Best Sangat Ke Duk Mencucuk Orang Sana Sini Ni..?

by - 8:40:00 am

Assalamualaikum!^_^


Okey, tajuk kali ni hanya untuk perkongsian bersama. Sebelum tu aku nak tanya sikit, korang pernah tak mengalami situasi kene 'cucuk' ni? 

....maksud 'cucuk' kat sini bukanlah cucuk guna jarum, susuk, or segala mak nenek tu.. Tapi kena cucuklah. Ala, orang lain yang suka jadi batu api atau suka mengeluarkan isu supaya korang melenting. Takpun supaya korang bergaduh dengan kawan2 korang, or dengan adik-beradik korang.. Dan yang paling teruk boleh buat korang bergaduh dengan suami or isteri korang..

....pernah tak kena macam tu..? Aku bukanlah nak memburukkan sesape kat sini.. Tapi tu lah, kadang aku pelik.. Dalam dunia serba canggih macam ni pun still ada lagi manusia berhati busuk.. Lebih busuk dari bau bangkai.. 

Aku selalu jer kena. Tapi aku malas nak layan. Selalunya aku akan buat taktau or elakkan diri dari spesies2 manusia cani. Aku pun tak tau la apa intention diorang yang sebenarnya. Suka jaga tepi kain orang satu hal la, lepas tu nak cucuk2 orang lagi. Ape hal?!

Sometimes bengang jugak, tapi aku malas nak buka mulut. Coz aku hormat. & aku sabar. Sebab kalau aku dah start buka mulut nanti kang ramai plak yang bernanah telinga ngan jiwa tu. Dah kata aku kurang ajar plak kang.. So, lebih baik diam dari bersuara. Kurang dosa aku. Haha!


P/S : AWAS dengan golongan manusia yang suka men'cucuk' ni! Korang nak dengar boleh, tapi jangan sekali2 'pakai' kata2 diorang nih. Sebab mereka ni lah antara penyebab keruntuhan rumahtangga orang lain. So, think & act wisely..! ^_~ 


  Sape kaki chatting boleh join chit chat FREE


WRITTEN BY : 

You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit

  1. species yg cam ni memg layak di pulaukan jerr, tak pk dosa kot. cik mama pun pnah gak merasa kadaan yg mcm tu, memg bengang giler, mals nak pkkan, so sabar jerlaa.

    ReplyDelete
  2. @Cik mama Tu la kan.. Tapi kalau dah sedara sendiri tak best palk nak sisih menyisih.. Just buat kering sudahla.. Huhu..

    ReplyDelete