Gedangnya Tulang Itu.. Erks !

by - 7:29:00 pm


Selamat petang warga blogger! ^_^


Cea.. Tetiba gah jer tempek gambar sup tulang sulung aku ni. Musim2 raya korban ni biasalah kan. Kalau tak daging, tulang.. Kalau tak tulang, daging. Tu je la menu femes bila tiba musim raya korban.. Aku pun tak ketinggalanlah nak bertulang bagai.. Kehkehkeh..


Nama sup ni Sup Tulang Gedang.. Mana tak gedang, aku main campak jer sebesar2 alam tulang tu masuk periuk. Bhahahaha! Nak potong kecik2 takde pisau besar.. Penuh satu periuk ngan tulang sajer.. Muehehe !~


Aku kan amatur lagi bab2 nak masak sup tulang temulang bagai ni. Hentam jelah masak. Dah orang bagi kan, takkan nak dibuang pulak tulang nih. Sayang woo.. Nasib baik lulus. Kesian incit suami.. Dah rupa zombi aku tengok duk mengokak si tulang gedang. Kekekekeke.. 




Dah kenyang2, pekena pulak mangga lemak manis yang MIL bawakkan. 


Dah siap2 potong & masuk fridge. Makan sejuk2 syorga ko. Sambil mencekik mangga, sambil layan blog.. Hikhik.. Tapi tak sempat nak update blog tetiba kilat sabung menyabung plak, tu yang off jap tu.. Ni baru berkesempatan nak update blog.. Selamat menjamu mata ye semua! Hehe.. ^___~









WRITTEN BY : 

You May Also Like

26 Shaklee Lovers Visit

  1. slurpppppppppppppppppp...


    sedapnyer........

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bolehla Lya.. Tak pernah masak sup tulang.. Nasib incit laki tak komplen.. Kira pass ar tu.. Hehe..

      Delete
  2. dua2 mknan tu sedap.sup ni mmg feveret nik la :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak je sedap.. Belum tentu lagi sedap ni.. yang kompem sedapnya mangga tu.. Memang nanges makan.. Hiks! ^_~

      Delete
  3. memang time ni la banyak sup tulang...
    kat ofis tadi masak sup tulang, ada staff bawa utk dimasak dan makan ramai-ramai.....

    salam BW

    http://memoriessharidz.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan ? Kat mana2 kalau tak jumpa menu ni tak sah kot musim2 korban cani.. Btw, salam kenal.. Terima kasih sudi bw ke sini.. =)

      Delete
  4. baru je pas makan mangga yg baru keluar dari fridge..nikmatnyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syok kan kalau makan buah2 yang fresh kuar dari peti sejuk.. Nyaman gitu.. Hehe.. =)

      Delete
  5. yela kan, selagi x habis hasil korban raya haji mmg itu je la lauk pauknya...hihi..nmpk sodap!!

    ReplyDelete
  6. kalaw CP pown , kalaw tulang besar begitu , tak tataw CP nak masaknye , hahaha !! naseb dpt tulang kecik2 je , masak sup juger , mangga tuh amat menggiurkan la , acano ni ?? hehehe ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la pasal.. Main humban je seketul gedabak masuk periuk.. Kahkahkah! ^o^

      Delete
  7. maap , ter TAG kamu , hehehe !!

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/10/segmen-2-terjah-follow-menaik.html

    ReplyDelete
  8. suka sangat sup tulang :) semalam baru makan dengan bihun sup pepanas. perghhhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah! Makan ngan bihun sup lagi nanges.. Hehe.. =)

      Delete
  9. sup tulang....tp skrg muak mkn yg berkaitan lembu dh...hohohoho.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Maunya tak muak kalau dah hari2 duk ngadap kari daging lembu, sup tulang lembu, masak kicap daging lembu.. Huhuhu..

      Delete
  10. sedapnya..mm ayu nak sikit..hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh.. Mai singgah umah.. Heheh..=)

      Delete
  11. yang mai suka raya haji ni daginglahh..hihi all time feveret

    ReplyDelete
  12. Bila hujan dapat pekena sup memang terbaik lah :)

    BTW TQ sebab inform pasal contest tu ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pulak sup panas2 yang baru angkat dari dapur tu kan? Pergh! Nanges..! Hehe..

      Oh, sama2.. Tahniah ye! ^_^

      Delete
  13. Baru lepas makan..tp bukan nieza yang buat..mak yg buat..pegi amik tapau..huahua..

    Nieza buat tak sesedap ma nieza buat..hubs teringin nak mkn lagi..hikss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Kita masak memang takleh lawan air tangan ibu.. Ibu masak apa pun sedap.. =)

      Delete