Misi Mencari Perkhidmatan Asrama Untuk Haiwan Peliharaan

by - 10:55:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg
Sekarang ni Mieza tengah mencari perkhidmatan asrama untuk haiwan peliharaan di sekitar Ipoh. Dah jumpa beberapa boarding services for pets tapi tak prefer sangat sebab kebanyakannya non-muslim yang handle. It's not about tak bersih ke apa. Mieza dah tengok ruang hotel yang disediakan. Memang sangat bersih dan selesa untuk our pets. Siap ada air cond lagi. Tapi still mencari untuk rate yang lebih rendah & kalau boleh memang khas untuk kucing sahaja. 

Luckily, found satu tempat yang memang fully muslim yang jaga. Rate dia pun sangat murah & memang khas untuk kucing sahaja. Harap my pets will be comfortable & feel like home while kat sana nanti. 

Oh, ya! I will be away for several days bermula 7 Jun nanti. Insha Allah. Lambat lagi. Hehe! Tapi dah risau tak ketahuan pasal anak-anak Mieza tu. Kalau setakat sehari dua boleh la tinggal diorang kat rumah. Tapi ni macam 3,4 hari jugak kot. So, nak tak nak kena find a place to leave them. Sekurang-kurangnya ada orang tolong tengok-tengokkan. =)

Dapat hotel macam ni heaven la budak2 ni.. Hehe.. ^_^
Ada sesiapa yang tahu kat mana lagi ada sediakan perkhidmatan asrama or hotel untuk pets di sekitar Ipoh ni? Kalau ada, tolong bagitau Mieza ye.. ^^,



NOTE : Hari ni sepatutnya kena attend event Nuffnang.. Tapi atas beberapa faktor yang tak dapat dielakkan, tak dapat jugak nak gi.. Huhu~~

You May Also Like

11 Silent Hunter's Footprints

  1. deqla penah ke kedai haiwan nk beli kucing.. berkenan kat sekor kucing ni.. tp dia kata yg tu x dijual sbb org punya..mintak dia jaga je.. huhu.. x sgka ada asrama jugak utk kucing ni.. mieza nk ke mana ni? meh la tinggalkan kat deqla.. deqla tlg jaga.. haha... mcm la umah sebelah2 jek.. ;p

    ReplyDelete
  2. eh2 lau ada gtau yui juga ya..

    eh akk duk ipohke? tang mana?
    yui ada kat station 18 pasir putih hari biasa coz keje sana =)

    ReplyDelete
  3. ada juga ke sediakan perkhidmatan tu ye??? saya baru tau ni..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum mieza....kesian nyer si kecil nak kena tinggal...:)

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum mieza....kesian nyer si kecil nak kena tinggal...:)

    ReplyDelete
  6. maaflah tak dapat nak menolong, sebab ena bukan orang ipoh. memang tak tahu selok belok kat ipoh tu.

    ReplyDelete
  7. owh..mieza bela kucing ye..
    kucing skarang pon ade hotel kan.. lya nk suggest pon xtau kt tmpt org.. cuba go0gle la.

    ReplyDelete
  8. huhu,
    saya ditaiping, IPOH tak tau la...

    try la gugel..=)

    ReplyDelete
  9. asalamulaikum....maaf kan saya,kalau tak silap saya kat tambun ada satu...cuba try tengok kat arae uptown berdekatan dengan security,nama kedai tu RPT SHOP FOR CATS.
    SAYA DUK KAT AREA IPOH,KALAU NAK SAYA SURVEY MESAGE KAT NUMBEER TELEFON SAYA 012-4825867 FAIROS.

    ReplyDelete
  10. Nurrul baru tahu ada juga perkhidmatan untuk kucing jaga di hotel2.. heee.. ingatkan dekat klinik haiwan untuk merawat ajee..

    ReplyDelete