Craving For Kaak Bread Arr Uols.. Mana Nak Cari Ekk ?

by - 8:11:00 pm


Kaak Bread, Lubanese kaak bread, Roti Kaak

Teringin nak makan roti Kaak ni ah uols. Sape pernah makan ? Aku tau pasal roti ni masa tengok rancangan 'Spice Routes 5' kat tv ari tu.. Roti Kaak ni famous kat Lubnan. Bentuk dia ala2 bag tau. Pastu kang dia akan belah kat tengah untuk sumbat inti.. Part yang bestnya kan ko boleh pilih2 lagi nak inti apa.. 


....masa tengok pembuatan dia kat tv ari tu terus meleleh2 ko air liur aku.. Ari ni duk citer pasal roti markook la pulak.. Mencik tau dorang nih..! Suka wat aku meliur.. Tapi yang ni takde ar semeliur aku tengok roti kaak ni.. Mana boleh dapat roti kaak ni ekk kat Malaysia ? 





WRITTEN BY : 

You May Also Like

14 Shaklee Lovers Visit

  1. first time dengar n tengok..xpe kak,leh google resepi buat sendiri je ^_^

    ReplyDelete
  2. alahai kak..nma pon x pnah dgr..mcm mna nak cari kat sini..=D

    husna try google tp carian x dijumpai..huhu..

    ReplyDelete
  3. its soooo tempting lah yunk. aku plak yg terikut craving for it...huhu

    ReplyDelete
  4. Is this one kind of kebab..nway tak pernah tau about this and nampak macam sedap...so jom gi Lubnan..he..he..

    ReplyDelete
  5. ena tak tahu, tapi bila baca entry ni.. perghhhh terliur meh!!! tak pernah makan lagi... tapi macam ala2 kebab kan??

    ReplyDelete
  6. Try tgk dekat kedai2 yg jual nasi arab...mungkin ada..
    Selamat makan...
    =)

    ReplyDelete
  7. kedai makanan arab mungkin ada jual kot !

    ReplyDelete
  8. kalo tengok rancangan makan2 ni memang teringin nak rasa apa yg dorang tunjuk tu

    ReplyDelete
  9. roti kaak??mmg ni la 1st time tahu...ad ke MM kat Msia??

    ReplyDelete
  10. aduii dah la tengah lapar ni. huhuhu

    ReplyDelete