Jeep Pengganti Crocs Yang Hilang

by - 9:01:00 am


Assalamualaikum warga blogger semua! ^__^


Korang tau kan, sebelum ni aku ada sepasang kasut Crocs yang aku sangat suka pakai ke mana saja aku pergi. Keluar jalan2 aku pakai, buat basahan harian pon aku belasah kasut tu juga, balik kampung pon aku sarung kasut tu jugak, pergi fieldwork redah semak, panjat bukit bagai pun aku belasah pakai kasut tu jugak.. Nampak tak betapa serasinyer diriku dengan Crocs..

Malangnya, disebabkan INSIDEN KAT SINI lah aku kehilangannya buat selama2nya. So stressful ko haku time tu. Kasut favourite kot weyh! Mahal plak tu.. Mau tak sedih? Berbulan aku meroyan hoi..! -..-

My Jeep Flat Shoe

Selepas kejadian tu, kasut Jeep ni lah yang aku redah pakai sampai hancur. *Kasut hantaran kawen ni tau..Heee..* Disebabkan kaki aku ni tak berapa betah nak pakai heels bagai, maka aku pilih flat shoe jer untuk hantaran coz kompem aku tak pakai heels2 ni nanti coz tumit aku memang tak tahan kasut2 tumit tinggi. Kalau boleh pon hanya dari jenis2 wedges jer.. Tu pun tak boleh pakai lelama jugak.. Manja kan kaki i..

....wlaupun kasut ni flat, tapi dia tak comfit cam Crocs coz dia punya tapak sangat nipis. Aku pakai kejap jer tumit dah start sakit. Nyesal plak pilih kasut ni dulu.. Tapi apakan daya, nasik sudah menjadi tapai.. Eh!

Rabak di sana sini dek kelasakan ku yang tiada tolok bandingnya..

See the red circle? Nampak kan betapa lasaknya aku..? Lebur kasut woi.. Belum lagi ko tengok kat bahagian depan. Rabak habis.. Nanges tengok. Yela, walaupon bukan kasut favourite tapi kasut ni tinggi sentimental value dia. Hantaran kawen kot. Mana tak sentimental. 

....maka untuk mengekalkan nilai2 kesentimentalan itu, Mr. Chenta gantikan dengan kasut baru! Hoyeay2! Sudah tentulah akan jadi my new favourite shoe nanti. Nak tengok? Tunggu next entri k.. Till then, chiow! ^_~





WRITTEN BY : 

You May Also Like

8 Shaklee Lovers Visit

  1. cikji pun selesa pkai flat,rasa cepat je jalan hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? Rasa panjang jer langkah.. Tak payah nak control2 ayu.. Hiks! ^_~

      Delete
  2. sama saya kalu dah suka kehulu hilir itu lah kasut yang dibwa..
    nway,
    selamat hari raya maaf zahir batin dari saya *-^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan.. Kalau dah selesa yang tu lah dilanyak sampai lunyai.. Hiks! ^_^

      Selamat hari raya jugak Qaseh! ^^,

      Delete
  3. mmg mejawap kena beli kasut baru dh tu kan. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah kena beli sangat dah ni.. Hehe..

      Delete