A Long Bad Day~~ -_-#

by - 3:44:00 pm



Hai all! Nampaknya mood aku dah mula kelemauan nak update blog.. Erm..~~ Ada banyak benda yang aku nak kongsi dengan korang semua. Ada baca ENTRI NI tak ? Kalau belum or lupa boleh la recall kat link yang aku bagi tu k..


....so, nak dijadikan cerita hari Isnin baru2 ni aku attend for the 2nd interview. Apa yang aku fikir interview sepanjang hari tu (9.00am - 6.00 pm) maybe dorang nak bagi briefing & training since aku takde pengalaman dalam bidang yang aku mintak tu. Lagi 5 minit pukul 9 aku dah terpacak depan ofis.


Macam biasa, aku adalah orang first yang sampai. Masuk2 jer dorang suruh aku jawab ujian which is sepatah haram aku tak faham.. Okay~ -..- ! MENSA Script.. Siapa tau & terrer tentang ni ? Sejam setengah kot aku duk mengadap kertas soalan bagai nak tembus lagaknya.. Walhal sehelai je kot.. Tu pun hapo pun taktau.. Dalam hati aku, "kompem tak lulus aku macam nih.."~


Masa berlalu begitu saja (*Pergh! Macam ayat novel dowh..*).. Aku dah mula tak keruan dek kerana mengantuk yang amat.. Ada 2 orang lagi candidate.. Aku tengok pun sama keadaannya macam aku. Boring & mengantuk tahap super saya... Ahahahahaha~! 


....dalam duk layan pra-hibernasi (*ada ke pun istilah ni ? Haha..!*) , tiba2 pintu bilik diketuk.. ~Tok diketuk diketuk, Pintu rumahku diketuk.. Dag! Dig! Dug! Jantungku berdebar2~ Berkumandang di telinga lagu dangdut nyanyia Haiza yang satu masa dulu agak popular... Ngeh2! Oh, lupa nak bagitau.. Kitorang jawab soalan tu dalam bilik meeting. Tapi siapakah yang mengetuk pintu itu ???????? Jawatan apakah yang aku pohon ?????


-TO BE CONTINUE-





P/S :
Disebabkan isi kandungan 
yang nak disampaikan nanti 
agak panjang berjela, maka
aku mengambil keputusan
untuk ceritakan di entri lain.
Mohon tunggu kerana aku nak 
dapatkan feedback korang.. 




WRITTEN BY : 

You May Also Like

14 Silent Hunter's Footprints

  1. Assalamualaikum mieza, dah dapat ke job tu?

    ReplyDelete
  2. EH ? NI MESTI MIMPI KAN KAN .. MAK YG KETUK PINTU BILIK KAN KAN .. HAHA .. :p

    ReplyDelete
  3. susah juga ye nak interview ni??? hurmmm... risau la nanti bila dah habis kerja.. huaaaaaaaaaaa.... btw, xsabar nk ketahui entry seterusnya

    ReplyDelete
  4. tak sabar apa akan berlaku seterusnya..

    ReplyDelete
  5. mensa script?apa tu?macam gempak je jawatan yang pohon tu, harap-harap result positif ler :)

    ReplyDelete
  6. okay, percaya atau tidak, finally aku jumpa button untuk mengomen. FINALLY! weih, jahat gile sambung2 entri, kat part suspen plak tuh, haha. anyway, i'll wait for the next entry.... cepat sikit update :DDD

    ReplyDelete
  7. eyhh.. tertdo tgh ambik examke ni?? eyhhh?? konius gua..

    ReplyDelete
  8. ada TBC plak...hahhaha...sape ketuk ye tu??mimpi ea???hihihi

    ReplyDelete
  9. sudah baca di entry awal2... hehe... ^^

    ReplyDelete