TIPS Alihkan Rasa Lapar..

by - 5:10:00 pm

Assalamualaikum! ^_^

Crepes prepared with Prime Salmon

'Baru lepas makan.. Dah lapar balik? Tapi takut nak makan. Nanti berat bertambah lagi..! Arghhhh!!!'

Ha, mesti ramai yang sering mengalami situasi macam ni kan? Jangan risau, hari ni aku berbaik hati nak berkongsi TIPS untuk alihkan rasa lapar tu. Semoga dapat membantu korang kekalkan berat badan ideal & tubuh kekal langsing menawan. ^^,

  1. MANDI ketika anda berasa lapar. Ini kerana mandi mampu menenangkan anda & menjadikan tubuh lebih tenang. Lakukan sehingga rasa lapar itu hilang.
  2. HUBUNGI RAKAN yang 'kaki sembang' jika anda sedang lapar. Berbual di luar rumah & teruskan sehingga anda tidak lagi memikirkan soal makanan di dapur.
  3. MINUM AIR dalam gelas yang tinggi sebelum mula makan. Ini juga merupakan antara cara paling sihat untuk mengatasi rasa lapar yang tak menentu.
  4. LEKATKAN GAMBAR anda yang kurus di pintu peti sejuk. Ia mengingatkan anda betapa cantiknya anda jika kekal langsing.



Cubalah! Anda pasti berjaya! ^_^
Macamana Nak Survive Dalam EURO 2012 Ni?









WRITTEN BY : 

You May Also Like

17 Shaklee Lovers Visit

  1. leh diamal time bulan posa x nih?? nnti x pasal2 batal posa.. haha

    http://5zol-saidsomething.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. wah ada tips yang baik..ngee..biarpun sebenarnya susah untuk melawan nafsu namun insyaallah akan diusahakan..hihi

    ReplyDelete
  3. @5zol Eh2, bulan puasa janganla buat.. Tips ni bukan suh tahan lapar & tak makan langsung.. Tapi untuk mereka yang cepat lapar.. Baru lepas makan, tak sampai sejam dah lapar balik.. Ha, untuk mereka2 yang mengalami situasi macam tu la.. =)

    ReplyDelete
  4. @Arina Shamsul Nafsu memang sukar untuk dilawan.. Tapi usaha mampu mengatasi segalanya.. =)

    ReplyDelete
  5. aku tak mo la guna tips ni .. hehehe klu boleh nk je lapokan diri i sentiasa ... nk gemuk nk gemuk ...

    ReplyDelete
  6. dni asik lapa je nih. tengah risau menunggu ramadhan.. cemanala gamaknya berpuasa ketika sarat mengandung.. dh dekat due masa tu :')

    ReplyDelete
  7. Hehehe , Nurrul tak pernah buat pulak. selalu nya law lapar.. nak alihkan semua tuh.. Nurrul tidur or menghadap lappy blogwalking ! :P

    ReplyDelete
  8. @Edy Zaidi Hoho! Klu tak menjadi jugak tak dapekla nak nolong..

    ReplyDelete
  9. @eimaHehe.. Khas untuk mereka yang lebih berat dari berat ideal je ni..

    ReplyDelete
  10. @Ardini Humaira Mesti puasa tahun ni lebih bermakna buat Dni coz fasting for two peoples.. & bakal dapat orang baru dalam family.. =)

    ReplyDelete
  11. @Ardini Humaira Mesti puasa tahun ni memberikan pengalaman baru yang cukup indah buat Dni & baby.. =)

    ReplyDelete
  12. @Nurrul MM kalau lapar, nak tdo tak boleh.. Perut tak selesa.. Kena cari something dulu buat alas perut klu xnak makan pun. Baru boleh tdo.. Biasa MM bancuh milo+nestum.. Sedap! ^_^

    ReplyDelete