SnowWorld Di Malaysia!

by - 2:28:00 pm


Hey peeps! ^__^


Teringin nak main salji? Tak payah pegi jauh2 sampai ke luar negara dah. Kat Malaysia pon boleh main salji. Boleh feeling2 musim sejuk macam di oversea. Jimat duit. Hehe..




Kat mana nak pegi? Selain dari rumah 4 musim yang ada kat Shah Alam nun, skang korang dah boleh bersejuk2 main salji di SnowWorld di First World Plaza! Dekat kan? Naik kereta pun boleh sampai.. Kalau nak tau, SnowWorld ni baru lagi tau. Ianya menjadi antara daya tarikan terbaru di Malaysia.


Terdapat beberapa tarikan utama yang ada di SnowWorld ni. Kat sini korang boleh merasai sendiri pengalaman musim sejuk sebenar dengan berkonsepkan Winter Downtown & World Heritage. Wah! Best kan?


Sambil2 berjalan dalam SnowWorld ni, korang bolehla usha2 deretan kedai ala2 heritage yang disediakan seperti English Tea Shop, French Bakery, dan Italian Pizzeria. Tengok, dalam satu tempat korang boleh merasai pengalaman berada di beberapa buah negara berbeza.. Best kan? ^^,




Di sana jugak ada disediakan LED Light Animation Scheme untuk memberikan pengalaman berbeza untuk  kepuasan para pengunjung. Sambil2 korang berjalan dalam dunia penuh salji ni, korang akan dihidangkan dengan pemandangan menarik dengan skim pencahayaannya yang unik di mana suasana di dalam SnowWorld ni akan bertukar secara perlahan2 dari pemandangan waktu siang yang menceriakan ke pemandangan waktu malam yang penuh magik! Pasti mengagumkan..! 




Ada banyak spot2 & sudut2 menarik yang disediakan untuk para pengunjung. Korang boleh snap2 gambar dengan gembiranya di SnowWorld ni. Lepas tu bolehla tayang kat kawan2. Mesti dorang jellessss... Ahaks! Ooops! Niat menyimpang di situ.. Ngeeeee..~~~




Antara lain yang menarik, ada juga disediakan Warm House untuk kita berehat & memanaskan badan. Almaklumlah, orang Malaysia ni kan tak biasa dengan musim2 sejuk bagai nih.. Mana tahan sejuk2 melampau lelama. Suhu -6°C kot.. Tahan ke? Ha, jangan risau.. Kalau agak2 dah beku kebas abis dah kaki tangan tu bolehla berhenti rehat panaskan badan dalam Warm House ni. ^_^




Ice Sculpture, Play Slide, Cresta Run Slide, Snowball Time pun hado. Apo tu? Ha, ni part yang paling best.. Aku suka! Haha! Tengah korang duk sibuk bermain salji tu nanti jangan terkesima plak dengan ukiran2 ais kat dalam tu.. Memang korang akan kagum abis.. 


Nak lagi adventure? Cubalah naik Play Slide & Cresta Run Slide plak.. Maunya putus nyawa sesaat.. Hakhak! Dah puas penin2 ngan Cresta Run Slide tadi, apa kata kita main perang bola salji plak. Barulah rock! Weeeeehuuuu! Best3! ^__^


Jom tengok harga tiket!




Kepada sesiapa yang berniat nak bawak anak2 or family bercuti sambil berhibur tu sangatlah disarankan ke SnowWorld di First World Plaza ni. Pasti tak menghampakan. Harga tiket pun berpatutan. 


Aku tak pergi lagi tau. Tapi dah dengar macam2 yang best kat SnowWorld ni mesti nak kena pegi jugak nih. Erm, cane nak bodek incit suami ekk??






WRITTEN BY : 

You May Also Like

27 Silent Hunter's Footprints

  1. kalau g sane nanti, aku g sane.. ko bawak aku ek? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erks, apa kate ko je yang bawak aku.. Hikhik! :p

      Delete
  2. harga pun ok ni yg teringin nk g gk ni.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu ar kan? Klu dapat gi sama2 kan best.. =)

      Delete
  3. Wah...menarik nih. Dah lama tak naik genting.

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM bukan kata dah lama tak naik, memang tak pernah sampai pon.. Cian kan ittew nih.. Sobs! t_t

      Delete
  4. Tak yah pergi ke Gemting Highland..heheheheh

    Jemputan rasmi buat anda…
    Promosi sikit……hehehe
    Dijemput sertai segmen saya ini:
    http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erks, kat Genting gak ni Encik Hanif.. Hehe.. Owh, mekasih jemput MM.. InsyaAllah ada kelapangan MM join ye.. ^_~

      Delete
  5. wah bestnye.. kalau dpt pergi ni mesti seronok...
    bila lah dpt nak ke sana??? huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jangan kata Masz, MM yang duk sejengkal je ni pon harom tak sampai2 lagi.. Sedey kan? Sobs! T_T

      Delete
  6. lama xg genting..last pergi 5 tahun lepas..hahahha..pergi 4musim dh sejuk..gigil..kalau g situ lagi lah menggigil..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Okay la tu.. sekurang2 penah pegi.. MM langsung tak pernah jejak kaki.. Ni baru nak bodek incit hubby gi.. Kekekeke..~~

      Delete
  7. wah tak payah pergi obersea pon dah boleh main salji. best gila. harga pon okey lah jugak kan. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. Di Malaysia ni macam2 ada.. Buat apa penin2 bazir sen gi jauh2.. ^^,

      Delete
  8. saya memang mencari mklumat neh! saya nak ke shah alam mgu depan ingat nak p ler tempat macam neh! huhuhu yahoooo~

    ReplyDelete
  9. lya pon bru tahu sal tmpat baru ni..sgt2 menarik..hope , dpt bercuti ke sini nanti.. tiket pon..mampu milik.

    ReplyDelete
  10. akak g nnt nak ikut blh?hihihi... :p
    mcm meriah gitu ha gaya yer...tarikan sungguh!

    ReplyDelete
  11. Boleh dipertimbangkan untuk diterjah cuti sekolah nanti :)

    ReplyDelete
  12. wah best ni boleh la pergi nanti hehe

    ReplyDelete
  13. syok nih... kena cuba sekali ...

    ReplyDelete
  14. good luck for the contest, dear

    ReplyDelete
  15. wah, macam menarik ni. boleh pegi la nanti

    ReplyDelete
  16. umpama suasana kat jepun pulak rasanya ^^

    ReplyDelete