Pekerja Yang Suka Bermain Ketika Bekerja.. Akulah Tu.. Ngeee..~~

by - 2:30:00 pm

Hasil blogwalking di blog rakan2 blogger tadi tetiba terimbas kenangan time bergelar pekerja sambilan di IMR dulu.. Hehehe..



Mieza ni suka main tau masa kerja dulu. Tapi main2 pun, kerja jalan hokay..! Hehehe.. Teringat ada satu hari tu, Mieza tengah free. Takde labwork nak kena buat sebab tengah incubation period. Nak analyse data pun semua data dah abis dianalyse. Mulalah keboringan coz yang lain2 semua busy dengan labwork. Panjang jer akal nak pedajal orang. Haha..!


First step, kenalah cari mangsa dulu.. B.I.N.G.G.O ! Sasaran dikenalpasti.. Diorang kat dalam lab tengah culture parasit. My plan is nak terperanjatkan diorang. So Mieza buka pintu lab pelan2, diorang tak perasan Mieza masuk. Then tutup balik pelan2. Rancangan dimulakan..!


Mieza duduk mencangkung, pastu jalan terkedek2 macam itik di sebalik bench2 & kerusi2 lab. Tengah syok2 duk mengensot tu tetiba terdengar satu suara dari belakang, "Mizah, u buat apa tu ?". Terdetik di hati, "Ahah ! Seperti ku kenal suara itu.. Siapakah ?".. Hanya ada one person je kat ofis tu yang memanggil Mieza dengan panggilan Mizah..  


Tapi macam kerasukan pulak dahku nak pedajal orang masa tu. Tanpa mempeduli suara yang menegur di belakang, Mieza dengan gigih nak jugak2 teruskan usaha nak terperanjatkan 2 orang ofismate Mieza yang tengah khusyuk bekerja masa tu. Diorang pun berpaling kat suara yang menegur Mieza tu.. Sekali lagi kedengaran suara yang sama menegur, "Mizah, kenapa u jalan macam tu ?" (sambil tergelak kecil).. *Ceh! Dah macam cerpen pulak karangan iols hari ni..* -..-


Seperti baru terjaga dari mimpi, Mieza menoleh kebelakang dalam keadaan masih mencangkung.. Hallamakkk!! Bos besar kah ??! Ye, hanya one & only person yang memanggil Mieza dengan panggilan Mizah! She is my bos.. Huwa..!!! Dalam hati bagai nak gila kot Mieza masa tu kegabraan.. Sambung bos lagi, "Kenapa u jalan macam tu Mizah ? Dah penat ea jalan berdiri ?".. Hamagad, bertubi2 soalan menimpa.. Laju2 Mieza bangun dari percangkungan.. *Gila sastera ayat..* Suara Mieza masa tu macam dah tersekat kat kerongkong.. Kecut weyh, kantoi dengan bos terang2an kot.. -..-#


Makhluk 2 ketul yang hampir2 dipedajal olehku terkekek2 gelakkan dahku.. Diri ini hanya mampu tersengeh ke arah bos sambil garu2 kepala. Nasib baik bos tak panjangkan cerita, just ingatkan Mieza untuk sediakan sampel. Sebab masa tu diorang pun busy dengan post mortem. Kussss semangatttt..~~ 


Lepas tu apa lagi, kena bantai gelak dengan budak 2 orang tu lah iols.. Dorang siap tanya, "Weyh, masa bila ko masuk sini ? Tak perasan pun ?".. Argh! Stress mak noks.. Hajat nak kenakan orang, sudahnya diri sendiri yang terkena. Sejak kejadian tu bos kejap2 duk intai Mieza tengah kerja kat lab. Dah kantoi Mieza ni kaki main & pedajal orang, apa lagi ko uols..manjang bos buat sportcheck.. Bhahahahaha! padan muka aku..! 






P/S :
As usual, I'm wearing
baju kurung ketika  kejadian.. 
Ngahahahah! ^o^




You May Also Like

8 Silent Hunter's Footprints

  1. Assalamualaikum mieza, amboiii nakalnya dia! sampai terkantoi tu kelakar! ahhahaa mesti bengang kan hajat tak kesampaian ;p

    ReplyDelete
  2. hahaha kite pon sama juga la..huhuu..eh blog dia wajah baru la..cantekk

    ReplyDelete
  3. hahaha...kan dh terkena dulu sblm nk kenakn org..adehhh ^^

    ReplyDelete
  4. hahahahaha ! tu lah nak kene kan orang lagi kan dah malu. hikhik
    *done* :D

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mieza...hehehehe lawak jer...:)

    ReplyDelete
  6. hahaha.. tu la.. nk perdajalkan org konon..diri sendri dah terkantoiiii... :p

    ReplyDelete