4 Bulan 14 Hari..

by - 8:01:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg
4 Bulan 14 Hari | Apa ada dengan 4 bulan 14 hari? Ooops! Bukan usia kandungan ke apa ya. Tapi usia penantian. Penantian apa? Penantian sesuatu yang sampai sekarang masih belum nampak hasilnya. Perasaan bercampur baur sekarang ni. Rasa tertipu, bengang, hampa semua ada. Korang mesti tak sabar-sabar nak tau kan? Okay, meh Mieza cerita.

4 bulan 14 hari yang lalu, Mieza ada lah join satu segmen ni. Erm, bukan segmen sangatla. Lebih kepada request. Mula-mula Mieza ingat maybe sebab tuan blog ni busy or kekurangan masa nak design request Mieza tu, sebab agak lama blog dia tak berupdate. So, Mieza okay jelah. Maybe dia tengah design kan my request tu. Tunggu punya tunggu punya tunggu. Sampailah sekarang tak ada apa-apa berita. Bila jenguk-jenguk blog dia ada je update terbaru. Tapi tak ada cerita pasal request tu pun. 


Bila Mieza belek balik entri-entri lama beliau, rasanya tak sampai separuh dari request pun yang disiapkan. Ni lah namanya janji tinggal janji. Nampak lebih kepada nak tarik trafik ke blog sendiri je. Entah, malas nak fikir bukan-bukan sebenarnya. Tapi ye lah, kita mengharap. Tapi habuk pun tak ada.

Kesimpulannya kalau nak buat segmen or contest apa-apa tu ukur dulu kemampuan kita. Kalau rasa tak mampu nak tunaikan, hadkanlah penyertaan. Tak pun jangan buat langsung. Update je entri macam biasa. Kan lagi mudah macam tu. 



NOTE : Mieza tak akan bagi link blog beliau kat sini. Kalau rajin korang carilah sendiri dalam list entri bulan Februari. 



You May Also Like

11 Silent Hunter's Footprints

  1. Lama juga tu. Sabar jer lah.

    Ok...nak cari entry bulan february...hehehe...

    ReplyDelete
  2. itu baru dasat namanya kak...:)

    ReplyDelete
  3. Setuju tu.... jgn berjanji kalau xmampu tunaikan...

    ReplyDelete
  4. owh, ramai ker kena.. bizi sgt la tu...

    ReplyDelete
  5. huhu.. harap bersabar la ngn pelbagai ragam blogger ni..
    saye prnh kene.. join contest.. pastu menang. jnji nk bg adiah tp habuk pon xde.. contest bkn main lg mega kononnya.. sponsor ramai.. tp hampeh..huhu

    ReplyDelete
  6. huhu.. harap bersabar la ngn pelbagai ragam blogger ni..
    saye prnh kene.. join contest.. pastu menang. jnji nk bg adiah tp habuk pon xde.. contest bkn main lg mega kononnya.. sponsor ramai.. tp hampeh..huhu

    ReplyDelete
  7. tak baiklah buat orang macam tu kan ? hmm.

    ReplyDelete
  8. gigih deqla cari dulu entri bulan feb tu seblm komen.. haha.. dah jumpa...!! hurm.. x patot la gitu kan.. mieza dah try tanya dia?.. ish lama sgt dah tu kan.. deqla pun ada gak pengalaman camni..tp ni btl2 segmen la.. tp nnti la deqla story ... kite pm ye.. kalo mieza ada wechat lg bgs boleh borak2.. hihi.. ;)

    ReplyDelete
  9. pernah kene dulu sekali. wuwuuuu. pastu terus malas nak join contect lagik Y.Y

    ReplyDelete