Migrain Attack!

by - 12:11:00 am



Assalamualaikum &
Salam 8 Ramadhan Silent Hunters..


Sorry ye korang, semalam tak berupdate coz tetiba aku diserang migrain.. Nasib baik kelmarin sempat aku up 2,3 post. Takdela sunyi sangat blog ni. Actually, lepas up entri2 tu aku & hubby terus gerak bertolak ke KL atas urusan rasmi yang hubby kena attend.

Dalam perjalanan tu memang dah start rasa berdenyut tapi boleh tahan lagi.. Elok sampai KL terus ke Semenyih untuk berbuka dengan family SIL. Memang langkah kanan la kitorang time tu husband SIL belanja berbuka di hotel. Mau tak pecah usus aku makan bagai nak pengsan. 

....lepas tu apa lagi, menjawap ler aku menahan migrain yang makin kuat menyerang. Sampai2 umah SIL, duduk kejap agak2 dah tak tahan terus naik atas masuk bilik, mandi2 basahkan kepala. Lepas tu bajet nak terus tidur tapi tak boleh nak tidur sebab dah sakit sangat. Mintak tolong hubby gi belikan panadol, telan 2 bijik, dalam 10 minit camtu dah start lalok. Barulah dapat tidur.

Bangun2 pagi tu dah ok sikit.. Petang tu start sakit balik. Mungkin sebab panas sangat ke apa tak tau lah.. Lepas berbuka semua, layan kepala nonton tv jap. Agak2 dah tak tahan, terus naik atas mandi2 basahkan kepala cam biasa then tidur..

....sekarang ni pun still denyut2 tapi kurangla sikit berbanding kelmarin. Ni yang aku laju2 taip entri baru supaya blog ni tak sunyi sangat & korang pun takdela tercari2 aku kerinduan.. Haha! Okaylah, kepala dah berat.. Still tak berapa nak center, so aku tidur dulu ye..

Doakan migrain aku cepat2 hilang ye korang. If esok lusa blog ni tak berupdate tu paham2 la ye.. Nanti aku dah betul2 sihat baru aku up citer banyak2 k.. Kbai! Selamat malam.. Jangan lupa bangun sahur.. 





WRITTEN BY : 

You May Also Like

20 Shaklee Lovers Visit

  1. eyqa doakan akak cepat sihat...
    jangan lupe banyak rest taw...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks dear.. Alhamdulillah, da sihat sikit ari ni.. =)

      Delete
  2. sy pun slalu kena migrain...sampai muntah..try minum air limau nipis

    ReplyDelete
    Replies
    1. Air limau nipis boleh wat ilang kgrain ea? Tapi mungkinlah jugak, sebab biasa kalau sakit kepala biasa2 MM selalu minum teh o limau suam.. Alhamdulillah, berkesan.. Tak pernah try plak air limau nipis saja.. InsyaAllah, nanti MM try.. Thanks for the petua.. =)

      Delete
  3. For a person who has migrane like me, i figure that medicine can make it even worse. I started to take suppliment like vitamin C and fish oil. Alhamdulillah dah kurang sikit.

    Before this i had try a product imported from USA. It cost RM350 but luckily i got it for free hehhe

    http://igossiprizal.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la.. Memang pon sebenarnya.. MM jarang gak amik panadol or ubat2 tahan2 sakit ni.. Kecuali kalau dah tak tahan sangat baru MM amik.. Huhu..

      Delete
  4. hubby amy pun ada migrain dulu..tp lepas kahwin ni alhamdulillah xpernah lg dia kena serang migrain..sakitkan..semoga sis cepat sihat yer....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sakit.. Huhu.. Btw, terima kasih doakan MM.. =)

      Delete
  5. kita sama-sama migrain lah.. ehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pon migrain jugak ke Diera? Huhu.. Samalah kite..

      Delete
  6. semoga cepat sembuh..bulan puasa ni cuaca ak xmenentu

    ReplyDelete
  7. en.suami jaa pon ado magrain..tapi sib baik kdg2 jer dtg..dia kata sakit magrain ni mmg nak hantuk jer kepala kat dinding..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul.. Cara nak kurangkan rasa sakit tu MM selalu ketuk2 kepala sendiri.. Tapi kalau hubby nampak punyalah marah dia.. Hehe..

      Delete
  8. dni kalo pening2 suka makan yang masam2 macam sunkist, sunquick :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau pening tu lain dear.. Ni sakit yang berdenyut.. Buat apa pon dah tak jadi apa.. Huhu..

      Delete
  9. kite pon selalu sangat kene migrain.
    bile dah kene tu pehhh rasa macam nak hantuk kepala kat dinding.
    huhuhu.

    eh kite nak bagi kad raya.
    bagi alamat kat email eh. hehehe

    syazwanajamal@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kan? Eh, nak bagi kad raya? MM ada join segmen pape ke? Tapi dah orang nak bagi apa salahnya.. Hehe..
      Nanti MM email kan alamat ye..
      Btw, time kasih.. =)

      Delete