Ahli Baru Lagi! ^_^

by - 8:00:00 am


Hai korang! Tenggelam timbul jer kan blog ni 2,3 hari ni. Hehe.. Bukan menyepi. Ada jer. Tapi kekangan masa tak mengizinkan Mieza untk update blog selalu. Huhu.. Adat la kan kalau dah nama surirumahtangga ni. Macam2 benda kena urus. Nak2 pulak sejak bertambah ahli keluarga ni.. Hehe..

Oh, si PUTEH dah besar tau. Gemuk gedempol! Sekarang nama panggilan dia kat umah ni TEH MOK.. Ahaks! Keje dia macam dalam pic kat atas tu la. Siang tido, malam merayap kat luar. Kadang2 terpaksa gi mencari pulak tengah2 malam buta. PUTEH.. PUTEH.. 
Si LONER pun dah makin membesar. Dia ni suka jeles kalau kitorang duk manjakan PUTEH tau. Asal orang dukung or usap2 PUTEH mesti budak ni datang menyemak. Tabiat LONER ni is kalau kita nak makan, kena siap2kan satu piring untuk dia sekali. Orang makan dia pun nak makan sama. Kalau letak piring dia siap ada makanan kat dapur, dia tak nak makan. Nak makan ramai2 kononnya.. Ngengada sangat.. Oh! Satu lagi budak ni pantang jumpa kertas or tisu, abisla satu kotak tisu tu dikerjakannya kalau tak sorok betul2.. Sabo jela..

Sekarang dah bertambah sekor lagi keluarga baru. Incit chenta nampak si kecik ni kat tepi longkang sekor2 masa dia balik dari kerja. Masa tu dah tengah malam tau. Dia balik2 pas kan barang2 dia suh Mieza simpan, pastu kuar balik katanya nak gi amik anak kucing. Dan inilah si kecik tu...........


Sama macam si LONER dulu, jumpa tepi longkang. Bezanya cuma LONER masa kitorang jumpa tu besar sikit je dari si kecik ni. Nama dia EGAN. Tu incit chenta yang bagi, tapi Mieza panggil KEKET or CHEQ jer. Baru masuk 2 minggu si EGAN ni dengan kitorang. Nampaknya PUTEH & LONER pun dah mula boleh terima kehadiran si kecik ni dalam family dorang. =)


NOTE : Incit chenta pun dah kena penyakit suka kutip kucing liar wat balik umah.. Hehehe.. 


You May Also Like

3 Shaklee Lovers Visit

  1. comel2 belaka.. tp yg terpaling comel yg last skali tu... tetiba sedih pulak.. ank kucing deqla baru je mati..deqla menangis siap meraung2 dah mcm apa je hari tu..huhu ;(

    ReplyDelete
  2. alahai manjuanya.. teringat pulak Nurrul dkt kucing putih Nurrul..:( Hmm , tak ada yg dapat ganti dia..

    ReplyDelete