Nasi Lemak Ayam Golek Yang Marvelous!

by - 6:12:00 pm

Assalamualaikum!

Hai korang! Rasanya macam dah lama pulak aku tak up entri pasal life aku kan? Ak alahai, macamlah menarik sangat life story ko tu.. Haha! Ahh! pedulik hape aku.. Nak jugak citer kat sini.. Aku memang terkenal dengan tahap kedegilan yang tak berbelah bagi. So, no need to stop me coz I wont STOP to share my own life story here. Pergh! Speaking bajet bagus jer aku neh.. Berterabur weyh! Ngahahaha..!

Actually, ni citer masa hujung cuti sekolah lepas.. Haha! Dah lama aku peram gambar2 neh.. Pastu duk berpikir2 ntah bile pulak lah aku nak up citer pasal aku makan nasik lemak bombastik kebaboom mr. loba2 nih? Dah agak2 cukup ranum terperam, maka hari ni gagah la aku menempek beberapa keping gambar aku, Mr. Chenta & my family in law tengah makan2 di sebuah restoran ni.


Nama Restoran : Restoran Nasi Lemak Ayam Golek. 
Lokasi : Batu Gajah, Perak.  


Yang baju biru sebelah kiri tu biras aku. Tengah take over tokey kedai ambik order.. Ha, order2! =()

Aku seperti biasa, menjadi photographer tak bertauliah yang muncul di setiap sudut.. Bhahahaha! ^o^

Hah! Dak Nadjah dah bangun dari tdo.. Terus buat huru hara. Sape nak baca pasal Nadjah boleh flashback KAT SINI.

ABC Special Mr. Chenta.. Sedap! As usual akulah yang rasmi dulu.. Lalalala~~

See the ingredients? Sangatlah mewah.. Siap ada jeli sumi lagi.. Tu pun aku gak yang kebas.. Erm..

Demi menjaga keamanan & kesejahteraan mata, aku minum Carrot Susu jer..

Tu dia! sampai dah.. Nih aku punya Nasik Lemak Ayam Golek.. Act, ada jer menu lain macam Nasik Lemak Ayam Panggang, & makanan panas lain.. Tapi disebabkan nama restoran dia 'Restoran Nasi Lemak Ayam Golek', so aku anggap mesti itulah menu terbaek kat situ..

Dannnnn..... Anggapanku benar belaka! Ceh macam tajuk lagu Ziana Zain plak.. Memang Tip Top dia nyer Nasik Lemak! Kagum betul aku.. Ayam golek pun sangatlah menepati citarasa pelanggan.. Bukan aku jer, semua kata sedap.. Oh! Nampak tak kulit lala yang bertaburan dalam pinggan aku tu? Tu pun aku kebas dari menu Mr. Chenta gak..! Aku memang kaki kebas makanan orang.. Miahhahahaha! ^o^

Pemandangan dari luar restoran. Korang boleh pilih nak duduk kat meja makan biasa or atas pondok2 kayu kecik yang disediakan.. Mulanya kitorang nak duduk atas salah satu pondok tu.. Tapi dek kerana kapasiti yang agak besar & kurang keyakinan dalam jiwa & sanubari (*takut roboh.. -_-#), maka kitorang amik sit biasa jer.. 

Hah, kalau korang nak gi makan kat sini jangan lupa usha banner nih! Mesti jumpa punyer.. ^^,


Woo! Aku cakap korang, nasi lemak ayam golek dia memang terbaek ah! Kalau tak caye, korang boleh gi try sendiri. Restoran dia betul2 tepi jalan besar. Tapi aku rasa dia buka malam jer kot. Manusia memang ramai gi makan kat situ. Cuma masa kitorang pegi tu ramai staf dorang cuti, so servis a little bit lembab. Tapi takpe, sebab makanan dia tip top, kitorang sabar je menanti.. Jangan lupa gi try tau! ^_~



Jadi antara yang terawal miliki iphone5 secara percuma


WRITTEN BY : 

You May Also Like

2 Silent Hunter's Footprints

  1. sronoknyeeeeee !! nak gi sini la nnt . tp cuti pulak dah nak abes . huhu T-T


    #Sis punye header chantek ! hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yasmin duk mana? Nanti ada masa pegilah.. Tak rugi.. Memang sangat sedap! ^_^

      Eh, sempat plak puji2an.. Hik2! Tenkiu! ^_~

      Delete