Saya Pengguna Kolagen Rumpai Laut Asli! ^_^

by - 10:30:00 am

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Sekarang ni kan tengah musim orang berkolagen. Mieza pun tak ketinggalan mencuba salah satu kolagen asli ni iaitu Pure Marine Collagen. Dah masuk 3 minggu Mieza ambil kolagen ni. So far, tekak boleh terima. Mula2 risau jugak takut tekak tak mampu nak telan coz Mieza ni jenis yang agak memilih makan. Kalau masuk2 mulut jer terus kembang tekak tu memang tak ar Mieza nak makan. Hehe..

Selama 3 minggu pertama mengamalkan kolagen rumpai laut asli ni, apa yang Mieza perasan kulit Mieza dah kurang bermasalah. Contohnya kalau dulu kulit muka selalu berjerawat & kusam, sekarang dah mula rasa semakin licin even tak flawless sepenuhnya.. Ala, baru 3 minggu.. Kita tunggu sekurang2nya 3 bulan..

Nak tau cara Mieza ambil kolagen ni ? Jom Mieza tunjuk! ^_~

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Ini kolagen yang dah siap dimasak . Dalam bentuk jeli. Ambil 2-3 sudu besar setiap pagi sebelum gosok gigi & malam sebelum masuk tidur.

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Mieza campurkan ke dalam jus minuman untuk elak rasa kembang tekak. Sebenarnya takde rasa apa pun. It is tasteless..

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Selalunya Mieza ambil bersama jus mangga. Sedap. Rasa macam nata de coco jer.. 

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Kacau rata sebelum minum..

Pure Marine Collagen, Cara-Cara Pengambilan Kolagen Rumpai Laut Asli, Khasiat Kolagen Rumpai Laut Asli Gred AAA
Sedia untuk diminum.. Inilah sarapan pagi Mieza setiap hari.. 

Kolagen yang Mieza ambil ni gred AAA & yang terbaik untuk kesihatan dan kecantikan dalaman serta luaran. Kadang2 ada jugak terskip ambil kolagen ni. Hehe.. Biasalah Mieza ni, apa2 jer yang berkaitan kesihatan ni memang culas & tak disiplin. Makan ikut dan jer.. Hikhik! Tapi tetap gak Mieza gagah cuba disiplinkan diri ambil kolagen ni sampai habis..

Kalau makan kolagen ni, tak boleh minum minuman berkafein or berkarbonat untuk 3 jam pertama selepas ambil tu tau. Lepas 3 jam tu baru boleh minum. Lagi satu kena minum banyak air putih.. Sekurang2nya 2.5 liter hingga 3 liter sehari untuk membantu menyingkirkan toksin dalam badan..

Lepas ni Mieza kongsikan macamana cara nak sediakan kolegen rumpai laut asli ni pulak ye.



Bagi yang berminat nak cuba, boleh order di SINI! ^_^



You May Also Like

28 Silent Hunter's Footprints

  1. mACAM best aje guna kolegen rumpai laut nie.. Kalau Umur Nurrul sesuai tak ekk ? ?

    ReplyDelete
  2. NURRUL
    --> Boleh dear.. Meh tengok SIAPA YANG BOLEH MAKAN KOLAGEN INI :

    >> Wanita dan lelaki

    >> Ibu mengandung (untuk kandungan 4 bulan ke atas sahaja) ~ kulit bayi jadi cantik, putih, dan halus. Ibu akan berasa lebih bertenaga dan tidak mudah letih

    >> Ibu yang menyusukan bayi (dengan syarat tidak boleh ambil lebih dari 5gm sehari kerana kandungan iron adalah tinggi)

    >> Kanak-kanak berumur 2 tahun ke atas =)

    ReplyDelete
  3. memang terbaik pure collagen ni..tapi fiza amek yg warna kuing/oren tu..(: mula mula mmg xleh terima..now dah ok da..kesan pun dah nampak (:

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum mieza, sheila nak tahu berapa harga. nanti tinggalkan komen dekat blog sheila ye. thanks :)

    ReplyDelete
  5. pagi-pagi dah minum air mangga mieza, memang betul jaga badan ni, ditambah pulak dengan kolegen, seminggu dua lagi mesti dah macam diva, hehe...

    ReplyDelete
  6. nak try juga, tapi kat tempat ena ni xde kemudahan memasak.... yelah duduk dalam hostel je... hurmmmm

    ReplyDelete
  7. best sangat~
    saya pun buat bisnes kolagen... boleh contact saya kalau interested jugak.. :)

    ReplyDelete
  8. best sangat~
    saya pun buat bisnes kolagen... boleh contact saya kalau interested jugak.. :)

    ReplyDelete
  9. SHEILA SALIM
    -> Mieza jual murah2 jer.. Dah tinggalkan komen kat blog Sheila.. =)

    ReplyDelete
  10. ORGA
    --> Bukan jaga badan sangat pun Orga, tapi jaga kesihatan.. Hehe.. =)

    ReplyDelete
  11. ✿A I N A A✿
    --> Hostel Ena kat mana yunk? Kalau area Ipoh ni akak ada buat COD ready made jeli kolagen.. So, ta payah susah2 nak masak dah.. Boleh terus makan jer.. =)

    ReplyDelete
  12. dari hari tu dya nk try tpi takut xblh nk telan je..hihih..sorry lambat blas kunjungan..hihi..

    ReplyDelete
  13. First time coming here. Fall in love with your background music. <3

    I'll watch your blog time by time. Sorry for not commenting about the topic in this post. :)

    ReplyDelete
  14. tu la teringin tp takut xbleh nak telan. rasa dia ada macam cincau @ jelly eh?

    ReplyDelete
  15. wahh bgs la mieza jg kesihatan.. hihi.. camne eh rasanya? deqla ni kalo rasa pelik2 mmg ssh nk diterima tekak...huhu

    ReplyDelete
  16. ni purple marine collagen...pure marine collagen warna putih..hehe

    ReplyDelete
  17. DYA BUNGA
    --> Mieza pun masa mula2 risau gak takut tak boleh telan, tapi alhamdulillah ok jer.. Dia tasteless Dya. Sebab tu kalau nak sedap, ambil dengan jus.. =)

    ReplyDelete
  18. TANPA NAMA
    --> Thanks for visiting.. Feel free to come again.. =)

    ReplyDelete
  19. CHIC NA
    --> Dia tasteless dear.. Takde rasa apa. Tapi bila campur dengan jus, rasa macam jeli or nata de coco..Sedap! Cubalah.. ^_^

    ReplyDelete
  20. brp harga kolegan tue.. dh siap masak kn

    ReplyDelete
  21. kalau boleh campur dlm minuman lain ok la

    ReplyDelete
  22. RAIHANA RR
    --> RM 25 sepeket (100gm) dear.. Yang dah siap masak tu RM27, tapi boleh COD sekitar Ipoh jer coz jeli tak boleh nak pos.. =)

    ReplyDelete
  23. mmg musim skrg collegen ni... :)) takpe utk kesihatan kan... :)

    ReplyDelete
  24. sis ipoh area mane?

    ReplyDelete
  25. Sis,btl ke klu mkn colgen lbh effect kanser???

    ReplyDelete
  26. Salam
    Jika Berminat utk Membeli Pure Marine Kolagen Gred AAA Kaler Ungu RM 10 100 Gram Sila Call/Sms/Whatsapp Sy Ditalian +601126284226
    Thanks Admin

    ReplyDelete
  27. hi all...seronok baca ttg rumpai laut ni.sy jaga nk share pengalaman sy.sila drop by

    http://mswatieosman.blogspot.com/2013/05/rahsia-khasiat-itu.html

    tq ;)

    ReplyDelete