Google Cuba 'Fishing' Akaun Pengguna?!

by - 7:26:00 am

 photo AssalamualaikumRose_zpsfa96a7bc.jpg
Google Cuba 'Fishing' Akaun Pengguna?! | Bangun pagi-pagi kononnya nak sahur. Tengah syok minum-minum, rupanya azan dah habis berkumandang. Adeh, apakah? Macamana boleh tak perasan jam dah dekat pukul 6? Terus sambung minum.. Kira breakfast di awal pagi lah ni.. Gugugu~~
Ni apa cerita pulak Google nak fishing-fishing akaun ni? Ni lah yang nak stroy ni. Alang-alang dah terlajak 'sahur' tu, check la email kejap. Check inbox check spam box segala. Tiba-tiba mata tertumpu dengan satu email ni. Dari google corporation katanya. Nak baca? Nah, amik baca..



Tengok alamat email si pengirim pun dah tau kan? Kalau betul dari google corporation, dah tentu-tentu alamat email tu ada perkataan google. Siap attach confidential letter lagi kau. Gigih sangat.. Haha!
CLICK TO ENLARGE

Gigih tak gigihnya kan? Rajin reka surat bagai.. Siap ada warning note lagi.. Jangan sebarkan kepada orang ramai atas alasan keselamatan! Kononnya.. Padahal takut semua yang dapat email yang sama tu tau yang diorang ni cuba nak 'fishing' kita.. 950,000 Great British Pounds kot.. Gila kau orang nak bagi free-free macam tu jer..




NOTE : Mohon jangan mudah percaya dan terpedaya dengan spam mail macam ni.. 



You May Also Like

7 Shaklee Lovers Visit

  1. Slm... Ada jugak org yang macam tu??? Hishh!! melampau betul la... Suka sangat ambil kesempatan terhadap org lain.. Sebagai pengguna, kita kena bijak! Supaya tidak di tipu.. :-)

    ReplyDelete
  2. ada jugak dapat e-mail pelik macam nie....tak buka delete jer....

    ReplyDelete
  3. ye betui tu jgn mudah sangat nak percaya kan kan...

    hai hai..lame tak singgah sini...sorry..sihat???

    ReplyDelete
  4. Selalu juga dpt email mcm nih.

    ReplyDelete
  5. banyak juga dapat spam yang pelik2 macam ni..bhya kalau mudah terpedaya..

    ReplyDelete
  6. alahaiii... nk menipu tak agak2.. haha..deqla biasanya abaikan je msj spam mcm ni...nk baca pun mls...hihi

    ReplyDelete