Masa Untuk Ber'Eskinol'! ^o^

by - 2:00:00 pm


Dalam entri sebelum ni Mieza ada cerita pasal this Eskinol Cleanser kan ? As promised, sekarang Mieza nak kongsikan cara2 nak mix kan serbuk antibiotik ke dalam cleanser ni. 


Sebenarnya, tak nak campur dengan antibiotik pun boleh. Tapi kononnya kalau campur dengan antibiotik ni kuman or bakteria lagi takut or susah nak hinggap ke muka.. So, harapannya muka iols lepas ni bebas jerawat forever lah.. Hikhok! But it is up to you k! Nak campur pun takpe, tak nak pun takpe.. =)


Inilah dia antibiotik tu. Dia dalam bentuk kapsul. Jangan risau tak tau nak beli kat mana coz Zie ada jual sekali di kedai beliau. RM2 per kapsul. Mieza beli 2 kapsul sebab cleanser yang Mieza beli ni saiz sederhana. Kalau korang beli yang saiz kecik cuma perlukan satu kapsul jer, but if korang beli yang besar pulak perlukan 3 kapsul ye. ^^,


Caranya mudah saja, mula2 buka penutup cleanser. Kemudian ambil kapsul antibiotik tadi then remove the capsule cap. Lepas tu, tuangkan serbuk antibiotik tadi ke dalam botol cleanser. Then, tutup balik botol cleanser & goncangkan hingga semua serbuk antibiotik tadi larut di dalam larutan cleanser. Refer pic kat bawah k! ^_^

::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::
::



See ? Dah larut dah..! Sekarang tiba masa untuk ber'Eskinol' ! Cara nak apply sama jer macam korang apply toner. Siapa2 nak cuba bolehlah order di ZIE MADINI STORE..!





P/S :
Tempoh penggunaan untuk
cleanser yang dah dicampurkan
dengan serbuk antibiotik ni 3 BULAN jer tau.
Lepas dari tempoh tu jangan guna dah
even ur cleanser still banyak.
Beli lain..







You May Also Like

19 Silent Hunter's Footprints

  1. Oo mcmtu ya..xpernah cuba.. Tq sharing ya :D

    ReplyDelete
  2. kite kadang2 pakai toner kadang2 malas. wakakakaka. menyampah dengan perangai diri sendiri. tapi setakat ni toner ellianto tu banyak lagik tak abes2. hehe

    ReplyDelete
  3. owh mcm tu ker caranya..pestime tau produk ni

    ReplyDelete
  4. ooo..gitu caranya...
    boleh cuba dengan macam2 cleanser jugakkan...

    tpi kena yg cair mcm tu jelahkan..

    ReplyDelete
  5. pernah tgk produk nie...kalau x silap kat guardian kot..

    ReplyDelete
  6. ni baru tau ni.. memang berkesan ye kak?? ena ni ada mslh jerawat la.. tapi tak heavy la.. kdg2 naik tapi bila dia naik agak merimaskan.. huaaaaaaa

    ReplyDelete
  7. sebaiknya kalau nak guna mix antibiotik tu guna botol kecik je sebab kalau botol besar tak habis guna dalam masa sebulan.:)

    ReplyDelete
  8. x penh dengar lagi pasal ni...boleh gak nk try nanti

    ReplyDelete
  9. bru tahu ttg ni.. mmg bkesan k utk jerawat?
    antibiotik ni y biasa2 org sakit mkn ke antibiotik khas ni?

    ReplyDelete
  10. oh boleh pulak dicampur mcm tu ye...

    ReplyDelete
  11. muke berjerawat boleh bersih ke...ape nama antibiotik tu ek...
    campur kat toner atau pencuci muka?

    ReplyDelete
  12. isyk pertama kali tau jumpa benda cenggini..tq share

    ReplyDelete
  13. lepas ni kena komen keberkesanan dia pulak ye ~ :)

    ReplyDelete
  14. @✿A I N A A✿ --> Akak pun baru 1st time cuba ni dear.. Depends on jenis kulit & individu jugak ni..

    ReplyDelete
  15. @LYAfrina --> Wallahualam Lya.. Baru first time cuba gak nih.. Bab antibiotik tu pulak kena tanya Zie, sebab Zie beli antibiotik ni pun kat farmasi =)

    ReplyDelete
  16. @lelamaisara --> Nama antibiotik ni Tidact.. Campur kat toner.. Eskinol Cleanser ni nama jer Cleanser tapi sebenarnya Toner.. Hehe.. =)

    ReplyDelete
  17. deqla mmg x penah cuba.. rasanya mmg ssh kot nk cuba..entah.. x brape berkenan.. hihi

    ReplyDelete