Dah Berhenti Rindu Ler Pulak.. Haih~~

by - 9:00:00 am


Hari tu duk kemas2 rumah terjumpa pulak pass ni. Tiba2 terasa rindu sangat dengan zaman bekerja dulu walaupun hanya sekadar pekerja sambilan. Tu lah kan, dah elok2 kerja nak resign. Sekarang dah resign tergedik2 pulak nak kerja. Haish~~


Tapi sebab utama Mieza resign dulu pun atas rasa tanggungjawab & kewajipan seorang isteri. Dah kahwin ni kenalah buat cara orang yang dah kahwin. Ye dok ? Lagi pun selama hampir setahun kitorang berumahtangga dulu, kebanyakan masa terpaksa berjauhan sebab main ofis husband dah berpindah ke Ipoh. Sebelum2 tu pun memang kerja dia kena outstation jer manjang. So, dalam seminggu tu hanya sehari or dua hari je kitorang boleh jumpa. Kadang2 2 minggu sekali baru husband dapat balik. Lagi best, husband balik Mieza pulak kena outstation. Kena pergi fieldwork sampai seminggu. Macam dah takde life sebagai suami isteri pulak.. Huhu~~


Oleh sebab tu, bila dah difikirkan semasak2nya, maka Mieza pun ambil keputusan untuk berhenti kerja & ikut husband pindah ke Ipoh. Sampailah sekarang ni masih di Ipoh & masih lagi bergelar suri rumahtangga sepenuh masa. Tu yang mula operasi balik bisnes online ni. Dulu sebab sibuk dengan kerja,  jadi takde masa sangat nak manage blogshop. Sekarang ni memandangkan banyak masa terluang, bolehlah beroperasi balik.. ^_^


Jadi kepada korang semua, sudi2lah bershopping di blogshop Mieza ni ye! ^_~



You May Also Like

12 Shaklee Lovers Visit

  1. owhh sambilan gak dulu? eh sama la.. huhu...

    ReplyDelete
  2. kannnn..bila kita tinggalkan sesuatu tempat tu, kita rasa rindu je. semoga ada rezeki di masa2 akan datang :)

    ReplyDelete
  3. itulah namanya pengorbanan. bila dah kawin kena pikir bnyak benda, especially orang perempuan. Kekadang memang kita akan rindu barang yang dah lepas, N pun selalu macam tu :D

    ReplyDelete
  4. Dulu Akram pon tanya kalau kawen sanggup ke nak ulang-alik pergi keje jauh. sebab kite kerja KL die kerja KLIA. haha !

    nak berhenti keje sayang pulak. wait n see je lah. hikhik

    *done :)*

    ReplyDelete
  5. insya Allah rezeki ada di mana-mana..

    ReplyDelete
  6. suri rumah lagi bz dr kerja kan..ada sj yg nk dibuatnya smp ke mlm :)

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum misz....okay...:)

    ReplyDelete
  8. oh pernah kerja kat kkm upenye...KKM baru je datang tempat kerja saya tau...

    ReplyDelete
  9. kalau dah buat operasi kemas bilik pasti akan jupa lagi item yang ada sentimental value...

    ReplyDelete
  10. Tu la pengorbanan sorang isteri kan dear..

    ReplyDelete