....Sambungan Agenda Hari Jumaat.

by - 1:46:00 am

Assalamualaikum! ^_^

Lama tunggu..? Kekeke.. Tak sangka ada jugak yang sudi menunggu entri dari aku ni.. Mekasih la ye korang2 yang baik budiman. Okay, entri kali ni adalah kesinambungan dari cerita INI. Sape yang belum baca or terlepas pandang tu sudi2kanlah diri jenguk ke sana coz aku tak lalu nak ulang cerita 2,3 kali.. Hoho..!

....so, agenda apakah pulaknya yang macam gempaq kebaboom sangat tu ekk..? Lai..lai..lai.. Mari dengar ini cerita..! Cerita berasal dari mulut pembicara.. Ceh, macam hape daa.. Meraban takde punca.. -.-

Okayla2, aku go straight to the point jelah ekk.. Takde idea plak nak buat intro pepagi nan buta cengginih.. Huhu.. Sebelum tu meh aku tempek gambar dulu..
Korang agak2 la kan kat mana nih..?

Bagi yang berada di Ipoh for sure tau lah ni.. Act, after asar tu aku & Mr. Chenta terus ke PCDA Fair kat Stadium Indera Mulia, Ipoh. Ape tu PCDA? Biasa kita duk dengar PC Fair je kan? Yang ni for sure semua orang tahu. Kali ni up sikit jadi PCDA.. PC (komputer), D (Devices), A (Accessories).. Makanya jadilah PCDA Fair.. Semua sumbat masuk skali.. Heheha..

....hari tu hari first fair tu berlangsung.. Aku bajet takla ramai sangat orang time tu.. Rupanya mak ai tuan, punyerla ramai manusia. Ish2.. Dalam hati dah merungut, "Alahai korang ni, napela tak datang besok2 jer.. Aku datang ari ni korang pun sibuk jugak nak datang ari ni.. Hampeh tul..".. Ha, macam tulah lebih kurang bunyinya.. Hikhik..! ^^,
See? Macam2 ada.. Ni aku just follow jer Mr. Chenta gi survey2 home & office accessories.. Badan dah letih seharian operasi housekeeping, tak berapa nak lalu pulak aku menjamu mata.. 

....tujuan utama kitorang ke sana adalah untuk beli something nih.. Permintaan FIL & abang2 iparku coz masa ni dorang dekat Kangar, Perlis. Takut tak sempat nak grab offer menarik.. Lagipun owner kedai ni dah familiar dengan husband aku ni, senang nak kauntim.. So, kitoranglah ditugaskan ke sini untuk shopping benda ini... 
v
v
v
v
v
v
v
v
New LCD Tv.. Yeah! Semuanya gara2 penangan bola la nih.. Sanggup beli tv baru nak tengok bola punyer pasal..

Kedai Harga Patut.. 

Memang sangat2 berpatutan harga barang2 elektrik kat sini.. Masa baru pindah sini pun aku & MR. Chenta gi beli washing machine & fridge kat sini.. Layanan yang diberikan sangat mesra pelanggan.. Maka terbelilah 32 inchis LCD TV ni oleh kitorang..! Hoho! ^o^

Dah siap pack untuk dibawa pulang..

Sampai rumah FIL, terus pasang & set channel.. Hehehe.. Konon2 nak buat surprisela tetiba sebijik tv baru dah siap terpasang baik punya tersergam dengan gahnya bila dorang balik dari Kangar nanti.. Ahaks! ;p

Mr. Chenta tengah gigih membaca manual nak setup tv baru..

Pssst! Nampak kotak tu? Besar tak..? Besar kan..? Korang boleh bayang tak bagaimana gigihnya aku & Mr. Chenta bawak balik benda alah ni NAIK MOTOR???.. Bayang2kanlah... -.-


P/S : Bodek punyer bodek dapat jugak aku FREE GIFT weyh dari auntie si tokey kedai tu.. Nak tau apakah  ia..??? Jeng.. Jeng.. Jeng..! Tunggu next entri k.. ^_~ 


Got the home décor bug and wishing for a new look for your home?

WRITTEN BY : 

You May Also Like

4 Shaklee Lovers Visit

  1. tgk cctv camera tu cam nak beli 1 je. letak kat depan umah weols utk tangkap siapa yg dok selalu "hantar brg" yg pelik² kat umah

    leh cought-red-handed gitu. hehehe

    ReplyDelete
  2. @eimaTolong beli untuk orang jer dear.. Hewhew.. =)

    ReplyDelete
  3. @Zie Madini ui, barang ape tu yunk..? Eh, bahaya tu.. memang bagus pasang cctv ni.. MM ari tu pun kalau ada extra fulus dah lama pasang nih.. Harga promotion murah2 sangat.. Lagi satu MM teruja sangat dgn security alarm system nih.. Siap boleh monitor dari oversea lagi, nak on off light dalam rumah or luar rumah semua boleh buat dari oversea.. Guna henpon jer.. tapi henpon canggih2la.. Henpon cam MM nih hapo pon x boley ha.. Huhuhu..

    ReplyDelete