Sekarang Dah Tak Perlu Risau If Bateri Handphone Low Tiba2 Kat Shopping Complex.. Hiks! ^_~

by - 8:00:00 am

Assalamualaikum!

Worldwide Rapid Mobile Phone Charging Station.

Korang pernah jumpa & guna mesin ni tak? Aku pun tak tau nak panggil mesin ke kiosk.. Haha! Apa ke jakun sangat plak aku ni kan..?

....nak dijadikan cerita, setelah bapak lama tak jejak kaki ke Jusco Kinta City kat area Ipoh ni, hari tu pegi2 banyak pulak benda2 baru terwujud kat sana.. Dan salah satu yang paling menarik anak mata aku untuk pegi dekat & godek2 macam orang batu yang tak pernah keluar dari gua, inilah dianya - Worldwide Rapid Mobile Phone Charging Station..

....gile peghak aku woi..! First time kot tengok charging station nih.. Bagus ar sape yang bagi idea letak benda nih kat tengah2 shopping complex cani kan..? Yela, kalau ada pape emergency nak kena call mana2 tapi bateri handphone plak low, bolehla recharge kat sini..

Cepat plak tu dia recharge.. Dalam masa 5 ke 20 minit jer.. Nak try jugak masa tu tapi handphone dua2 baru lepas cas, so tengok jelah.. Lain kali boleh try.. Kekekeke..


Kat tempat korang ada tak charging station cani? Pernah try? Cer citer cer citer..


WRITTEN BY :

You May Also Like

14 Silent Hunter's Footprints

  1. kt ne tu...x nmpak pun ritu de gak g sne..2 minggu lps...

    ReplyDelete
  2. biasa tgk...tapi xpenah guna.. sebab akan pastikan battery henpon penuh sebelum kuar umah.. hehe

    ReplyDelete
  3. syieda lagi peghak kak. hahaha.. sebab baru pertama kali tengok benda ni. :) dekat Jitra tak pasti dah ada ke belum.

    so far, area KL ni syieda belum jumpa lagi benda ni :)

    ReplyDelete
  4. ayu pn first time npk tak salah kt jusco atau giant..hehe

    ReplyDelete
  5. @eintan nurfuzie Alahai, lupa plak level brape.. Hewhewhew..

    ReplyDelete
  6. @Rafflesia™ Tak lama lagi semua shopping complex mesti wujud benda nih kan? =)

    ReplyDelete
  7. @are_lin@yu Macam best kan? lepas ni mesin apa pulak la yang kuar.. Hehe..~

    ReplyDelete
  8. waaa..klasssss laaa..
    tp x pnh jupelagi

    ReplyDelete
  9. @LYAfrina Tu ar.. MM pun baru frst time jupe.. Tu yang peghak sikit tu.. Hehe! ^^,

    ReplyDelete
  10. ada ke benda tu ? haha ..tak penah tengok pun

    ReplyDelete
  11. uii...ada gak kat sana sediakan kemudahan camgni ek. kat kuching lom lg jumpa kemudahan camgnie..hehe

    ReplyDelete
  12. @SP (spudinpunya) Ada bro! Tapi tak taula Jusco kat tempat lain dah ada ke belum.. Macam baru lagi je tu..

    ReplyDelete
  13. @Zie Madini Baru lagi rasanya ni Zie.. Tak lama lagi sampaila tu ke Kuching.. Ntah2 lagi canggih ko.. Hoho! ^_~

    ReplyDelete