Amboi, Seronoknya Mafia Ni Buli Orang..

by - 5:22:00 pm





Macam ni lah mafia2 kat Rusia mempermainkan juruwang pasaraya kat sana. Teruk kan? Kalau aku kena macam ni meraung dah kot.. Stress!!!


Nasib baik kat Malaysia takde mafia macam ni. Aku dulu pernah jugak berpengalaman kerja sebagai cashier sementara cuti sem. Part yang paling stress bila nak tutup daily sale. Time buat balance tu, tetiba account  short.. Pergh! Setiap kali short tu rasa macam nak menangis pun ada.. 


Ko tau sebab apa nak nangis? Opkosla sebab ko kena ganti jumlah yang short tu hoi..! Kalau singgit dua tu boleh diterima pakai lagi, kalau dah main puluh2, ratus2?? Tak ke nganga ko kat situ? Ribu2 apetah lagi.. -..-  Negatip terus gaji ko.. Cukup bulan ikat perut..  T_T



P/S : Sape2 nak jadi cashier tu kena cekap mengira & buat balance akaun.. Juga kena kental mental & emosi.. Nampak cam senang kan? Tapi sebenarnya tidak.. Jadi respectlah sikit dengan mereka yang bergelar cashier ni.. 






WRITTEN BY : 

You May Also Like

6 Shaklee Lovers Visit

  1. jadi cashier kena tenang selalu.mai takleh,gelabah kang terpelanting skali mesin2 cashier tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep! Kena sangat tenang.. Biarlah orang nak marah ke hape pon.. Chillex sudee.. Hehehhe.. Tapi kalau sampai terpelanting mesin cashier tu dah kes parah tu yunk.. Hikhik! ^^,

      Delete
  2. huuuu kalau jadik cashier lg x best bile org ramai berduyun2 beratur hahaa...pastu kutuk2 cashier lembap hehe...pena dgr org kutuk2 cashier selamba jek...sian cashier tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah masalahnya rakyat Malaysia kita sekarang ni.. Ntah ke mana hilangnya sifat sabar tu.. At least respect la kerjaya orang lain jugak even kerja dia tak sehebat uolls kan..

      Delete
  3. fuhhh mmg dah tau susahnya jadi cashier.. sbb tu kalo ada org offer jadi cashier wlpun part time.. moon akan tolak 100%

    dan kalo p shopping..jgn laa kita pandang remeh kat mereka.. nmpak je keje dorg ni xbape standard..tp tersangat mencabar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu moon.. MM cukup tak suka dengan orang yang suka memandang rendah dengan kerja orang lain..

      Delete