OKAY.. OKIE.. OK.. K!

by - 2:00:00 pm


Semalam ada terbaca satu post di Facebook tentang variasi ejaan untuk satu perkataan ni. Perkataan apa ye ? Sila berbalik pada tajuk.. 


Yezza! Perkataan OKAY or OKIE or OK or K.. Semua ni aku guna dalam perbualan harian. Tapi ikut mood  tau. Biasanya orang boleh perasan dalam mesej2 yang aku taip.. Hehe..~~


....orang lain aku tak tau lah.. Tapi kalau aku, bila aku guna perkataan 'OKAY' or 'OKIE' dalam mesej itu bermaksud mood aku tengah baik. Biasanya bila aku gembira atau senang hati aku gunalah ejaan macam ni.. 


Tapi bila aku cuma taip 'K' jer, ha jaga-jagalah. Tu bermaksud mood aku tengah tak baik. Biasanya time aku tengah marah or benganglah. Tengah merajuk pun ye jugak. Mr. Chenta tau lah ni.. Hehehehe~~


....bila mood aku biasa-biasa jer tu aku akan guna ejaan 'OK'.. Means mood aku tengah neutral masa ni.. Ngeeee~~ ^_^





P/S :
Ada tak yang macam aku
guna certain2 ejaan utk perkataan
OK ni ikut mood ? Heheh..






WRITTEN BY : 

You May Also Like

15 Silent Hunter's Footprints

  1. Assalamualaikum awak. sheila prefer guna full word. sebab sheila ketengahkan penggunaan bahasa penuh :)

    ReplyDelete
  2. husna pon ada perasan jugak perubahan mcm tu..tp husna x tergolong dlm spesies tu laa..siap eja owkeyh lg..hehe..

    paling geram bila kita taip mcg pnjg2 dya rep K je..grr..

    ReplyDelete
  3. noted!hihi..ayu sllu taip OK..hehe

    ReplyDelete
  4. hahaha sama la kita kak.. kalau ena bls K tu maknenya ena memang meluat dengan sesuatu XD hahahahaha

    ReplyDelete
  5. haah.. sama la.. kalo just "k" tu mmg dah mls nk taip pjg2.. hahaha...

    ReplyDelete
  6. samalaa dgn sye, klu cyda, ikut keadaan, klu rajin taip full2, klu mls gne short je :D

    ReplyDelete
  7. oh~...banyak lagi, kay...hokey...occay...dan seangkatan :)

    ReplyDelete
  8. lya suka gna pkataan okaiiiii... hihi. tp yela..ikut mood gak..kolo time jiwa kacau bukan OK dah.. dh jd -- ermmmmm

    ReplyDelete
  9. guna 2 version jerrr.. OK atau K....hehe

    ReplyDelete
  10. samalah..dya kalau taip k mana nya mood mmg ke laut lh..bad mood

    ReplyDelete
  11. Wani ikut dan jer rasa nk tulis cm mana hahaha

    ReplyDelete