Antara Sebab Mengapa Rezeki Susah Nak Masuk

by - 7:35:00 pm

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!
Jana Duit Melalui FB, Peluang membuat duit di internet, rezeki internet, jom jana pendapatan dengan Facebook, Affiliate program
Ramai yang asyik mengeluh tak cukup duit nak makan, nak bayar itu ini, nak beli susu anak dan lain2. Tetapi pernahkah anda terfikir mengapa rezeki susah nak masuk ? Aku terjumpa ni kat wall seorang rakan di Facebook. Terpanggil untuk berkongsi dengan rakan2 blogger kat sini. Mari sama2 kita bermuhasabah diri.....


Antara Sebab Mengapa Rezeki Susah Nak Masuk :

Gemar mengungkit2 pemberian.
Asyik mencanang perihal duit yang tidak cukup untuk urusan itu dan ini.
Berkira untuk bersedekah walaupun seringgit.
Berkira untuk membantu memudahkan hal yang baik.
Riak bila bersedekah.
Banyak berbuat maksiat / kemungkaran.
Tidak / kurang beristighfar.
Tidak bersyukur / banyak mengeluh.

Apa kata kita sama2 amalkan zikir ni. Tak susah pun, sambil2 masak, kemas rumah, or sidai kain pun boleh baca. Bagi yang keluar bekerja tu pulak, boleh jugak amalkan baca ni sambil2 drive pergi or pulang dari tempat kerja. Dari duk menyanyi lagu2 Kpop yang tak ketahuan hala tu, ada baiknya kita basahi lidah dengan berzikir dan memuji Allah. In Shaa Allah, semoga dipermudahkan segalanya. ^_^
Doa dan zikir dipermudahkan rezeki, doa-doa harian, murah rezeki dengan zikir

P/S : Rezeki tidak semestinya datang dalam bentuk wang ringgit tetapi kebahagiaan, peluang menyambung belajar, peluang kerja, jodoh, anak, dll. 









WRITTEN BY : 

You May Also Like

12 Silent Hunter's Footprints

  1. Ermm.. btul tu.. Tang rezeki bkan sekadar duit.. Lagipn kita ni kne la bersyukur dgn ape yang tlh di beri pada kita. kalau asyik mengeluh.. sama mcm kita ni marah kt tuhan la kan?? Nak rezeki dari die, tapi dok asyik mrh kt die... lu pkir la sendirik... :P

    follow di sini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah dianya.. mengeluh tak bawa ke mana pun.. Lebih baik bersyukur dengan apa yang ada dari merungut2 tak tentu arah..

      Btw, thanks sudi follow sini.. =)

      Delete
  2. Replies
    1. Sama2.. Peringatan untuk diri sendiri jugak.. =)

      Delete
  3. Thanks Mieza..nice reminder..InsyaALLAH murah rezeki kita semua

    ReplyDelete
  4. astraghfirullah~
    kdg2 kita terlupa..
    harus ada yg mengingatkan..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Fatin.. Manusia ni biasalah, mudah alpa.. Sama2 kita saling ingat mengingatkan ye.. =)

      Delete
  5. betul tue kalau xda duit jangan heboh2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya kan.. Bagus lagi diam2.. Kasi heboh pun bukan ada yang mo menolong.. Haha! ^o^

      Delete