So True..

by - 12:52:00 am


Hai korang! Hari ni just nak share satu perkara yang Mieza rasa so true.. Hehe.. Korang tengok gambar kat atas, siapa yang setuju & siapa yang rasa2 tak berapa nak setuju?

Kalau Mieza, memang style Mieza kalau nak gi mana2 or nak buat apa2 tu mesti kena ada list. Betul ni tau, tak tipu. Macam kerja2 rumah pun sama. Setiap hari if Mieza betul2 nak pastikan Mieza buat kerja tu, then Mieza kena start dengan buat list. Baru confirm Mieza akan siapkan. If not, banyak ke laut je la kerja rumah den hoiii...!

Bila nak gi mana2 lagi satu hal yang buat Mieza pening. Pening nak bawa apa, nak start dari mana, nak susun macamana, macam2lah.. Owl person uols! Memang cenggini.. Ihiks! ^^,

Tapi kalau laki senang kan ? Last minit punya plan pun on lagi. On the sport pun sempat packing baju. Kalau iols lah kan, sekurang2nya amik masa sehari or 2 hari.. Kalau tak, confirm iols jadi tension & moody tak ketahuan.. Tapi takdela sampai sebulan macam dalam gambar tu.. Melampau aihhh..~ Eheks! ^_~




P/S : Korang ada yang macam Mieza tak ? Nak buat apa2 kena buat list segala.. Pssst! Extra info, iols nak balik kampung seminggu pun bagasi sebesar2 alam ko noks.. Sampai naik pening big bos, dah rupa nak lari dari rumah.. Hehe.. ^^,



You May Also Like

13 Shaklee Lovers Visit

  1. totally agree! cikna pun mcm tu. nk kemana2 pun planner mesti bawak. ;)

    ReplyDelete
  2. Bagi cik akak pun kena ade list...nanti karang ade barang tertinggal kan payah..perempuan kat banyak keperluan..segalanya nak diangkut..hihi...lebih2 lagi alat kecantikan tu..huhu

    ReplyDelete
  3. cik akak dah follow adik :)

    follo 658 melapor dan komen entri..hihi

    ReplyDelete
  4. setuju tu mieza, samalah...kalau nak pergi mana, bukan main lama lagi orang pompaun nak packing, kitorang ni, main baling-baling jer, bawak baju tu, suar ni, siap, hehe...

    ReplyDelete
  5. Lumrah perempuan dan lelaki mmg macam tuh lah kak.. mmg tak dapat disangkal lagi.. :)

    ReplyDelete
  6. tp pnh .. lain y dirancang..smpai msa lain y jadi

    ReplyDelete
  7. Tahu tak pe... kalau tengok ayah sy packing baju, beg dia kecil je.. kalau kami yg pmpuan ni, Allah macam nak pindah rumah.. hahahaha macam bawa

    ReplyDelete
  8. biasa la...pompuan lebih teliti... hihi

    ReplyDelete
  9. Kalau I, list dah buat awal-awal tapi menyusun mengemas tu mesti last minute. I pun taktahu kenapa. Maybe bajet semua dah ade since dah listkan, so tinggal kemas je. Last-last mesti ade yg tertinggal. Hikhik!

    ReplyDelete
  10. dis is so trueee.....mya kalau nk gi mana2 paxking brg mst sehari sblm....tp hubby mya sambil lewa jer...kita plak kena jd polis pencen tanya dia itu ini.....huhhhh

    jemput singgah
    http://myaleo.blogspot.com/2013/04/mengidam-popeyes.html

    ReplyDelete
  11. betul tu miza. hahahaha mst kne list. klo x hbes lah trtggl semua jwbnye. kihihihi

    ReplyDelete
  12. same lah kite!!
    hahahaha

    even nak pergi kejap je pon mesti nak bawak beg besar. kalau boleh semua nak diangkutnye. hihihi

    ReplyDelete
  13. setuju dgn gambar dkat atas tue... perempuan klau nk mengemas x igt dunia.. wkwkwkwkwkwk..

    ReplyDelete