My Fashion and Beauty Inspiration

by - 10:06:00 am


Assalamualaikum & Good Day All! ^__^


Hari ni aku nak berkongsi serba sedikit tentang inspirasi aku dalam berfesyen & dalam memelihara kecantikan. Sebagai seorang wanita, aku rasa semua orang pun suka cantik-cantik kan? Samalah macam aku.

Dalam dunia fesyen, design & rekaan pakaian sentuhan seorang pereka fesyen muda menjadi inspirasi aku iaitu Hatta Dolmat.

Photo
Hatta Dolmat

Bagi aku, rekaan pakaian sentuhan Hatta ni sangat fresh & trendy. Bila tengok artis-artis menggayakan pakaian-pakaian rekaan Hatta ni, nampak sangat anggun & gorgeous! Antara pakaian rekaan Hatta yang menjadi kegemaran aku adalah dress nikah Irma Hasmie yang diilhamkan dari kisah agung Puteri Balqis. 

Sentuhan yang sangat fresh dari Hatta.Very awesome & so sophisticated! 

Dress ni diperincikan dengan taburan berlian yang sarat & tampak mewah. Ia menggambarkan pemakaian seorang wanita muslimah yang anggun & sopan. 


Terbaru yang menjadi favourite aku adalah dari koleksi Hatta Dolmat yang diberi nama 'RAYA: LA DOLCE VON TEESE PRET-A PORTER 2012' yang menampilkan ciri-ciri moden. Kali ni Hatta mengetengahkan polkadot pattern yang menjadi kegilaan aku. Sangat-sangat sweet & gorgeous untuk digayakan di Aidilfitri. Antara yang menjadi inspirasi aku adalah :

Polka Ruffle White


Polkadelic Pink Peach


Russian Red Satin with detail on shoulder sequin waist band.



Dalam menjaga penampilan & kecantikan diri pula, aku selalu rujuk pada dua majalah kegemaran aku iaitu RAPI & MINGGUAN WANITA. Banyak info-info berguna yang disediakan terutamanya dari segi  kesihatan & kecantikan. Ia juga banyak membantu aku mengenalpasti & mengatasi masalah-masalah dalaman & kecantikan wanita. Selain dari itu, ia juga banyak menyediakan tip-tip menarik untuk diamalkan bersama.

   
Majalah RAPI 


Majalah Mingguan Wanita


Jadi itulah dia sedikit sebanyak yang dapat dikongsikan. 3 inspirasi aku dalam berfesyen dan menjaga penampilan serta kecantikan. HATTA DOLMAT, majalah RAPI dan MINGGUAN WANITA. Korang pula bagaimana..? ^_^ 





WRITTEN BY : 

You May Also Like

8 Silent Hunter's Footprints

  1. mahal gile babeng semua baju rekaan hatta dolmat fuh dasat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang mahal.. That's y cuma mampu jadi inspirasi jer.. Nak beli nan mampu den.. Huhu..

      Delete
  2. mampu tgk je..hehe~

    jom join GA raihan. http://sukacakapsorang.blogspot.com/2012/08/giveaway-by-sayadia-dan-dia.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau takpe.. Huhu.. Thanks for inviting! Nanti ada masa MM join ye! ^_~

      Delete
  3. No komen...girl talk...
    Hanya membaca..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh, guy pun boleh talk2 jugak.. Boleh talk pasal kesihatan, kebersihan, & penampilan what.. =)

      Delete
  4. Replies
    1. Kan? Rasa cam nak re-nikah jer.. Nak buat baju nikah camtu.. Hehehe.. Aci tak? Lalalalala..~~~

      Delete