PRODUCT REVIEW : Charcoal Mask

by - 11:00:00 am


Assalamualaikum & Selamat Berhujung Minggu! ^_^


Dah lama aku tak buat product review kan..? Hari ni aku nak review tentang satu produk ohsem ni. See pic kat atas ? Yezza! Charcoal Mask! Aku rasa produk ni dah cukup femes amos dah kat Malaysia ni. Rata2 yang dah cuba produk ni semua berpuas hati. Termasuklah aku! Hikhik! ^_^


Mask ni memang cukup kuat untuk tarik all ur excess sebum, blackhead & whitehead out. Serious aku cakap ni tau. Aku pakai baru sekali hari tu. Masa nak tanggalkan tu ya ampun, berair2 mata ni ha. Pedis! Tapi hasilnya memang sangat memuaskan. Aku sookaaaa!!! ^o^


Cara2 nak apply mask ni mudah jer. Jom ikut cara aku! ^_^


1. Mula2 cuci muka dulu bersih2.


2. Kemudian wapkan muka korang dalam 10-15 minit.. Tujuan kita wap muka ni adalah           untuk membuka liang2 pori kita so that senang untuk tarik all sebum2 yang berlebihan di wajah. =)


3. Then, apply mask ke seluruh wajah korang. Apply tebal sikit supaya tak terkoyak masa kita nak tanggalkan nanti. Biar hingga kering.



**WARNING! Mask ni super strong tau! Make sure tak kena kening korang.. Kang tak pepasal jadi alien plak tak berkening! Hewhew.. T_T


Abaikan muka sememeh aku yang comot nih..


4. Bila dah kering, tanggalkan mask korang perlahan2 bermula dari dagu seterusnya ke atas. 


5. Then, cuci muka korang sekali lagi. Lap dengan tuala bersih.


6. Apply toner untuk mengecilkan kembali liang2 pori yang terbuka tadi. Then apply moisturizer bagi mengembalikan kesegaran & kelembapan kulit muka korang. 


7. Siap! ^__^



Dannnnnnn
inilah hasilnya!!!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
v
Muka kita akan rasa lebih fresh, licin, & cerah! ^^,


Close up sikit! No more excess sebum! ^_~



Oh, btw ni wajah terbaru aku after 2 minggu lebih ambil Vit C. Lebih anjal, cerah, & bebas jerawat then before! Sangat puas hati! ^_^


Kepada sesapa yang nak cuba tapi taktau nak beli Charcoal Mask ni kat mana, korang boleh order dengan Ayu! Aku pun order ngan Ayu jer memandangkan aku agak jarang keluar lately.



Korang boleh terus ke Blog Ayu
atau ;
Contact Ayu melalui h/p : 010-373 7834




PRICE : RM15 (include postage)
SATISFACTION RATE : Fully Satisfied
REPURCHASE : Yes







WRITTEN BY : 

You May Also Like

30 Silent Hunter's Footprints

  1. wahhh lengkap dear!hihi...tq dear mmg skt skit nk tggl rsa nkmat ..haha..okla klu sesuai dgn mka kta kn..sgt epy bla testimoni positif.;-)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan sikit sakitnya ni Ayu.. Macam nak terkoyak kulit den yang halus lagi mulus malah kudus nih.. Kehkehkeh! Tapi hasilnya very da ohsem! Loike sangat2! ^_^

      Delete
  2. semua pakat dok buat entry pasal charcoal mask...membuatkan perasaan cik siti membuak buak untuk beli...hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Beli la.. Murah jer.. Kalau tau nak cari kat mana lagi boleh dapat murah.. =)

      Delete
  3. sy selalu guna biore je tuk hilang blackhead hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. MM jarang guna mask2 ni.. Malas.. Yang ni jer rasa nak cuba.. Nasib baik best! ^_^

      Delete
  4. stok pon lm hbs, cr kat daiso xde lak stok T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mask ni laris sangat sekarang.. Memang stok cepat habis.. =)

      Delete
  5. Replies
    1. Oh, sakit tak hengat dik oii.. Nak2 tang yang kat bawah mata tu ha.. nak nanges pun ada.. Huhu.. Tapi hasilnya memuaskan.. =)

      Delete
  6. mmg best..amy pernah guna dgn hubby..nak tarikh sakit muka..merah muka2..last xpakai22.heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan? MM tak suh lagi hubby cuba.. Kalau dah bagi cuba sekali kang, asik nak suh tempek mask jer plak kang kat muka dia.. Heheh..

      Delete
  7. ala..x penah pakai pun..nnati try..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la CikNana.. Mesti puas ati! ^^,

      Delete
  8. huhuhuhu byk nyaa entry pasal produk neh huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Produk femes haruslah banyak.. hakhak! ^o^

      Delete
  9. dulu rajinnnn je zie bermask bagai taw. skrg....mim alif lam sin. hehehe

    ReplyDelete
  10. ramai yang buat review ttg produk ni dear :) saya pun teringin nak cuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cublah dear.. Memang best sangat.. =)

      Delete
  11. deqla nk try gak..hari tu jmpe ayu dah soh dia bawak tp dia lupe lak..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu.. Takpe, nanti leh jumpa lagi.. =)

      Delete
  12. hai, saya pun pengguna setia charcoal mask ni, mmg puas hati sangat2. ms nk peel off mask tu, rs segala kotoran semua keluar habis, suka sangat! sy pun ada jual charcoal mask ni, murah je, kalau berminat boleh jenguk fb page saya: http://www.facebook.com/saranghealthandbeauty

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke ? Insha Allah, nanti saya jenguk2 ye.. =)

      Delete