Makanan Laryut Malam.. Om Nom Nom!

by - 12:19:00 am


Tengah-tengah malam buta bila tetiba perut kelaparan, ini jelah habuannya. Nak masak beriya macam malas la pulak. Ala kadar sudah. Buat alas perut. Tapi aku goreng tak guna perencah maggie. Buat rencah sendiri, seboleh-boleh nak elak dari perasa tambahan (monosodium glutamate / msg).. 


....semenjak kahwin ni memang aku masak tak guna ajinomoto. Sebab husband & family belah husband semua tak makan ajinomoto. Sesekali makan kat luar tu je lah kalau makan pun. Mula-mula dulu memang aku tak reti nak adjust rasa masakan tanpa ajinomoto sebab ajinomoto tu lah yang buat masakan jadi sedap kan ? Tapi sekarang alhamdulillah, dah boleh dah.. Sedap lagi! *Tangan ke bahu mata ke atas* Terbukti air tangan tu yang buat sedap.. ^_^





P/S :
Semenjak dua menjak ni mood nak update blog tu
muncul waktu tengah malam buta jer..
Time orang dah selamat belayar,
time tu lah terhegeh-hegeh nak kayuh perahu.. Erm.. 






WRITTEN BY : 

You May Also Like

10 Silent Hunter's Footprints

  1. SEDAPPP TUUU .. SELAMAT MENJAMU SELERA

    ReplyDelete
  2. wah...cam kat kedai...wuhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. sedapnya! hihi. sheila bubuh juga aji ni. tapi sikit je buat perasa hehe

    ReplyDelete
  4. aji nomoto.. xelok sebenarnya.. guna gak sekali sekala...

    ReplyDelete
  5. Baguslah, kenalah ada perubahan dari zaman single dan berkahwin, tak boleh lah sama je kan. Memasak, kalau nak lagi power try lah beli buku resepi. Mula-mula ikut buku then mesti pakar. Ajinomoto tu lps tu pun dah x kenal.

    ReplyDelete
  6. Emmm nak skit Megi gorg tu..time x sihat camni, mulut M asyik mintak Megi ja..

    ReplyDelete