninggalkan istana atas arahan Presiden Turki pertama Mustafa Kamal Atartuk pada 3 MAC 1922.

Tahun ini bersamaan 3 MAC 2012 adalah bertepatan dengan 90 tahun sejarah hitam bagi umat Islam di seluruh dunia. 

Dengan sokongan & kekuatan dari British & Zionis, Mustafa Kamal Atartuk telah mengumumkan penghapusan khalifah & pemisahan agama Islam daripada negara tepat pada 3 Mac 1924.

Kamal telah memerintah supaya Khalifah terakhir, Sultan Abdul Majid II supaya meninggalkan Turki sebelum subuh pada hari yang sama. Polis & tentera dikerah berhimpun di istana Khalifah & memaksa Khalifah memasuki kereta & seterusnya  membawanya ke Switzerland.

Atartuk kemudiannya telah mengumpulkan semua waris Khalifah & mengusir mereka keluar daripada Turki. Kesemua aktiviti keagamaan dimansuhkan, semua sekolah agama ditukar kepada sekolah sekular, mahkamah Islam dimansuhkan, azan dilaungkan dalam bahasa Turki & undang2 sekular dilaksanakan sepenuhnya.

Akhirnya impian British & Zionis untuk meruntuhkan Khalifah Uthmaniyah sebagai Daulah Islam yang terakhir telah tercapai, melalui tangan anak didik mereka iaitu Mustafa Kamal laknatullah.

Setelah jatuhnya Khalifah, maka satu demi satu wilayah umat Islam jatuh ke tangan musuh termasuklah bumi Palestin yang diidam-idamkan oleh Zionis & pihak barat.

Kini telah 90 tahun umat Islam kehilangan tempat berpaut untuk naungan & pimpinan Khalifah.

Bagaimana keadaan umat Islam kini di Palestin, Iraq, Libya, Syria, Kashmir, Pattani, Selatan Filipina & negara2 yang lain di seluruh dunia termasuk negara tercinta Malaysia.

Rata2 umat Islam hidup terkontang-kanting tanpa pimpinan & hala tuju perjuangan walaupun jumlah mereka kini telah melebihi seperempat daripada penduduk dunia (1.7 billion daripada jumlah 7 billion)-SUMBER.Persoalannya : Apakah sumbangan kita ke arah mengembalikan kedaulatan & kepimpinan Islam yang sangat diperlukan oleh umat & dunia antarabangsa pada ketika ini? 
~WALLAHU'ALAM~

WRITTEN BY : 

You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit

 1. Bukan ke tanda-tanda besar kiamat ialah umat Islam bersatu kembali?Pemerintahan Islam akan naik kembali.Tapi takkanlah kita nak bergantung pada tanda tu je.kita perlulah berusaha untuk menaikkan balik Islam.betulkan?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Umat Islam seluruh dunia perlu bersatu menentang kezaliman & penindasan terhadap umat kita..

   Delete
 2. Mustafa Kamal Artartuk mmg kejam..
  Cara dy mati un terlalu sadis..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Itulah balasan kepada orang2 yang zalim & kejam.. Janji Allah itu pasti..

   Delete