Apa Busana Pilihan Korang Tahun Ni?

by - 6:00:00 am

Assalamualaikum &
Salam 4 Ramadhan Semua!


Awfiya (Black & Pink)
Gambar kidnap dari Asylla Collections & Design

Hari ni dah masuk 4 Ramadhan.. Sekejap je kan? Pejam celik pejam celik dah 4 hari kita berpuasa.. Kita? Walaupun.... -_-

Okay, tak payah nak berwalau2 sangatlah bulan2 puasa ni kan.. Yang aku nak kongsikan di sini hari ni adalah mengenai pemilihan busana. Korang dah tempah baju raya belum? Biasa awal2 lagi orang dah tempah kan? Lewat2 nanti tailor dah tak terima.. Lain lah yang beli siap tu.. Hehe..

...so busana yang bagaimana jadi pilihan korang tahun ni? Aku biasa2 je.. Kurung jugaklah jadi pilihan.. Ura2nya nak berjubah sakan, tapi pikir2 balik jubah bukan aku pakai selalu pun.. Nak ke kenduri kawen ke apa, kurung jugak yang aku sarung.. Simple2 sudah.. Tak gitu..? Tapi terpulangla dengan selera & keselesaan masing2 kan..?

Oh ya! Bercakap pasal pemilihan gaya busana ni kan, sebenarnya ada maksud di sebalik setiap gaya pilihan korang tu tau? Maksud apa? Ha, nanti aku update jap lagi ye.. Nak gi basuh pinggan mangkuk pas bersahur tadi dulu.. Kekekekek..~~

Sementara menunggu tu, apa kata korang pilih dulu gaya busana bagaimana jadi pilihan korang as listed kat bawah ni.. Pilih jangan tak pilih..! Jap lagi kita reveal one by one apa maksud tersirat di sebalik gaya2 yang korang dah pilih tu..


  • Gaya feminin seperti jaket lembut berwarna baby blue atau kebiru2an.
  • Blaus renda bunga2 berona lembut.
  • Gaun berwarna pink lembut.
  • Baju warna cerah2 dengan aksesori bling2.
  • Sporty style seperti jeans dan t-shirt serta berkasut or bersandal.
  • Gaya klasik seperti baju kurung, or baju2 tradisional lain.
  • Pakaian berjenama & mahal.
  • Pakaian yang bermotif kulit haiwan or bergaris dan ber'high' heels.



....gaya yang manakah pilihan anda..? Nantikan next entri untuk mengetahui rahsia di sebaliknya... Tunggu.......~~~~^_^




WRITTEN BY : 

You May Also Like

19 Silent Hunter's Footprints

  1. tahun ni jaa pilih kebaya nyonya haha. tradisional giteww..

    ReplyDelete
  2. kalau xde dlm senarai mcm mne? hikhik. haz pun x beli lg bju rye.. maybe nk bli bju kurung moden or kebaya or kaftan kot. oh rambang gila mata! haha
    btw nice la gambar baju tu. huu.
    hmm.. haz maybe yg blaus renda bunga2 berona lembut kot. hee ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM pon tak beli lagi.. Sebabkan ada 2 pasang lagi kain tahun lepas yang mak MM dah siap jahitkan, makanya buat baju raya jelah terus.. Tambah plak sepasang yang majikan incit hubby bagi.. Jadilah tu.. Erm, nampaknya tak bertema jugaklah tahun ni.. Huhu..

      Delete
    2. samela.. nenek haz pun dah siapkn jahit 2 psg bju kurung. hee. n thn ni first time family haz nk pkai bju boria sebab my sis ada bli kain pasang yg sama je semua. polka dot lak tu. hikhikhik xD

      Delete
    3. Wah! Bestnya berboria lagi.. Mesti meriah kan raya family Haz tahun ni.. Jangan lupa tayang2 kat blog nanti tau.. Hehe, awal lagi dah sembang pasal nak tayang baju raya.. Kekekekek..~~

      Delete
    4. harap2 macam tu lah.. haha. mesti klakar je nanti semua boria pakai bju kurung polka dot. hihi. insyaallah nanti haz upload dlm blog. kan kan. br 4 hr puasa tp dh x sbr gile nk berhari raya.. lalala~ ^^

      Delete
    5. Ape plak kelakar.. Mesti comel2 jer nanti.. =)

      Delete
    6. insyaallah.. hikhikhik xD

      Delete
  3. baju kurung tetap jadi pilihan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Simple & evergreen.. Dari dulu sampai sekarang kurung tak pernah lupus di telan zaman.. Cewah! ^_^

      Delete
  4. deknie dah beli jubah hitam... ala potongan kimono sikit...hehehe...

    xde pon dalam senarai...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Owh tu, dalam kategori baju baju kurung macam heliza pakai tu la lebih kurang.. Konservatif style! Nice.. MM pon ade la selai jubah yang MIL belikan masa gi umrah beberapa bulan lepas.. Tapi tak terpikir pulok nak pakai tu.. Pakai masa raya haji jelah kot.. Hehehe..

      Delete
  5. dni tibai baju mana ada je raya ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM pon.. Dah ada 3 pasang mak jahitkan lebihan kain pasang untuk wat baju keje dulu.. Pakai jelah yang tu.. =)

      Delete
  6. hehee....kalu tuk raya baju kurungla huu

    ReplyDelete