10 Jenis Kawan..

by - 10:57:00 pm

Salam 1 Malaysia! ^^,


Jumpa ni kat FB.. Korang nak kenal kawan korang jenis yang mana satu ? Jom cekidot! ^^,



1. KAWAN CHIPSMORE => Kawan macam ni sekejap ada, sekejap tak ada. Hairan juga dia pergi mana. Kena tangkap dengan bunian ke?

2. KAWAN BUAYA => Dia ni macam buaya.. Suka makan orang.. Dengan kata lai, *kawan makan kawan*.



3. KAWAN PERFUME => Time wangi je dekat dengan kita, time busuk menjauh..  Dalam bahasa lembutnya, *time senang ada dengan kita, time susah dia lenyap!*



4. KAWAN PISAU => Mulut dia tajam mengalahkan pisau sampai kita pun takut nak cakap lebih dengan dia. *The mulut is very the laser.. Tapi biasanya orang yang mulut laser ni hatinya baik..*



5. KAWAN CHOCOLATE => Adeh! mulut dia manis gila mengalahkan coklat. Dia pakai ilmu apa?



6. KAWAN KAYU => Dia ni tunggul. Orang cakap apa pun dia buat derk je. *Takde perasaan dol.. Sabo jela =..='*



7. KAWAN SPAN => Lembut. Seorang yang sopan-santun. Memang lembut tahap gaban. Suara pun ayu je.



8. KAWAN DURI => Dia ni suka sakitkan hati kita so, dia ni adalah salah satu dari spesies duri di dunia. *Jenis yang suka tikam belakang tu  pun dalam kategori ni lah jugak..*



9. KAWAN KAUNSELING => Yang ni jenis kerja dekat Jabatan Kebajikan kut. Semua benda dia nak tahu.*Adeh!*



10. KAWAN IBU => Sebijik macam ibu kita! Selalu ada di waktu kita susah dan senang. *Kawan macam ni la yang semua orang nak...^^,*

P/S : Jadilah kawan yang mampu menegur sahabat kita apabila mereka melakukan kesalahan. Berkatalah benar walaupun pahit. In Shaa Allah itu kawan yang terbaik!








WRITTEN BY : 

You May Also Like

14 Shaklee Lovers Visit

  1. kawan ibu adalah spesis yang palingggggggg susah nak jumpa kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sangat susah.. That's why la bila dah jumpa jaga betul2.. =)

      Delete
  2. haha... kawan buaya tu deqla sendiri dah ada pengalaman...mmg spesis buaya la tu kan...huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biawak pon boleh.. Lalalalla~ ^^,

      Delete
    2. hahaha.. cicak kobing pun... :p

      Delete
    3. Cicak kobing takde harga.. Cicak tokek baru masyukkk! Ahaks!~~ Merapek suda.. ;p

      Delete
  3. dah mcm2 kawan dah jumpe. semua kat atas tu, semua along dah jumpe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jauh berjalan luas pemandangang.. Eh ?

      Delete
  4. betul tue jadi kawan kena tegur kalau dia buat salah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi yang masalahnya, si kawan tu pulak jenis tak makan nasihat orang.. Kata dia je yang betul.. Payh.. Payah.. =..=

      Delete
  5. amin..moga diperkenankan dear ;-)

    ReplyDelete
  6. moga dijauhi kawan yg tak baik.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Moga kita tergolong dalam kawan yang baik juga.. =)

      Delete