Burger Bajet Air Tangan Incit Suami.. ^_^

by - 8:04:00 pm


Baru2 ni tetiba tengah malam buta kebuluran melanda. Padahal dah makan nasik sebelum tu.. Nak gi kedai malas.  Aku pun tinjau2 la kat dapur tengok apa yang ada.. Ada roti gardenia, telur, planta & cheese.. Cheese tu pun sebab 2,3 menjak ni menggedik feeling2 omputeh nak makan spagheti carbonara bagai. Tu yang duk ada jer cheese dalam fridge. Standby katanya.. Kekekeke..~~ ^_~



Dengan spontannya incit suami keluar idea nak buat burget bajet. Aku pun tak pernah try, so aku suh la incit suami tunjuk cara nak buat. Senang jer rupanya. Tugas aku hanyalah goreng telur mata.. Lain2 semua incit suami yang sediakan.. Ngeh3! ^_^


Meh aku share sikit resepi dia ye.. Tersangatlah senangnya.. Takyah cakap pun korang dah tau cemana nak buat. Hehe.. Tapi takpelah, aku nak share jugak.. ;p

Bahan2 :
  • Roti (apa2 roti pun boleh)
  • Planta (marjerin or apa yang seangkatan pun layan jer..)
  • Cheese
  • Telur
  • Sos cili / tomato
  • Lada sulah
  • Mayonis (optional)

Cara2 :
  • Goreng telur garing2.
  • Sapu roti dengan planta & bakar.
  • Susun cheese & telur mata ke atas roti yang telah dibakar tadi.
  • Sapukan mayonis. (Aku tak suka mayonis, jadi aku suh incit suami jangan letak mayonis..)
  • Tuang sos ikut mood. (Nak banjir pun boleh..)
  • Tabur lada sulah sesuka jiwa.
  • Kampit dengan roti lagi satu.

Siap untuk dibedal! Aku mulanya cam tamak haloba nak 2 set.. Sekali bedal satu set dah kenyang terbuntang. Haha..!



Siap ada extra lagi roti planta tabur gula.. Tu aku punya bahagian. Incit suami punya bahagian extra roti bakar dengan peanut butter. Last2 aku yang telan semua. Dia dah kenyang makan roti burger bajet satu set, lepas tu surrender.. Aku jadi mangsa terpaksa abiskan roti peanut butter tu.


Abis makan, tersadai kekenyangan sambil layan movie.. Buruk sungguh perangai.. Kbai! =..=







WRITTEN BY : 

You May Also Like

8 Shaklee Lovers Visit

  1. amboi sis,walaupun nama burger bajet,tapi saya kat sini terliur2 taip komen ni haaa..! nampak sedap kot..! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap pun Marlia.. Tak sangka air tangan incit suami ni boleh tahan gak sedapnya.. Hehe.. =)

      Delete
  2. hehe..bila berdua apa2 pon boleh kak..
    bajet pon sedap tuu..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah berdua ni lah boleh sebat macam2.. Dah berbilang2 nanti susah.. Berebut ngan anak je nanti.. Kekekeke..

      Delete
  3. sy selalu standby burger hehee....hampeh je kan,kata nak diet tp siap standby brger haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi gempaq! Hehe.. Ari tu asben dah berbunyi2 nak beli roti burger bagai tapi MM yang bising cakap tak payah.. last2 sendiri kebulur time malas nak masak.. Hak2! ^o^

      Delete
  4. sedapnya mm..nk sikit..hihi..lapar ni ;-(

    p/s:yg be tu kan try mm antar tiket setiap hari..n jin update bio survey tu..insyaallah ada rezeki ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alahai, lapar? Ciannya.. Tapi ni minggu lepas punya gambar.. Baru terhegeh2 nak update.. Rotinya dah selamat dihadam.. Yang tinggal hanyalah gambar yunk.. Gugugu~~

      Hari ? Hui, rajinnya ayu ye.. InshaAllah, lepas ni kena lebih gigih update bio survey.. Hehe.. Tenks for the tips ayu! ^_^

      Delete