Konsep 7P Untuk Para Suami

by - 10:04:00 pm


Ronda2 di Facebook terjumpa pula pasal Konsep 7P ni. Rasa menarik & bermanfaat untuk dikongsi bersama rakan2 blogger yang lain. ^_^


Tanggungjawab Dan Peranan Suami Isteri, Konsep 7P Untuk Para Suami, Tanggungjawab Seorang Suami, Peranan Suami Dalam Rumahtangga



1. Perhatian : Beri PERHATIAN kepada isteri dan anaknya sepenuhnya.


2. Puji : Beri PUJIAN sepatutnya kepada isteri dan anak.

3. Peluk Selalu : PELUK isteri dan anak kalau tak tahu berkata.

4. Pujuk Sentiasa : PUJUK jangan suruh untuk dapatkan sesuatu.

5. Penghargaan : Berikan hadiah atau PENGHARGAAN jika perlu.

6. Periksa : Sentiasa PERIKSA untuk tahu apa sebabnya, bukan main tuduh ajer.

7. Perhiaskan Diri : Keluarga yang bahagia harus mempunyai kecantikan luar dan dalam yang akan membanggakan keluarga anda dan rumah anda. 




Wallahu'alam, cuma harus tahu akan kenyataan yang berbunyi ~ "Sedangkan Lidah Lagi Tergigit, Inikan Pula Suami Isteri". Jadi ultimately setiap keluarga harus mempunyai toleransi dan sentiasa sudi maaf memaafkan antara satu dengan lain.









WRITTEN BY : 

You May Also Like

18 Silent Hunter's Footprints

  1. nice sharing MIEZA mohon ppp nak share ^_^

    ReplyDelete
  2. betul tu dik, kena saling faham memahami, tolak ansur dan bersangka baik

    ReplyDelete
  3. Hi,blogwalking sambil promote giveaway by Syamimi Tahir :D
    http://teenagersareawesome.blogspot.com/2012/12/kawaii-giveaway-by-syamimi-tahir.html

    ReplyDelete
  4. setuju. pasangan suami isteri perlu praktikkan ni. :)

    ReplyDelete
  5. so sweet..hars share dgn hsband ni..

    ReplyDelete
  6. betul tu sis.. biase la tu, kalau bergaduh tu perkara biasa.. tapi cuba selesai dengan bijak.. hehehe.

    tengs for the tips... satu pengisian pada ena untuk mlm ni even ena blm kahwin.. =3

    ReplyDelete
  7. terima kasih atas perkongsian =)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum Mieza, terima kasih kongsi share 7P ni. boleh terapkan dalam rumahtangga :)

    ReplyDelete
  9. suami isteri sama2 boleh amalkan.. :)

    ReplyDelete
  10. smoga...er smoga...er kita semua dpt somi yg solleh ya ^^

    ReplyDelete
  11. 7P...berguna ni bt para-para suami dan isteri..hihihi :)

    ReplyDelete
  12. baru baca gak tadi kat fb.
    hehehehe.
    tapi takde suami lagi :D

    ReplyDelete
  13. mcm maner nak letak iklan save palestine macm Mieza????tgglkn comen di line cbok ok.....

    ReplyDelete
  14. mcm maner nk letak iklan save palestine mcm mieza,tgglkn comen di line cbox.....

    ReplyDelete