Ayuh Bersatu Menentang Jenayah!

by - 5:39:00 pm


Jenayah semakin menjadi-jadi dan berleluasa di Malaysia. Pernah tak terfikir, apa sumbangan kita sebagai salah seorang rakyat Malaysia untuk sama-sama mengurangkan kadar jenayah di negara kita? Mieza pasti tak ramai yang berani tampil menentang jenayah even berlaku depan mata kita sendiri. Betul tak?

Pelbagai usaha telah dilakukan namun tanpa sokongan kita semua sebagai rakyat Malaysia, usaha2 tersebut tak mungkin dapat dilaksanakan dengan jayanya. Sudah tiba masanya untuk kita sama2 memikul tanggungjawab menjaga keselamatan negara dan menentang jenayah.

United Agains Crime adalah projek di bawah Program Transformasi Kerajaan (GTP) yang bertujuan untuk menjadikan Malaysia sebuah negara yang lebih selamat. Di sini kita boleh belajar berkenaan pencegahan jenayah, berkongsi dengan keluarga dan kawan2 kita, sekaligus turut sama membantu menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara yang aman & selamat untuk hidup.

Jadi apa yang kita boleh lakukan ialah sama2 berikrar demi keselamatan dan keamanan negara tercinta.

My Pledge! ^_~

Alhamdulillah, Mieza dah register my pledge! Lebih 600,000 rakyat Malaysia sudah pun berikrar! Korang bila pulak? ^_^
::
::
::


NOTE : Mieza dah ada hadiah untuk diberi kepada 5 pembaca bertuah blog ni! Macamana nak jadi bertuah? Tunggu my next entri k! ^_~



You May Also Like

6 Shaklee Lovers Visit

  1. nak mendaftar juga la.. tmbah2 ena ni pompuan, selalu berjauhan dengan family... terima kasih share

    ReplyDelete
  2. setuju tu mieza, sekarang ni, dekat mana-mana saja dah tak rasa selamat. ada jer report hari-hari dalam paper...hopefully one dah dah takda jenayah-jenayah macam ni...

    ReplyDelete
  3. cikna belum.. actually tak tau pun ape my pledge. teruk betoi. huhu..

    ReplyDelete
  4. memang makin menajadi2 la kan jenayah sekarang ni

    ReplyDelete
  5. bahaya ada di mana2.. kat umah sendri pun kdg2 rasa x selamat...huhuhu...

    ReplyDelete